Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Актуализация на бюджета все пак няма да има
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:41 Страница 1 от 2 1 2 Следваща
hubavetza
30 Юли 2014 20:21
Мнения: 3,500
От: Bulgaria
Тези са истински престъпници... Ще започнат да умират хора; здравната система няма да може да работи... Хората ще излязат по улиците - дано да изметат тази изм.т от властта!
вила
30 Юли 2014 20:29
Мнения: 15,014
От: Bulgaria
ГЕРБ оттегли подкрепата си, за да не бъде обвинена в съглашателство с ДПС.

До вчера господарят на тиквите викаше,че националният интерес изисква задължиетелно актуализация.И те са ЗА.Днес се отказва поради партийни интереси.Та,кои интереси са водещи за гей берастите?Защо и при бандюгите е тъй?/Само за познаващи логиката/:
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: вила
aver4e
30 Юли 2014 20:33
Мнения: 12,201
От: Bulgaria
Гениална стъпка ! Бабуините установиха, че и глиганите ядат сладък жълъд и го събориха всичкия на земята от яд.
Колкото и да се щипем, не е сън - на това в БГ му викат ПОЛИТИКА
LeDoyen
30 Юли 2014 20:35
Мнения: 1,860
От: Bulgaria
Най-положителното в случая е пълната изолация на ДПС. Предателствата трябва да се наказват! А дали ако дадат още 225 милиона на НЗОК нещо ще се подобри за пациентите, можете да си отговорите сами. Е, хайде да ви помогна: НЕ!
noooo
30 Юли 2014 20:43
Мнения: 5,158
От: Bulgaria
Добре е журналистите, когато пишат по даден въпрос, да имат елементарни познания. Затова вместо да описват апокалиптични прогнози (така са завършили дописката си) е добре да минат поне някакъв курс свързан с бюджета. Или поне да дават поне две различни гледни точки. Тази вечер Хр.Вучева обясни за какво става въпрос. Освен нея още доста специалисти работили в бюджета имат сходни мнения. А и ЕК в докладите си изказа подобни мнения. Не искам да продължавам за да не се окажа във фризера.
noooo
30 Юли 2014 20:48
Мнения: 5,158
От: Bulgaria
Най-положителното в случая е пълната изолация на ДПС.
Не е ясно. Вчера номерът им не мина, ама КТБ остава. Очертаващата се бъдеща коалиция БОСТАН едва ли ще изпусне плячката си.
Meat
30 Юли 2014 20:58
Мнения: 10,675
От: Bulgaria
Будата просто не може да бъде единодушен по никой въпрос.
wreckage
30 Юли 2014 20:59
Мнения: 32,883
От: Bulgaria
Аз лично не съм съгласен с прочетеното.
Защо?

Защото, ако Рапонът наистина мислеше че положението е толкова страшно, колкото уважаемият авторски колектив ни го представя, той, вместо да изпълни зрелищен пирует, да пореве малко като бяла мечка в топло време и обидено да се нацупи, щеше още от сабаале да е строил кохортите си и отпочнал сухи тренировки за натискане на копчето за "за" на актуализацията.

Maximus II
30 Юли 2014 21:00
Мнения: 9,741
От: Bulgaria
Хубавеца, хора не са спирали да умират заради престъпната здравна реформа, направена по американски образец, от Иван Костов, под диктовката на соросоидите, по-специално ИПИ. А за американската здравна ситема винаги се е знаело че е провал, но това е истинската й цел, да лекува само който може да си плати, такава им е философията на американския елит, ако си беден умри, не си качествен човек, светът и без това е пренаселен; тази идея минава като червена нишка през всичките им политики и философии, религиозни движения и т.н.
Защо във Великобритания - люлката на капитализма, здравната система е социална, а също и Франция, Канада... Система здравна, образователна, съдебна, основана на печалбата няма как да е ефективна, тя винаги ще е корумпирана, защото корупцията е в основата на успешния бизнес. Без изключение!
noooo
30 Юли 2014 21:06
Мнения: 5,158
От: Bulgaria
Maximus II 30 Юли 2014 21:00
Доколкото съм запознат нашата здравна система е подобна на английската. Обаче при тях, вместо да се увеличава броя на здравните пътеки се чака. Чакането понякога е до 3 месеца.
wreckage
30 Юли 2014 21:08
Мнения: 32,883
От: Bulgaria
Доколкото съм запознат нашата здравна система е подобна на английската.

