Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Да имаме природа, но без протестен рекет
Добави мнение   Мнения:15 1
абулафия
02 Апр 2014 19:54
Мнения: 1,653
От: Bulgaria
прави се местен референдум

А защо местен? Става дума за национално богаство.
beagle
02 Апр 2014 21:12
Мнения: 20,732
От: Bulgaria
Драги Авторе,
Според своето писмено,
очевидно считаш, че и прехода към демокрация, в който отколе сме набутани,
сме го насторвали с вежествено съзнание и добре "законизирана" отговорност ???...
В тежък тупик падаш, с днешната си поръчка...
Протестът уши не реже, продължавай да триеш кунки...
Rattrack
02 Апр 2014 21:41
Мнения: 77
От: Azerbaijan
Хайде стига с това строителство, де..
Като че ли ако не се строи, туризъм не може да се прави. Легловата база по морето и планинските курорти стои празна, а те напират още да строят...Тези туристи от Марс ли ще ги докарате?
А иначе в България нормален къмпинг вече не остана.
Практически ликвидирахме къмпинговия туризъм, а точно такава база трябва да преобладава в места като Карададере и като цяло по южното ни черноморие.

bratleto
02 Апр 2014 23:17
Мнения: 199
От: Bulgaria
Жалко, че в казармата не бях сапьор. Ако почнат строителство, с радост бих им заложил няколко килца пириксилин в темелите и са готови, камък върху камък няма да остане.
Pavlik Morozov
03 Апр 2014 05:25
Мнения: 15,811
От: Bulgaria
Другото е кампанийност.


Кое не е кампанийно в България, че и това да не бъде? Тя държавата, дето яде по 20 милиарда всяка година успява само да поддържа кампанийни повърхностни усилия, та ми е много интересно какво очаква автора от няколкото хиляди човека, които съвсем безкористно и безплатно влагат личното си време, нерви и усислия, за да запазят някаква природа за себе си и бъдещите поколения?

Авторе, ако знаеш и можеш - давай!Ама не акъл, а действие! Ей ти улицата, ей ти активистите, ти си на ход. Защото това лозе с молитва няма да се оправи.
Редактирано: 3 пъти. Последна промяна от: Pavlik Morozov
Mrx++
03 Апр 2014 08:08
Мнения: 20,876
От: Bulgaria
Абе нали щяхме да развиваме турисъм. Хората в близките населени места искат работа. Чужденците няма да дойдат в Карадере, където е пълно с боклуци и спринцовки останали от свободно плажуващите еколози. Такива места няма да намерите по Лазурния бряг. Там маслинените гори са защитени, ама гледам един самолет гасигорски пожар в маслинена гора. И французите ми казаха, че умишлено се палят за да се застроят след това. Това, обаче беше по-нависоко, плажната ивица е вече застроена.
Booya
03 Апр 2014 08:27
Мнения: 1,590
От: American Samoa
Не следва да се бърка законен и справедлив, още по-малко може да има априори тъждество между двете понятия. Пример- чл. 1 от конституцията на НРБ- законна, но надали справедива
И стига с тия спринцовки по плажа, и то от хора дето са виждали Карадере само на снимка. Спринцовките са в града, не на плажа, а магистралките-в депутатските нослета
otvrat
03 Апр 2014 09:14
Мнения: 22,522
От: South Africa
А защо местен?

Защото такива проекти касаят местните хора, а не софийските "любители на дивата природа", които никога няма да отидат в Карадере да съзерцават природните му красоти. Какъв е този неистов вой, какви са тези "бетони", какви са тези манипулации. Как може един път, лифт или хотел, построени при ясно разписани правила да унищожат природата? Проблем ли е да задължиш инвеститора да засади три пъти повече дървета, отколкото е изсякъл? Местните хора, които нямат никакъв поминък папрати ли ще ручат, за да са спокойни софийските "еколози"?
Michael_P
03 Апр 2014 10:10
Мнения: 1,767
От: Bulgaria
"Как може един път, лифт или хотел, построени при ясно разписани правила да унищожат природата?"
Е, може! Дали е лифт или хотел, дали е фабрика от преди 50 години - руините са си руини. Факт е, че в България след като се построи нещо престава да се поддържа. Територията е покрита с руини, ама войната отдавна свърши. Сградите нямат паспорти които да определят на колко години се прави планов ремонт. Няма регламентиран задължителен период от време през който строежът трябва да приключи. Принципът на инвеститора е "Вземи парите и бягай"! Щом в София пред очите на два милиона се случват фрапантни номера, какво остава за някакво си дере, пък било то и Карадере. Например, 25 етажния колос на бул. Витоша, на юг от НДК се строи повече от 15 години. Ама това е значителна част от съзнателния човешки живот. Срещу него пък една сграда която е трябвало да бъде Педиатрична болница се руши вече 35 години. Много болно общество!
delta15
03 Апр 2014 13:28
Мнения: 177
От: Bulgaria
Карадере беше и си е страхотен ПР на "зелените". На последния протест имаше 10 човека - репортерите бяха много повече. Иначе по форуми големи бабаити, обаче на протестите - шепа хора. Това НЕ Е обществото. Не бива да се забравя, че България има нужда и то спешна нужда от инвестиции. Иначе ще затънем още повече в блатото, в което сме. Жалко, че такива продажни зелениши спират де що проект има. Сякаш нарочно да дърпат страната надолу.
otvrat
03 Апр 2014 13:47
Мнения: 22,522
От: South Africa
Дали е лифт или хотел, дали е фабрика от преди 50 години - руините са си руини

Абе, какви руини, какви пет лева! Не разбрахте ли, че става въпрос за природно съобразено строителство при ясно определени изисквания. По тази логика в България нищо не може да се построи, защото ще се отреже некой салкъм. Не се правете на по-зелени от Грийнпийс. На тези абсурдни "природозащитни" изнудвания и манипулации трябва да се сложи край. Веднъж и завинаги!
bratleto
03 Апр 2014 14:58
Мнения: 199
От: Bulgaria
Значи, ако застроим последните незастроени и девствени места, ще се увеличат инвестициите и безработицата ще намалее. Доообре.
Michael_P
03 Апр 2014 15:15
Мнения: 1,767
От: Bulgaria
Обяснявам: В Пампорово съм виждал с очите си Хотел който е построен по средата (напреко) на съществуваща ски писта. Не съм виждал в България някой да възтанови терена такъв какъвто е бил след като е построил, експлоатирал и си е отишъл. Щяха да строят на терена на изоставения Кремиковци. Нещо да се е случило? Руините са си руини! Паметник на невежеството. Както всеки бизнес и туризма и металургията могат да са неконкурентоспособни. Само, че тук не става дума за бизнес, работни места, добавена стойност, а за строителна спекулация. Не виждам доказателства за обратното.
Michael_P
03 Апр 2014 15:26
Мнения: 1,767
От: Bulgaria
Повтаряните мантри, като: "природно съобразено строителство при ясно определени изисквания" не са логичен аргумент. Vested interest, арогантна алчност и нищо ново под слънцето.
Rattrack
03 Апр 2014 17:14
Мнения: 77
От: Azerbaijan
MichaelP е прав.
Колко и какъв туризъм се пръкна от милионните инвестиции в района Сл.Брйг-Влас-Несебър?
Всяко наливане на бетон оставя непоправими следи. И какво стана, след като разрушиха Зл. Перла във Варвара? Кой и кога ще се заеме с рекултивиране на терена и изчистване на строителните отпадъци?
"Строй, продавай и бягай" беше девизът преди кризата. Сега е "Заменяй, ипотекирай и бягай".
Добави мнение   Мнения:15 1