Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
ГЕРБ ще атакува финансовата политика с пети вот на недоверие
Добави мнение   Мнения:2 1
Кроткия
05 Юни 2014 07:41
Мнения: 2,299
От: Bulgaria
Това което средствата за масова дезинформация старателно крият.

С 4 млрд. лв. скочил държавният дълг при ГЕРБ
6,6 милиарда от фискалния резерв опоскани за 4 години

Натисни тук

Брутният външен дълг на България намаля с над 500 млн. евро през 2013 г.

Само държавният дълг се е свил с почти 4% към края на миналата година

Натисни тук


Половината държавен дълг падежира до 4 години


Държавен дълг за 5.9 милиарда лева ще падежира до края на 2017 г., а правителствата, които управляват в следващите четири години, ще имат трудната задача да осигурят обслужването му и да финансират планираните поне до 2016 г. бюджетни дефицити.
Размерът на фискалния резерв в началото на 2014 г. обаче се очаква да е под 5 милиарда лева, от които близо 3 милиарда са средства с целево предназначение и не могат да се използват за погашения по държавния дълг.
Рефинансирането е най-вероятна опция и според Конвергентната програма за периода 2013 - 2016 г. Тя бе подготвена от правителството на ГЕРБ, но завършен вид придоби по време на служебния кабинет, който я изпрати за съгласуване в европейската комисия. Това показва, че както екипът на Симеон Дянков, така и служебният финансов министър Калин Христов смятат рефинансиращите операции за най-удачен вариант, с който да се посрещнат предстоящите падежи.

Натисни тук
tatyana1
05 Юни 2014 08:10
Мнения: 4,668
От: Bulgaria
Дано този път някой напише грамотно мотивите и да проведат СЕРИОЗНА дискусия, а не като досегашните панаири дето си разменят обиди кой какъв е. А дано, ама надали
Добави мнение   Мнения:2 1