Не е. google> NHS

rubstone
30 Юли 2014 21:08
Мнения: 1,004
От: Bulgaria
Има сили, които продължават да набиват в обществото, че външен заем трябва да се вземе и то много бързо. Тази вечер при Цонев професор Вучева отново повтори тезата си. Няма нужда от актуализация на бюджета сега. Трябва дасе направят усилия да се изпълни бюджета, а не да сеъсздава комфорт на якой си. Няма нужда от външен заем. Даването право на служебното правителство да емитира дълг е противоконституционно и ненужно.
На съвсе различно мнение беше някакъв /Богданов/ от ИПИ попитан по телефона за същото. Трябвало сега щото пазарите били сокойни и тамън за взеем кредит.
Г-жа Вучева изрзи сеиозните си опасения, въпреки каза тя, че не е приърженик на конспиративните теории, вече е съвсем ясно, че има сили, които ни тласкат методично км този сценарий. За пръв път каза тя, не съм оптимист, силите ясно се очертават и не престават да бутат държавата към хаос и здлъжняването и в това има някаква методичност. И за обикновния човек вече е ясно. Госпожа Вучева е еданвисоко интелигетна и достойна българка и се осмелява да каже истината. И аз се опасвам, че това няма да е края на това НС, както виждаме ДПС не са се отказали от Коалицията КТБ. Ще продължат със съдружниците задкулисно. Ако нострадамуса набере кураж може да се очакават неприятни обрати. Ако не ставаше въпрос за явно гласуване в парламента до сега да сме отнесли заема, но пред очите на обществото не става така лесно.
Ще ви се или не обаче в момента БСП е единствената политическа партия, която защитава обществения инетерес. И няколко независими експерти. На РБ не може да се разчита, че мотивите са искрени- някъде прочетох, че вече били при Чехльо да искат постове в замяна на подкрепа за противоконституционното лнсиране на длг от служебното правителство. И някяк си всички замлъкнаха нещо- няма категорични политически изявления, освен на БСП и вчера на Бареков пред парламента, протест от стотина души, които медиите така и не споменаха... Няма Проста мрежа, няма десни интелектуалци, само един два последни мохикана на честта...
В тази страна стана страшно...
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: rubstone
tatyana1
30 Юли 2014 21:13
Мнения: 4,668
От: Bulgaria
Спете спокойно деца! ББ е твърд като скала и не може да ви изненада! Както винаги сутрин, обед и вечер мненията му са различни, но винаги правилни! Какво тук змначат някави си държавни интереси? Или и те се менят сутрин, обед и вечер?
Blondy90
30 Юли 2014 21:13
Мнения: 11
От: Bulgaria
"Гръцкият сценарий" засега ни се размина.
Maximus II
30 Юли 2014 21:15
Мнения: 9,741
От: Bulgaria
Напомням, че взимането на кредит за кредитора е бизнес, и когато някой ни натиска да сме взели кредит, той лобира за интереса на евентуалния ни кредитор - СБ или МВФ, все финансови институции под частен контрол, знаем на кои.
А освен да ни съдират кожите с лихви, другата важна цел е да сме зависими и покорни.
mercury
30 Юли 2014 21:17
Мнения: 6,675
От: Bulgaria
Темата за актуализацията на бюджета се превърна в пълна порнография.
Тези, които една година явно (защото протестиращите го посочиха открито точно преди година) осигуриха достъпа на ДПС мафията до властта, сега налитат безсрамно по повод на бюджета като стършели, визирайки евентуална задкулисна връзка между ГЕРБ и ДПС. А дали наистина е така?
Лидерът на ГЕРБ с характерното си поведение ту така, ту онака също политизира въпроса, сакън да не загуби гласоподаватели на изборите, набеден за колаборация с турците.
БСП също заема неискрена позиция, защото една актуализация сега ще бъде обвинителен акт за некадърното управление през последната година.
ДПС преминава към тактиката да се мазни на силния на деня, каквато провеждаше през години на управление на ГЕРБ.

А простолюдието до края на годината кво - ще гладува ли, ще мре ли? Няма никаква яснота.

И изобщо, има ли значение дали тоя бюджет ще го актуализират сега, или през октомври!

Струва ми се, че служебното правителство не само трябва да подготви следващите избори, ами трябва да изготви и една Бяла книга, за да е ясно какво е състоянието на държавата в момента.
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: mercury
wreckage
30 Юли 2014 21:19
Мнения: 32,883
От: Bulgaria
Струва ми се, че служебното правителство не само трябва да подготви следващите избори, ами трябва да изготви и една Бяла книга, за да е ясно какво е състоянието на държавата в момента.


ъхъ, колкото изготви Бяла книга за "управлението" на Тиквата, завършило с човешки фойерверки.
mercury
30 Юли 2014 21:23
Мнения: 6,675
От: Bulgaria
Всяко ново правителство трябва да излиза с Бяла книга.
wreckage
30 Юли 2014 21:23
Мнения: 32,883
От: Bulgaria
да.
Meat
30 Юли 2014 21:33
Мнения: 10,675
От: Bulgaria
една Бяла книга


На бели книги сме се нагледали, на скелети в гардероба и на всички просташки номера. Просто трябват ефективни присъди придружени с пълна конфискация, а пълната истина е, че трябва по-широко да се прилагат разстрелите, както ни учеше незабравимият Ленин.
Патагонец
30 Юли 2014 21:39
Мнения: 13,267
От: Bulgaria
ъхъ, колкото изготви Бяла книга за "управлението" на Тиквата, завършило с човешки фойерверки.

Това за човешките фойерверки ви го обясниха психиатри, но вие пак не вдявате. Когато се отделя медийно внимание на подобни случаи те непрекъснато се повтарят. Между другото, самозапалванията продължиха и след падане на правителството на ГЕРБ. Престана медийното героизиране и фойерверките също престанаха.
Ето един скорошен случай, оповестен само от Блиц.
Натисни тук
Поне боковаците не го използваха за политически цели, за разлика от Станишев миналата година.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Патагонец
Добави мнение   Мнения:41 Страница 1 от 2 1 2 Следваща