Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Премиерът поиска още извънредни закони за КТБ и разваляне на сделки
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:23 Страница 1 от 2 1 2 Следваща
otvrat
27 Мар 2015 19:22
Мнения: 22,522
От: South Africa
обмислят управляващите


Обмисляйте, обмисляйте! Щото скоро Страсбурк така ще ви обмисли, че тогава ще връщата десеторно това, което си мислите, че ще закачите. Тогава вече наистина ще плащаме всички. Между другото, правните имбецили в правителството да знаят, че няма как да "коват" закони за минало време.
DustinJayceDickens
27 Мар 2015 19:34
Мнения: 121
От: Герберистан
Драмата е в това, че 30% от едно евро са само 30 цента.
aldycrown
27 Мар 2015 20:11
Мнения: 7,421
От: Bulgaria
Колко ще им отиват раираните дрешки на тия мислители. Ако се объркат нещата, разбира се. Което за сега е изключено.
Zmeja
27 Мар 2015 20:37
Мнения: 35,948
От: Bulgaria
Като е толкова важно да се знае кой купува въпросните хем частни, хем стратегически предприятия (независимо при какви финансови условия!), досега знаеше ли се кой е техният реален собственик? Или досега това беше без значение?
Alan Shor
27 Мар 2015 20:42
Мнения: 3,438
От: Bulgaria
Мамунеците направо да отменят всичките закони със задна дата и да осигурят на мутрата да управлява със лични заповеди...Все пак той е "най-грамотния" от тях и от всичко и по-много разбира...Тва съд, тва прокуратура, данс, мвр и шменти капели...
Лошото е, че не маймуняците и техните избираели ще плащат смтката накрая, а всички останали, щото мутра да плати нещо не е известно...
wreckage
27 Мар 2015 20:43
Мнения: 32,883
От: Bulgaria
Финансовото министерство може за три дена само да спре финансовия поток. Така че и там вече са се подготвили, това е написано, надявам се Влади Горанов да е бил в парламента и вече да го е пуснал да върви по парламентарните групи", каза премиерът.


Пущай потока, Влади, че групите изгореха!!!
ПлесNick
27 Мар 2015 21:31
Мнения: 2,020
От: Bulgaria
Правителството е поставило задача на синдиците веднага да започнат отменителни искове срещу всички сделки, за които има съмнения, че увреждат масата на несъстоятелността на КТБ или сделки, които нарушават принципа на равнопоставеност между кредитори, каза Владислав Горанов при въвеждането на синдиците.


От горното се разбира, че Горанов чрез двамата временни синдици ще завежда, КЪДЕ - в СЪДА, визираните отменителни искове и СЪДЪТ ще ги отменя! Ако намери съответните ЗАКОНОВИ основания... На този етап за мен по-важен е въпросът какви точно са сделките и от първия вид, визиран от Горанов, и кои са страните по тях, и какви са сделките от втория вид (дето нарушавали принципа за "равнопоставеността" между кредиторите), и кои са страните по тях... Сигурно има по-сведущи от мен по зададения въпрос и ще ми е интересно да ги чуя в този Форум... Особено важен стана въпросът на фона на изказването на квестора Лютов, който с мното НЕВЪЗМУТИМ вид (и както се казва "без мускул да трепне по лицето му!" заяви, че той и колеЖКАТА му КостадинчеВ (без "а" с НИЩО не са престъпили закона!!!!
Perseus
28 Мар 2015 00:46
Мнения: 2,726
От: Bulgaria
Като измъкнаха кокала изпод носа им, се хвърлиха всички здраво....
otvrat
28 Мар 2015 08:28
Мнения: 22,522
От: South Africa
най-вероятно става дума за вражески действия и заплаха за националната сигурност.


