Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Арменското гости
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:84 Предишна Страница 2 от 5 1 2 3 4 Следваща »
Зе Мария
25 Юни 2014 04:08
Мнения: 2,227
От: Bulgaria
Верно, че си коментирал прилуняването, което си споменавал и сме обсъждали 376 пъти, ама и още толкова пъти сме ти казвали, че не го даваха на живо. нейсе, най-важното е, че си рекохме, че сме си починали една седмица, ама то, пу, пу, глей кви работи станаха. Човек да не знае с твоите вехти лакърдии ли е по-харно, или без тях. Рекох да се изхвърля, че ако изобщо преплуваш 1500 метра ще ти дам 1500 паунда, ама си викам, айде, не си на 14, Зе мария, че да се хващаш на масали за маса, дето все едно ББ ги е казал. Другото, хелбетя, си е лаф моабет. Конушмак, ако искате, за хаскьоолии....
Зе Мария
25 Юни 2014 04:33
Мнения: 2,227
От: Bulgaria
Изобщо, кой те излъга че си много интересен с натътрузени един до друг спомени от 43та- 57ма, болшинството споменавани хиляди пъти, омесени с клишета на полуинтелигентен вморо-шесташки шофьор на такси, с тук-там вплетени актуални изцепки, ала вестник "Блиц'. Извинявай, ама ти живееш в някакъв музей от миналото. Пиши как си отишъл да си купиш вестник сутринта, какви хора си видял по пътя. Как те е погледнала и какво си говорил с продавачката. Ходи до Егея, пиши как е небето там, как са хората. Зли ли са, гладни ли са, без опеката на Русия, без петата им колона, под тежкия гнет на ЕС, как те гледат, като ти поднасят мастиката с бели ръкавици-като българските келнери ли"знам те къж си нещастник, кво ми се правиш на велик". Пиши за живота днес, защото синца днес го живеем, за морето там, за цвета му, за облаците, за сиртакито-защото повечето от читателите ще си останат с това. Излез от задника. Пояснявам.Два глиста, баща и син излизат от аналното отвърстие и малкия казва:о-о-о, тате, виж колко е светло, сухо и хубаво тук. Защо да се връщаме обратно(в миналото) там е влажно, тъмно и гладно. Влажно, тъмно и гладно, ама Родина, сине...
Зе Мария
25 Юни 2014 04:34
Мнения: 2,227
От: Bulgaria
...
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Зе Мария
Medovina
25 Юни 2014 05:38
Мнения: 704
От: Bulgaria
Не, че това променя съществено духа на колонката, но всъщност проверка на фактите установява, че анекдотът за латинския като език на Латинска Америка погрешно се приписва като истинско изказване на Дан Куейл. Майтапът бил взет насериозно от уважавани издания като списанията "Тайм" и "Нюзуик". Куейл е наговорил доста глупости, но това не е една от тях.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Medovina
VOCI
25 Юни 2014 05:40
Мнения: 28,177
От: Antigua and Barbuda
Докато сърфирах по интернета, за да следя Световното, попадах на какво ли не - мачове, филми, магазинни предавания, информационни блокове, репортажи, реклами...

И никво порно ?
Ти си магьосник бе виконте !
Зе Мария , съгласен за превода на прилуняването. Стотици пъти го дъвкахме, ама Димитри не се предава.
Симултантен превод на запис. Двойна излагация за БНТ. Нищо порочащо уважаемият колумнист , преводач, телевизионер и плувец на 1500м ( евала за всяко едно от тези неща по отделно ). Това са му дали - това е направил .
Признай си дърт пергишино че преводът ти беше на запис , не директно " онлайн "
Angel Kandiloto
25 Юни 2014 06:08
Мнения: 3,829
От: Burkina Faso
Fantastic ! Комунягите имаха иникалната способност да мачкат хората и да правят всичко да изглежда , че едва ли не ти правят невероятна
услуга ! Услугата да си жив , де ! Ляв интелектуалец с десни схващания в десния двуглав ...... мускул ! Хомофоб русофил !
Както казваше един има и кръстоски между ротердамски плъхове и жаби ! Кюрдистан е факт ! Турците затова се напъват , поради факта !
ronin
25 Юни 2014 06:40
Мнения: 134
От: Bulgaria
Но тънките сметки на Симеон неговият внук Симеон Хасан да оглави бъдеща османско-българска държава, за да ги разбереш, трябва да си арменец. Затова днес писах за арменците.

