Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Шефът на ЕНП отказа Борисов от съюз с патриотите
Добави мнение   Мнения:10 1
Su38
29 Окт 2014 20:53
Мнения: 13,718
От: Bulgaria
Ако искат правителство - да го подкрепят и други

Аха. Борисов си подготвя алибито за нови избори...
форумник
29 Окт 2014 21:12
Мнения: 1,353
От: Bulgaria
"Без Фронта в правителство - триумфално завръщане на Сарая

Отказът на Бойко Борисов да преговаря с Патриотичния фронт /ПФ/за пълноценно парламентарно мнозинство заедно с Реформаторския блок поради "разминаване в евроатлантическата ориентация" поставя всеки възможен кабинет начело с ГЕРБ в позиция на заложник на същите корпоративно-политически фактори, които вкараха България в днешната безизходица с наглата си интервенция в публичния живот след февруари 2013 г.

Нямам илюзии относно противоречивата идентичност на ПФ, но мисля, че неговите лидери са склонни да приемат необходимите компромиси за да се присъединят към една разумна и уравновесена управленска програма, приета и от ГЕРБ, и от РБ.

Отказът от коалиционно сътрудничество с ПФ означава триумфално завръщане в държавната политика на Сарая и неговия Господар - "най-евроатлантическата" субстанция между Анкара и Костинброд. (Ако изобщо някога са излизали от контрол върху държавата, за да се завръщат в нея.)

Правителство на малцинството между ГЕРБ и РБ - ако РБ изобщо се съгласи на подобно нещо - означава предрешен отказ от реформиране на каквото и да било в българската държава, защото каквато и да е реформа, разбира се, е в пряк ущърб на "Кой" и неговите господари.

Нещо повече - продължаващата хегемония на корпоративно-политическия блок около ДПС няма да се ограничи в простото съхраняване на статуквото. Ще продължи настъплението срещу българската държава, ще бъдат окончателно деградирани и обезсилени и последните налични елементи на функционална българска държавност.

Следващите избори под контрола на корупционната машина на Сарая ще доизградят системата на етническото разделение като основен вододел на българската политика. От едната страна - турци, мюсюлмани и цигани, допълнени е купени български етнически гласове. От другата - инертния и фрагментиран масив на българските етнически гласове. Етническата кантонизация на българската политика ще ни постави в ситуация, аналогична на тази в Република Македония след 2001 г. Разликата обаче е тази, че в Македония вече над 25 на сто от населението е с албанска етническа идентичност. В България турците и мюсюлманите не надвишават 10-12 на сто от населението. ДПС обаче контролира де факто около 30 на сто от гласовете на избори - с масирано купуване на гласове и контролиран, изнуден вот.

Сценарият, в който ни вкарва едно продължаващо господство на ДПС в политическия и институционален живот на българската държава е толкова кошмарен, че за да го избегнем човек си струва да се противопостави дори и на Жозеф Дол. Още повече, че самият г-н Дол просто е чул от някого и някъде, че ПФ са "недопустим партньор" от "евроатлантическа" гледна точка. Хайде на бас кои по-точно "евроатлантически" сили са прошепнали на ухото на Дол доноса срещу ПФ...!"

ОМ
Firmin
29 Окт 2014 21:46
Мнения: 33,549
От: Bulgaria
Ясно се виждаше, че авторът на писмото дълго време се е колебал кой път да хване, защото на много редове се забелязваха зачеркнати думи, заменени със съвършено противоположни тям по смисълта. Написано например "патриоти" и зачеркнато, а отгоре му написано "пладнешки хайдути" – и това зачеркнато, и пак написано "патриоти". Цялото писмо беше задраскано накръст с дебели черти, дръпнати от сърдита ръка, защото за втората черта не хванало мастило, топнато още веднъж перото в мастилото и дотеглена двойно по-дебела черта... Под зачеркнатите редове стояха следните думи:

"На маймуни ни обърнахте, да ви вземе дявола с маскари..."


