Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Страхът на Израел е основателен, но войната в Газа само влошава нещата
Добави мнение   Мнения:12 1
hubavetza
30 Юли 2014 20:25
Мнения: 3,500
От: Bulgaria
Израелци и палестинци се презират до крайност, не се вслушват един друг и се изтребват всячески.
LAIO
30 Юли 2014 21:02
Мнения: 829
От: Israel
Много вярни неща, но заключението е неясно. Какво трябва да направи Израел, за да не получава пратки ракети от Хамас? Да позволи на Хамас да внася още повече ракети и още повече бетон? Единственият шанс конфликта да тръгне към разрешаване е Хамас да бъде разбит и милиардите долари вкарвани от Катар и Иран да отиват за образование и икономика.
Yantar
30 Юли 2014 23:03
Мнения: 5,304
От: Bulgaria
Най-обективната статия, която съм чел по този въпрос: Натисни тук
Bay Hasan
31 Юли 2014 06:40
Мнения: 8,555
От: United States
"Сигурността изисква повече от стени и танкове. Тя изисква съюзници и подкрепа. Въпреки това с всеки ден, в който Израел е виждан като нападащ Газа, резервоарът му от съчувствие в света намалява. И в тази сметка дори не влиза влиянието на това насилие върху собствената му морална същност. След 47 години окупация и дори повече години на конфликт непрекъснатата демонизация на врага има разрушителен ефект - видяхте "Сдеротското кино", израелците, събиращи се по хълмовете на границата, за да хапват пуканки и да гледат дъжда от огън върху Газа. Нито една нация не може да се чувства сигурна, когато етичните й граници се разхлабят."


Колко ли сеирджии с пуканки у ръки са съзерцавали падналите днеска бомби връз школото в Газа ?
Да,да знам ... тама са се криели терористите от Хамас и храбрите ционисти не са имали друг избор.
Тъй както немат никъв друг избор,а да продължават да заграбват и застрояват все повече и повече земи,тъй както и да подлагат на идиотска блокада стотици хиляди човешки същества.
Опа,извинявам се ... палестинците не са човешки същества.
Те са тарамбуки.


Mrx++
31 Юли 2014 07:43
Мнения: 20,876
От: Bulgaria
Когато Политбюро на СССР взема решение за създаването на Израел Сталин казва: От сега нататък в този район няма да има мир. Много добре е знаел чичко Джо какво е състоянието на силите и противоречията , които съществуват там. Но израелците бяха социалисти и трябваше да се подкрепят. Само Великобритания не е подкрепила създаването на Израел (гласували са въздържали се), защото като колониална сила сила там е знаела ситуацията, пък е пострадала от терористичните акции на създателите на Израел. Менахем Бегин е бил взривил един хотел с английки войници. По-късно този терорист, заедно с другия терорист Ясер Арафат ги наградиха с Нобелова награда за мир. Ама нали Велокбритания са пудел на САЩ след това яко започнаха да поддържат Израел.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Mrx++
фортинбрас
31 Юли 2014 07:50
Мнения: 883
От: Bulgaria
В продължаващия повече от 50 г. еврейски Холокост срещу народа на Палестина, на 30 юли 2014 г. ционистите извършиха поредното си военнопрестъпление – убийство на 16 цивилни палестинци, сред които жени и деца, и раняването на други 100 след артилерийски обстрел на училище на ООН в бежанския лагер Джабалия, в Ивицата Газа.
ООНе!
ООДа! И дори генералният секретар на ООН Бан Ки-мун, който по време на убийството бил в Коста Рика с „най-остри думи” осъдил военнпрестъплението наричайки обстрела „възмутителен” и „неоправдан”.

В това поредно масово убийство на цивилни от ционисти е важно да се отбележи направеното изявление на шефът на агенцията на ООН за помощ на палестинските бежанци (UNRWA) Пиер Креенбюл, от което става ясно, че точното разположение на училището в Джабалия и фактът, че в него са потърсили убежище 3300 палестинци са били съобщени на израелската армия 17 пъти. http://www.vesti.bg/sviat/blizak-iztok-i-afrika/izrael-strelia-po-uchilishte-na-oon-pylno-s-bezhanci-6018684

Пеенето на Хатиква може да започва, защото трибунал за виновните военнопрестъпници няма да има.
Схванахте ли вече разковничето на проблемът?
Bay Hasan
31 Юли 2014 08:12
Мнения: 8,555
От: United States
фортинбрас
31 Юли 2014 07:50

tatyana1
31 Юли 2014 10:14
Мнения: 4,668
От: Bulgaria
Да бе! Хамас ползват населението за щит, или нарочно го подлагат на обстрел за да има много цивилни жертви, които да размахват, а после Израел е виновен. Складират боеприпаси в училище, стрелят оттам, а после- имало жертви. Между другото, точно пък за жертвите в училището НИКОЙ не твърди че са цивилни, само казват че бомбардирали училището на ООН. Ако Хамас се заеме с облагородяване на това което имат- най- качествените плажове в региона, и спретнат един хубав курорт, вместо да са фиксирани върху унищожаването на Израел, а пък всички да искат да работят там, нещата щяха да изглеждат иначе! Ама да рушиш е къде по- лесно от това да създаваш икономика! Вместо да вършиш нещо полезно- стреляш ракети и после Израел ти е виновен че няма хляб и ток. няма нужда да наблягаш на това че електростанцията е разрушена от ПАЛЕСТИНСКА ракета
sega?
31 Юли 2014 10:53
Мнения: 862
От: Bulgaria
Рядко срещан в тия дни, точен и обективен анализ, с первезно-песимистичен (но реален) епилог, че друг начин на действие засега просто няма.
За Израел!
Втора смяна
31 Юли 2014 17:36
Мнения: 4,072
От: Bulgaria
Израел се крепи сал на едно УСА. Не ми се мисли какво ще стане с тях ако Големиот сатана тръгне да дава фира.
timbuktu
31 Юли 2014 18:20
Мнения: 3,986
От: Greece
Няма оправдание за убийства на деца. На цели семейства. Бомбардирането от самолети и тежка артилерия на гьсто населен район.
Спирането на тока на болници. Няма и оправдание за затварянето на 500000 души в концентрационен лагер като Газа.
Сега за Израел - сигурно е в патова ситуация. Мир с палестинците не може да има - поне някакьв равноправен.
Лошото е че арабите не са някакьв мальк народ който може да се асимилира. А орьжията на Хамаз стават все по сериозни - преди години можеха да обстрелват само гранични кибуци - след малко ще обстрелват цялата територия на Израел и то с доста по сериозни орьжия.
Не ми се мисли какво ще е сьстоянието след 20 години....
Така че статигически се очертава доста по лошо сьотношение на силите за Израел.
Като сметнем че си развалиха и орталька с лщбимеца на бай Асан Ердогана....
Maximus II
01 Авг 2014 10:12
Мнения: 9,741
От: Bulgaria
Е, има една фундаментална разлика между палестинци и израелци, израелците дойдоха в изконната земя на плаестинците, а не обратното, наскоро, в исторически план, в 1948г., и градиха държавата Израел с насилие и кланета, защото как се прави държава в чужда страна, освен с кръв?!
Докато израелците не убият и последния палестинец, няма да видят мир там. Но както ги познаваме от историята, те ще си намерят друг враг, еврейската секта винаги е живяла във вражда с околните, това е същността й, за това е оцеляла 3500г.
Добави мнение   Мнения:12 1