БатВаню
25 Юни 2014 07:09
Мнения: 3,463
От: France
И нито дума за Еньовден?
Как`Сийка
25 Юни 2014 07:53
Мнения: 675
От: Bulgaria
Много е гадно, когато ти спрат нещо - я тока, я водата, я интернета, я колонката на ДИ в сряда...
Тогава човек с прискърбие установява колко силно е зависим от благата на цивилизацията. И какво удоволствие е само, когато отново ти го "пуснат" - онова, липсващото, без което уж можеш да оцелееш (айде бе, баба ти в сряда все Димитри Иванов е чела!), ама вкусът на живота се променя.
Върти ми се из главата позабравена фраза за някакво било, за някакви майстори, но няма да плагиатствам, а само ще кажа: Благодаря!
Bay Hasan
25 Юни 2014 08:09
Мнения: 8,555
От: United States
Евалла ти,бачу им Джиму, ...върза ни на сички тенекията и ни пусна да пасем трева зелена.
И на тези,де се кълнат,че с нетърпение чекат срядата с твойте писма /нищо,че ги четат през куп за грош и нищо,че един серсем даже беше отворил специална тема с грижа и безспокойство за твойто едноседмично отсъствие / и на таквиз кат мене,де наистина ти поверваха,че до седмий юлий ке си печеш дъртото задно трибуквие нейде у Егея.
Както и да е ...тва за турците,чиито анайки не назнайвали турски или тва за унучето Симион-Асан,дето било имало мерак да застане начело на бъдещата османо-българска дръжава е добре.
Ако не друго,барем адреналина на пишман-патриотариата дига.
Ама не биваше да се изфъргаш с тва:
"Творци? Творец е само Бог, бре нахалници. Политическите рекламаджии и те били творци - creative editors (sic). Ай сиктир!".
Тва "Творец е само Бог" от устата на заклет атеист си е живо кощунство,бачу им Джиму.
И не ... изобще не е необходимо да си арменец,за да го разбереш това.
Mrx++
25 Юни 2014 08:29
Мнения: 20,876
От: Bulgaria
Хубаво беше и арменското гости в София на улица "Славянска", където до задния вход на театъра живееше Хачер Въртързърмян.

Арменците имаха и едн друга особеност. Като тръгнат в неделя на екскурзия на Витоша, цялата рода ги изпраща (може и с музика), а когато се връщат надвечер пак цялата рода ги посреща.
- Защо не ги застрелят? Ивайло Диманов каза на Кево, че му идвало да вземе един калашник и да ги изпозастреля.
- Кой беше тоя?
- Един поет. Хубаво запя "Добър вечер, госпожо Тъга". След като Франсоаз Саган написа "Бонжур тристес".


Типична емоционална реакция на поет. Не стрелщйте по пианиста, той толкова може. Каквото и правителство да дойде в България, то няма да направи кой знае какво. То е ограничено в рамките на либераския капитализъм.

Току след като Кево се похвали, че е легенда от 35 години, пък ти Джимо си по-лош, щото си ПП от повече години.


Кево, както Б. Димитров си плюха в сурат, като се влюбиха в нашия мутрагеньо Боко.

арменците станали християни през 301, ние през 864 година, но бабите ни еднакво религиозни.
не всички баби. Едната ми баба беше набожна, но другата не. Не си спомням другата да е ходила на църква в неделя.

Тя свиреше без грешка "Фюр Елизе" на Бетовен и встъплението на "Лунната соната", аз грешах, тя нахалстваше да ми покаже как да свиря на пиано.
"Фюр Елизе" и донякъде 1-вата част на "Лунната соната" (която Бтеховен не я е наречал така, доколкото си спомням Sonata com una Fantasia) са върха на любителското свирене на пиано, както впрочем "Чардаш" от Монти - върха на любителското свирене на цигулка. Виж ако можеш да извириш 3-тата част на "Лунната соната" е съвсем друго нещо.

Онзи ден политическият умник от СДС Божидар Лукарски казал "Големият български демократ Александър Стамболийски бил зверски убит от комунистите." Простотия до шия, казвам аз. В поемата си "Септември" Гео Милев го е казал по-добре: "Нощта ражда из мъртва утроба вековната злоба на роба".

