Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Близо 1200 души от Мизия се изнасят във фургони
Добави мнение   Мнения:8 1
хикса
17 Авг 2014 20:18
Мнения: 5,046
От: Bulgaria
Половин месец освен просия и вайкане, друго от тая Мизия не се чува. И няма нито един граждански мобилизиран, нито една консерва или ботуш от Държавния резерв разблокиран. Може да е стратегия, водата да калцира къщите, после жегата да изпари водата, после студът да направи дезинфекция и дезинсекция и да се получи един зелено постоен град, туристическа атракция за еколозите, а плачът да е заблуда на недоволните, които не разбират идеята.
renegad
17 Авг 2014 20:38
Мнения: 11,407
От: Kiribati
Хиксе,резерва е отблокиран,а хората ги удави.Дори са тихи.Малко съпричастност към пострадалите,дори и за протокола .....не че нещо-като си кретен,си си такъв,ма поне от куртоазия си замълчи.
Дърто_Мекере
17 Авг 2014 21:10
Мнения: 1,247
От: 0
Романтика.
Me4o
18 Авг 2014 09:35
Мнения: 641
От: Bulgaria
Повръща ми се вече!!! Вие виждали ли сте ФУРГОН!!! Той е къщичка на колела! Това са КОНТЕЙНЕРИ! И не съществува такова нещо като "оТцепване" ("полицията отцепи района" - никой никога и никъде в силовите органи не използва такъв израз, измислиха си го журналистите с цел да си придадат вид на познавачи - всъщност това е русизмът "оцепит (чете се: "ацепит" и идва от "цеп" - верига! И войниците не са РЕЙНДЖЪРИ!
Me4o
18 Авг 2014 09:38
Мнения: 641
От: Bulgaria
... И областните управители НЕ СА ГУБЕРНАТОРИ!
Чернев
18 Авг 2014 15:26
Мнения: 1,182
От: Bulgaria
Сега е моментът да се развие пазарът на имоти в района. Сигурен съм, че в самото градче има поне 100 празни къщи, които при това едва ли ще струват колкото цената на един оборудван фургон. Малко помощ от държавата /така и така тези фургони ще се омърлят и са изписани/, малко заеми от банките - и така да се изкупят къщите на емигриралите по градовете и по чужбина, които пък се чудят на кого да ги продадат. Естествено на хората не може да се възстанови нито имуществото, което са имали, нито предишният им живот. Но вече е станало. Когато през 1956 год. река Скът дойде и заля района, целият Герен на Крушовица се е изнесъл на баира. При това без помощи, без фургони, без мрънкане и вайкане, без велики изказвания на разни вождове, без червен кръст, без ботуши, без минерална вода.... Новото село в Крушовица е рожба точно на наводнението от януари 1956 година на река Скът. Тогава е наводнено и Букьовци /Мизия/, но са се задоволили с допълнителни диги, защото гарата е нямало как да преместят. Сегашните властници ликвидираха линията, строена по време на Балканската война, така че гара няма, ще е по-правилно стратегически кварталът да се премести нависоко. Ако ще се укрепват същите къщи е тъпо упражнение - все едно да се хвърлят пари в Дунава!
Митко_Василев
18 Авг 2014 18:49
Мнения: 481
От: Bulgaria
Дано някой се сети да им закара и акъл, така щото да не си направят новите къщи на старите места. А дано, ама на дали
Здравка
20 Авг 2014 14:07
Мнения: 16,150
От: Bulgaria
Слушах снощи по новините един от малцината доброволци в Мизия, млад мъж, ловчанлия, баща на две дечица - местните млади хора не помагали на изпадналите си в беда съграждани и гледали с недоумение притеклите се на помощ от други населени места. Момчета, събирайте си кофите и лопатите, прибирайте се там от където сте дошли и си гледайте работата, отпуските, семействата...
Да се грабнеш от стотици километри да ринеш тиня и мърша про 30-40 градуса пек, а местната младеж да се потрива по улиците и да чопли семки ПОЗОР
Добави мнение   Мнения:8 1