– А бе, бай Иречек, я ми кажи твоя милост леберал ли си, консерватор ли си? Май-май, че си консерва, както виждам. И аз, ако питаш, не мога да ги разбера нито едните, нито другите, ама хайде, да не им остане хатъра... Знайш, алъш-вериш е то, не е шега… Па да ти кажа ли правичката… (Тука дали няма някой да ни подслушва?) Да ти кажа ли правичката? И едните, и другите са маскари!…Ти мене слушай, па се не бой! Маскари са до един!… Ама какво да сториш? Не се рита срещу ръжена!… Търговийка, предприятийца, процеси имам в съдилищата – не може. Не си ли с тях – спукана ти е работата! Па и мене нали ми се иска – я депутат да ме изберат, я кмет. Келепир има в тия работи. Хората пара натрупаха, ти знаеш ли? Хубаво, ама като не им клатиш шапка – дявол не може те избра! Тъй е! Аз съм врял и кипял в тия работи, че ги разбирам...


Маскари, прочее ... Без изключения ... Измет ... ИЗМЕТ ... Невероятна измет ...

Сеирът си струва. Само дето е на наш общ гръб. Но си го заслужаваме. ИЗЦЯЛО.
Nebol
30 Окт 2014 00:13
Мнения: 1,671
От: United States
E, нали не си представяте, че този дебил Симеонов може да бъде приет нормално в Европа с такъв "наратив". Той (а и много фор-умници) трябва да посетят едни курсове по чувствителност, да станат нормални човешки същества и тогава... Аз още при започването на преговорите с ПФ си казах, че Мончо ще отпадне и че никой няма да толерира такъв ганьовец в ЕНП. Изглежда и ББ още не е разбрал какво значи sensitivity, толерантност (уфф), демократични (знам, знам!) принципи и т.д. Учи се, ам мнооого бавно.
Лунатик
30 Окт 2014 08:09
Мнения: 2,959
От: Bulgaria
Аха. Борисов си подготвя алибито за нови избори...


Тц, подготвя си алибито за БОСТАН.


А Nebol е прав за муцуните от ПФ, ноо удобно не споменава,че любимото му толератно и демократично Доган ЕООД не се свенеше да се сношава с Атака миналото Народно Събрание. Разбира се на основата на общочовешки принципи.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Лунатик
Руританец
30 Окт 2014 08:56
Мнения: 3,941
От: Bulgaria
Много му е лесно на френския селянин Дол да си чертае разни схеми: аха, тука има едни либерали, с тях ще се получи дясноцентристко мнозинство. Ама че тия "либерали" представляват корпорацията Доган-Пеевски изобщо не може и да му влезе в опасания от брюкселски патки мозък. И ето как ни тикат във възможно най-лошия сценарий: правителство на ГЕРБ и ДПС. Като за начало, това ще означава спасяване на КТБ с нашите пари. След това - пълен блокаж на всякакви реформи в правосъдната система, а оттам - продължаване на практиката да се мачка всеки бизнес, който не "наш". И за капак - срив на най-голямата към момента партия поради гибелното сътрудничество с Корпорацията, а това ще рече още по-дълбока политическа криза от сегашната.
Nebol
30 Окт 2014 11:14
Мнения: 1,671
От: United States
А Nebol е прав за муцуните от ПФ, ноо удобно не споменава,че любимото му толератно и демократично Доган ЕООД...


Нееее, не ми е любимо и не е вече това демократично ДПС. Няма партия (нито лидер) която да ми харесва в България. Просто защото свестните не са в партиите. В България, за да си там, трябва да си арогантен, нагъл, крадлив...А ДПС не е нито по-добра партия, нито по лоша от другите. Основна грешка на етническите българи е това, че имат исторически наслоени предубеждения и мислят, че етническите турци в България са по-различни от тях. Не, същите тулупи са си. Е, доволен ли си?
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Nebol
Лунатик
30 Окт 2014 11:25
Мнения: 2,959
От: Bulgaria
Е, доволен ли си?


Доволен съм. Приемам отговора и други възражения нямам.

Винаги съм скачал срещу дерибейско-мафиотския партиен модел, не срещу правата и свободите.
EGATI
30 Окт 2014 21:12
Мнения: 3,811
От: Switzerland
Има европска народна партия а у територията забраниха народна република..щооо?
Tim
31 Окт 2014 02:52
Мнения: 6,853
От: Bulgaria
"Моят ангажимент към ЕНП е да внеса кабинет. Ако подпишем с РБ коалиция, внасям това. Ако не подпишем - ще внеса само на ГЕРБ - 84 депутати да го подкрепят. Ако искат правителство - да го подкрепят и други", обяви Борисов след срещата с Жозеф Дол.


Доколкото разбирам на територията България по-важен е ангажиментът към ЕНП, отколкото към българския избирател.

А бе демокрация си е това!

От всички посоки!
Добави мнение   Мнения:10 1