Ей такава простотия може да чуеш само от сидерунгели. СДС, както и ДСБ са наследници на тези, които убиха Стамболийски.
Не като американизираната Кристалина Георгиева, която се хвалеше, че дала мизерните 20 хиляди лева, докато "президент" Плевнелиев дрънкаше глупости.
Този последния и да каже нещо свястно по случайност, то пак излиза простотия, като видиш ухилената му физиономия или изкривената му уста. Разбираш, че плещи заучени фрази.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Mrx++
VOCI
25 Юни 2014 08:33
Мнения: 28,177
От: Antigua and Barbuda
Стаа за професор , значи. Като тебе.
Mrx++
25 Юни 2014 09:27
Мнения: 20,876
От: Bulgaria
Fantastic ! Комунягите имаха иникалната способност да мачкагат хората и да правят всичко да изглежда , че едва ли не ти правят невероятна
"И"никално изказване на Кандилато, простотия, като тази на Лукарски. И тогава и сега това си бяха отношения между хора. И тогава и сега едни може да са те мачкали, а имаше други, които те защитаваха. Разликата е, че тогава даже и да пострадаш без работа не оставаш. Сега, като те подгонят, може и да се гънеш без работа дълго време.
VassilIvanovKunchev
25 Юни 2014 09:37
Мнения: 59
От: Bulgaria
Много тъга, всъщност...
Mrx++
25 Юни 2014 10:10
Мнения: 20,876
От: Bulgaria
Изобщо, кой те излъга че си много интересен с натътрузени един до друг спомени от 43та- 57ма, болшинството споменавани хиляди пъти, омесени с клишета на полуинтелигентен вморо-шесташки шофьор на такси, с тук-там вплетени актуални изцепки, ала вестник "Блиц'. Извинявай, ама ти живееш в някакъв музей от миналото.
Това, което пише Дмитрий е много поучително за младото поколение - пишлигарите родени след края на 70-те години. Той дава една картина, различна от официалната пропаганда, на така наречените евроатлантически ценности, на живота тогава, пречупена през съвремието. Имено затова се харесва на Форума. е има отделни зрънца, като теб, които не я харесват.
injenercheto
25 Юни 2014 10:29
Мнения: 907
От: Bulgaria
Хе, красива арменка / хував виц, Джимо. Ето още един: Питат Радио Ереван: къде са най-грозни жените? Радиото: Е, да , но пък правим хубав коняк, нали?
TeoB
25 Юни 2014 10:29
Мнения: 130
От: Bulgaria
Одъртях. То не било страшно. Пак плуваш 1500 метра, само че за двойно или тройно повече време, отколкото на младини.


Пожелавам ти още дъъълги години плуване

Поздрави от Варна.
Натисни тук
Дорис
25 Юни 2014 10:43
Мнения: 28,933
От: Bulgaria
Един поет. Хубаво запя "Добър вечер, госпожо Тъга". След като Франсоаз Саган написа "Бонжур тристес".


Хм. Не бива, значи, да се цитира нещо вече написано... Пусти Державин и Пушкин, кви плагиати били... Само те да са...

А бива ли цитиране след споменаване на Фр. Саган, и при това като се обърне цитатът наопаки? Знам пример:

...Аз Ви помня, другарю NN,
с възхищение и респект.
Вие бяхте тъй млад! Тъй женен...
Аз пък учех. С висок успех.
(На различни неща се учех -
под чина ми - мадам Саган...)
Бях Ви малко, но вярно куче.
А не свирнахте. Досега.

Беше сякаш преди Девети!
Или даже преди Христа.
Онова, дето беше вето,
ми е ясно като кристал.
Добър вечер, другарю NN,
аз Ви помня. Bon soir, joie!*
Вече недотам млад? Разведен?
Още все така Дон Жуан?


Юнкер
25 Юни 2014 10:44
Мнения: 1,893
От: Bulgaria
След като Франсоаз Саган написа "Бонжур тристес".

Глупости. Саган никога не е писала такова нещо, ама ДС възпитаниците това не го знаят.
Франсоаз въобще не е могла да пише на кирилица!
Тя е написала "Bonjour tristesse", което на български е "Добър ден, тъга".
Eisblock
25 Юни 2014 11:08
Мнения: 9,157
От: Iceland
И аз се изтревожих миналата сряда, но все пак, ако не дай Боже "нещо" се случи, се надявам че Газетата ще уважи верността на Списувателя си от тази колонка с поне едно малко съобщение в Черна рамка! Пу-пу-пу, дано не е скоро!!...

...но си мисля, че с 1500м. (поне на седмица) се турга на дълголетието конската инжекция. Инак, на завистниците и на Трите дакела (воцко, хасанчо и z-z-zе-то), каквото и да е рекъл Маестрото, все ще му се гърчат и кеврят. Дефекти и диагнози са това, няма как - досущ като при малкото глисте; паралелите с него и приликата на тъдявашните тримата, но фалшименто герой (по Д.Донев) се вписват устойчиво в натюрморта за седмичен Кукиш из коментарите.

Надявам се, че г-н Иванов си прекарва добре времето в отпуската и ако е нейде из Островите, си плува на воля из Средиземното. Но с мяра и не при вълнение - инак, ще трябва да разправям как без малко щях да се удавя след като Океана ме завлече на вътре и само Ледът в междуушието ме самоспаси...


- И да не забравя да ви подсетя, нека е поне за "заслужилите", че при един дълъг живот всеки един ден в повече, отдалечава неговата Крайна точка и тя може да се окаже много, ама много по-нататък от Тази на доста по-младите. Не всички получават дългата старост, при това малка част остават с бистър ум през нея и на много, много, им е спестен този жизнен етап...

Нека не се забравя от последните, залисани из вродената логорея и неизлечимото словоблудство.
Добави мнение   Мнения:84 Предишна Страница 2 от 5 1 2 3 4 Следваща »