Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Баронесата на ЕС, която създаваше "приятна атмосфера"
Добави мнение   Мнения:6 1
Warrior
11 Дек 2014 20:50
Мнения: 1,689
От: Bulgaria
И тази няма топките да отстоява интереса на Европа.
Иначе нямаше да бъде на това място.
Warrior
11 Дек 2014 20:55
Мнения: 1,689
От: Bulgaria
Но дори и да имаше топките, колко от външните министри на държавите-членки имат топки да защитават националния си интерес, респективно интереса на Европа?
При такава конфигурация и при отсъствие на наднационален орган по външната политика, върховният комисар няма дори теоретическия шанс за отстоява европейските интереси. Както са казали израелците - "посредник, нищо повече".
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Warrior
letec55
12 Дек 2014 09:26
Мнения: 10,701
От: Bulgaria
И може да е символ за друг вакуум на върха.
Не "може да е". Това Е. За вакуума в суверенитета на ЕС, за неговата неспособност да генерира ОБЩИ за държавите-членки интереси и да провежда независима политика, с която да ги защитава и реализира.
Rakita
12 Дек 2014 10:36
Мнения: 22,828
От: Bulgaria
новоизбраната Федерика Могерини има ограничен опит в дипломацията
А от сп. "Мурзилка" толкова много залагаха на др. Могерини да затопли отношенията с Матушка...
В.Каменов
12 Дек 2014 10:54
Мнения: 2,523
От: Bulgaria
Оказа се,за съжаление,че цялостното поведение на ЕС и особено на ЕК се поддава по някакъв начин на пряка зависимост от САЩ. Това не е никак добре за Европа защото обстановката на континента след Студената война се нуждае задължително от успокояване в отношенията между Русия и останалите европейски държави. Просто няма друг разумен вариант. А това никога не е било и никога няма да е в интерес на РЕАЛНО управляващите държавата САЩ! Това не е в интерес,а и никога не е било в интерес и на троянския кон на САЩ в Европа,поради „специалните им връзки”. ЕС формира най-мощната икономическа зона и управлението му е длъжно да наложи самостоятелност във вземането на решения касаещи неговата външна политика и защита на неговите интереси. Това в никакъв случай не се потвърждава с избирането на последните слаби „външни министри” на ЕС и показва отново влиянието на „дългата ръка” на Вашингтон. Светът обаче сега е друг и това влияние на „дългата ръка” става вече опасно за Европа. Русия не е СССР,а „дългата ръка” плюе Путин определяйки го като някакъв уж диктатор защото сегашната обстановка в Русия,покрай Путин, не съвпада вече с желаното от САЩ,касаещо тесните им интереси. Ако ЕС не успее да наложи независима външна политика защитаваща твърдо интересите на континента Европа, мисля че този съюз постепенно ще започне да губи доверие и смисъл. Заради такова разногласие вече няма да е трудно европейският континент отново да бъде използван, като жертвена територия заради глупостта на собствените си правителства. Миналият век май беше използвана същата схема, и кой спечели?....
Warrior
„Както са казали израелците - "посредник, нищо повече".”
Това не го ли казва иранският участник в преговорите пред израелския вестник?
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: В.Каменов
ЗЛАТИЯ
12 Дек 2014 18:24
Мнения: 7,057
От: Bulgaria
Господин Каменов,как ми се иска да не бяхте прав.
Добави мнение   Мнения:6 1