Смешници! Каква национална сигурност, какви пет лева! Ако един чужденец (пък бил той и руснак) купи завода за авио бомби "Дунарит" България ще изчезне от картата на света ли? Ако тези предприятия са толкова важни за "националната сигурност", защо са бил приватизирани? Когато са ги приватизирали защо не са казали, че само българи могат да ги притежават? Как си представят да ограничат един законен собственик да се разпорежда с активи и имущество, които не са под запрещение? Цветан Василев ще осъди държавата за милиарди. И всички форумни "плащачи" вече наистина ще плащат.
velin_velinov
28 Мар 2015 09:02
Мнения: 1,682
От: Bulgaria
Отмяната на сделки със закон е равносилно на принудителното отчуждаване на ,,едрата градска собственост'' от държавата. Някой друг също иска заводи за 1 евро и се дразни, че тези активи му се изплъзват.
KIRMAN
28 Мар 2015 09:06
Мнения: 259
От: Bulgaria
И аз,като всички,искам да знам цялата истина,но за сега знам само,че това е несбъдваема мечта.! Нямам никакви претенции за компетентност по случая,но виждам,че няма кой да я повиши поне малко,за да си отговоря на някои въпроси. Например,защо до сега единствения,признат от прокуратурата за обвиняем еЦв. Василев? Толкова ли е трудно за нея да установи за половин година дали Искров е знаел за действията на Гунев? Сарафов са пореден път ни хвърля прах в очите! и наистина ли е такава страшна тайна кой и кои фирми са взели кредити от КТБ,с които са закупили активи,обезценени от трите "одиторски " фирми с 4.2 млрд лв.? Това само "Бромак" ли го е правил? Как стана така,че и БНБ,и КФН,и ДАНС,и ГП излязоха абсолютно невинни по тази,според всички,грандиозна кражба?..... Изобщо,май се опитвам да гоня с пушка в тъмна стая комар,който е излетял! Тя моята,вече е ясна,да му мислят внуците. Разбира се,не само моите!
mi6osp.
28 Мар 2015 09:25
Мнения: 5,428
От: Bulgaria
Демокрация ,която действа чрез извънредни закони, си е чиста диктатура.

Извънредните закони са в противоречие със сега действащите:

Какво казаха Законът и съдът за КТБ

Съдия Иво ДачевСофийският градски съд (СГС) отхвърли искането на Фонда за гарантиране на влоговете за назначаването на временен синдик в Корпоративна търговска банка. "Поради обжалване на акта на БНБ за отнемане на лиценза на КТБ производството е спряно до приключване на административния спор. Спорът обаче може да продължи дълго, а забавянето води до намаляване на стойността на активите на банката", аргументираха се от Фонда.

Съдия Иво Дачев, който води делото за фалита на КТБ, незабавно излезе с определение, в което подробно е обяснил, че по закон няма как да вкара синдик, който да надзирава квесторите.

"Законът за банковата несъстоятелност не предвижда възможност за налагане на исканата обезпечителна мярка. "Съгласно чл. 12 ал. 1 от Закона за банковата несъстоятелност преди постановяване на решението си за откриване на производството по несъстоятелност на банката съдът може да наложи като обезпечителни мерки възбрана и запор, спиране на съдебните и арбитражни дела срещу имущество на банката или да допусне други предписани от същия закон мерки. Предварителното назначаване на временен синдик обаче не е сред мерките, които действащият към настоящия момент особен Закон за банковата несъстоятелност допуска да бъдат наложени в тази фаза на производството по несъстоятелност", заявява съдия Дачев в определението си.

Той посочва още, че невъзможността в банката да влезе временен синдик следва не само от Закона за банковата несъстоятелност, но и от правния характер на квестурата при отнемане на лиценз на търговска банка, уреден по чл. 105 и сл. от Закона за кредитните институции. "Предоставените надзорни функции на квесторите изключват по дефиниция надзорни правомощия на синдика върху осъществяваната от тях надзорна дейност", обяснява съдия Дачев.

Окончателното решение дали в КТБ да влезе временен синдик, ще е на Софийския апелативен съд, пред който може да бъде обжалвано определението на съдия Дачев.


Повече за политиците,които източват КТБ и опитват да разграбят фирмите на Ц.Василев-в серия анализи, един от тях Натисни тук


При фалирането на КТБ Борисов бе използван само като бухалка и Той и олигарсите около него не можаха да намажат пряко. Затова е огромен апетита Му да откъсне голямо парче от баницата при разграбването на фирмите на фалирания банкер. Но Цветан Василев само си го премести /едното евро !/ от единия джоб в другия и ефектът от нулевата интелигентност и минималната образованост на групата Му пролича веднага. Затова- извънредни закони. Обаче в ЕС това не върви.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: mi6osp.
Пенчо бре
28 Мар 2015 10:55
Мнения: 20,364
От: Bulgaria
Това с проверката за произхода на 1 евро ми хареса!
mi6osp.
28 Мар 2015 11:10
Мнения: 5,428
От: Bulgaria
Това с проверката за произхода на 1 евро ми хареса!


Такъв е интелектуалния капацитет на управляващите...
Залудо работи, залудо не стой.
Трябва да се създава работа на НАП, ДАНС, прокуратура и подобни, да се търсят виновни.
Работа от типа на командата на старшината: "Тези камъни от тук-там,при онези, а онези от там-тук!".
velin_velinov
28 Мар 2015 11:17
Мнения: 1,682
От: Bulgaria
Сега руският посланик, дали ще се оплаче подобно на своя френски колега, че временни синдици превземат предприятия?
hamer
28 Мар 2015 11:50
Мнения: 10,867
От: Bulgaria
Каквото и да се случва с тези бивши големи държавни предприятия, те вече са бивши. Сега са частни. А за да са частни имат заслуги много хора, които сега бълват змии и гущери, че били подадени за 1 долар, че били взети от руснаците, че били пета колона за руската политика в България и други подобни бивалици и небивалици.
Обаче - късно е либе, за китка. Кой каквото сам си направи никой не може да му го направи. А и от всяка подобна далавера със сигурност има български политици, които печелят. И както винаги - за сметка на овчето стадо, наричано по ученому електорат.
Персонализирането на вина, отговорност и каквото и да е там към Цв.Василев, Певески, Луврие, и арменския поп е само следствие, а не причината за всичко, което се случва в Изгубената България.
aldycrown
28 Мар 2015 11:55
Мнения: 7,421
От: Bulgaria
При фалирането на КТБ Борисов бе използван само като бухалка и Той и олигарсите около него не можаха да намажат пряко. Затова е огромен апетита Му да откъсне голямо парче от баницата при разграбването на фирмите на фалирания банкер. Но Цветан Василев само си го премести /едното евро !/ от единия джоб в другия и ефектът от нулевата интелигентност и минималната образованост на групата Му пролича веднага. Затова- извънредни закони. Обаче в ЕС това не върви.

До този момент не съм забелязал по някакъв признак ТОВА да не върви. ВЪРВИ и още как. Никой не се интересува от маймунарника, защото няма пряко засегнати външни на маймунарника субекти. Това е положението.
Han
28 Мар 2015 12:07
Мнения: 18,932
От: Bulgaria
Голямо шоу е да се наблюдава Баце и компания как винаги изостават с една крачка. И аха-аха да изпълнят задачата, и хоп - спретнат им нова изненада и пак - за смях.

Не е като да режеш ленти тая работа...

И освен всичко друго накрая на Южен парк може да му писне и да сложи РАДАн на мястото му...

Mълчaлив
28 Мар 2015 13:56
Мнения: 758
От: Bulgaria
Жестока снимка! Сякъш кадър от "Недосегаемите" на Брайън ди Палма. Кой ли ще го играе Елиът Нес?!?
aldycrown
28 Мар 2015 13:58
Мнения: 7,421
От: Bulgaria
Опитите да се втълпи, че банкерът Цветан Василев е отмъкнал
активите на КТБ под носа на държавата, са напълно несъстоятелни. Всички активи са налице и ако има нещо, което трябва да бъде върнато в затворената банка, институциите имат всички права да го изискат. Опъне ли им се някой, Законът за банковата несъстоятелност позволява на синдиците да поискат от съда разваляне на сделката. Само че тогава влизаме в хипотезата, при която държавата ще трябва да поеме и дълговете на телекома.

Държавата има да Го поема "още много, много раз...". Башка плащането на обезщетенията на потърпевшите, които са към 5-6 млрд. И ако дотогава НЕЩО СЕ ОБЪРКА и нахендрят виновните длъжностни лица от държавните институции ДА НОСЯТ ОТГОВОРНОСТ за прескачането и газенето на Закона, довели до колосалните загуби на държавата, да не би все пак някои нафукани днес другари да се пременят за дълго в раирани костюмчета?
А дано, ама надали...

Ето малко просветителска информация:

http://www.banker.bg/upravlenie-i-biznes/read/kakvo-ne-ni-kazaha-za-btk
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: aldycrown
Добави мнение   Мнения:23 Страница 1 от 2 1 2 Следваща