Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Светът се нуждае от истински лидер
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:43 Предишна Страница 2 от 3 1 2 3 Следваща
Han
07 Юни 2015 22:45
Мнения: 18,932
От: Bulgaria
Човекът пише за Свободния свят
Свободен беше преди Патриотичния акт, АНБ, и пръкналите се на бял свят от фондовете за рискови инвестиции на ЦРУ информационни прахосмукачки Google, Facebook, Twitter и пр.

Да не говорим за това, че само за месец полицията на лидера на Свободния свят е убила повече американци (над 400), отколкото английската за 50 години.

LeDoyen
07 Юни 2015 22:47
Мнения: 1,860
От: Bulgaria
Понеже още сьм настроен на футболна вълна, само ще кажа, че горната препечатка е много ниска топка! Не си струва хартията на която е била написана! Може би идеята на редакциата е да ни демонстрира, че бьлгарските журналисти са колоси по сравнение с този нещастник?
kaily
07 Юни 2015 22:50
Мнения: 35,647
От: Bulgaria
демек САЩ = светът

ли?
ВладиГео
07 Юни 2015 22:50
Мнения: 3,701
От: Bulgaria
Правилно ли разбрах, че американците трябва да си изберат нов Рейган? Май е неправилно, защото:

Изборната победа на Рейган през 1984 г. и посмъртната му "слава" са доказателства за две неща: празноглавието на мнозинството хора и безразделната власт на пропагандата, възможна главно заради масовата умствена недостатъчност.

В очите на масите, Рейган е президентът, намалил данъците. Фактите са, че федералните данъци през 1980 г. са 500 милиарда, а след "намаляването" им от Рейган се удвояват до 1 трилион. Намаляват се данъците единствено на свръхбогатите. Именно Рейган слага началото на невероятното класово разслоение, в което най-ревностните му последователи се оказаха българските политици.
Масите вярват, че Рейган намалява държавните разходи. Намалява социалните, главно за образование и здравеопазване, но утроява военните. Вследствие на това, при Рейган се удвоява държавният дълг на САЩ, от 26% БВП до 41% в края на управлението му.

Най-голямата масова заблуда е, че Рейган "печели" Студената война. Въпреки, че още тогава се знае, а днес е неопровержимо доказано, че прекратяването й е било пълна изненада за Рейган. А е било, защото американското разузнаване изобщо не е допускало такова развитие на събитията.
ВладиГео
07 Юни 2015 22:54
Мнения: 3,701
От: Bulgaria
Времето на еднополюсния свят приключи.

Боя се, че подценяваш дълбочината на човешката глупост
валтер57
07 Юни 2015 23:01
Мнения: 10,372
От: Bulgaria
Светът се нуждае от истински лидер


Светът си има достатъчно истински лидери на свои държави. Но в Европа след дьо Гол, Жискар д`Естен, Митеран, Хелмут Кол и Шрьодер няма Лидери, а слуги на Лидера на Оная територия зад голямата локва, опитваща се да подчини свободни държави да живеят по нейни правила.
Han
07 Юни 2015 23:07
Мнения: 18,932
От: Bulgaria
Времето на еднополюсния свят приключи
Боя се, че подценяваш дълбочината на човешката глупост
Това не зависи от глупостта. Обективен процес е.

Не че на са пробвали еднополюсен свят, но обещаното на презентациите преди стотина години не отговори на реалността. Затова мандатът за еднополюсен началник в момента се отнема и се сменя системата за управление на света с многополюсна като по-устойчива.

Е, бившия еднополюсен началник се опъва, но ... ще свикне. И Англия се опъваше навремето.

Бъчи
08 Юни 2015 06:54
Мнения: 169
От: United States
ВладиГео
Село_
08 Юни 2015 10:07
Мнения: 5,494
От: Bulgaria
Наистина манията им за изключителност е потресаваща. Добре е, че препечатват такива техни материали, за да се отврати човек.

В продължение на 60 години американски президент беше лидерът на свободния свят - не за да повишава националното ни его, а за да защитава това, което цивилизованите нации най-много ценят. Европейците често крещят и вдигат шум, но накрая знаят как да защитят безопасността, свободата и просперитета си. Издърпвайки килимчето изпод краката на съюзниците си, Обама ги изправи пред реалността, която европейците не искаха да видят. Сега виждат колко са уязвими.


А тази глупост е изключително показателна.
Дали някога ще видят чие килимче се издърпва, докато не се издърпа съвсем?
Федаин
08 Юни 2015 10:30
Мнения: 4,803
От: Bulgaria
Много ми е интересно , че именно хора , които врещят за демокрация като заклани , поддържат претенциите на една държава за световен Хегемон и изключителност и диктаторското и поведение. Логическо противоречие има в цялата тая конструкция. Въпреки , че в болен мозък логика няма. Най-вероятно , ю-ес навиячите , ще посрещнат с бурни овации новия Член Първи в устава на ООН за ръководната роля на САЩ. А за ЕС остава ролята на оранжевото БЗНС.
ВладиГео
08 Юни 2015 10:36
Мнения: 3,701
От: Bulgaria
Това не зависи от глупостта. Обективен процес е.
Не че на са пробвали еднополюсен свят, но обещаното на презентациите преди стотина години не отговори на реалността.

Не ми е известно преди стотина години някой да е обещавал еднополюсен свят. Даже най-големите фантазьори - комунистите, не са планирали създаването на ССоциалистическиАЩ.

Многоцентровият свят е обективно състояние, не процес, а иманентно състояние на света още от зората на историята му.
Какво е по-различното днес от света преди 50 или 25 години? Ядрените сили от 5 станаха 10, икономическият лидер се премести от единия на другия тихоокеански бряг, разпаднаха се едни и възникнаха нови съюзи. Но в общ план, геополитическата игра е същата от векове.

Новото е всемогъществото на пропагандата. Затова и казвам, че доминиращата проява е на другото обективно, но далеч по-всеобщо и по-важно състояние - дълбочината и безграничността на човешката глупост.
Патагонец
08 Юни 2015 10:38
Мнения: 13,267
От: Bulgaria
Няма нужда да ни обяснявате какъв некадърник е Обама. Беше ясно от самото му избиране. Може би един от най-слабите и с най-нисък авторитет американски президенти. Колко заблуден народ се радваше на неговото избиране, вкл. и преобладаващата част от европейците!
ВладиГео
08 Юни 2015 11:35
Мнения: 3,701
От: Bulgaria
"Издърпвайки килимчето изпод краката на съюзниците си, Обама ги изправи пред реалността, която европейците не искаха да видят. Сега виждат колко са уязвими."
А тази глупост е изключително показателна.

Не им е лесно и на американците
Поели са задължения да отбраняват над 50 страни. Съвкупният БВП на тези държави е два пъти по-голям от този на САЩ, а съвкупните им военни разходи са колкото американските. Единствено арабите от Залива и израелците се отчитат подобаващо с големи военни бюджети.

Европейците както "не искаха да видят колко са уязвими", така и не щат. БВП на ЕС е по-голям от този на САЩ, а военните ни разходи са три пъти по-малки. За нас това е отлично, но американците не са никак хепи.

Особено нещастни са украинците
Ежедневно пълнят нета с вопли като този "Ключевые страны НАТО сокращают военные бюджеты, пока Россия воюет с Украиной"
http://zn.ua/WORLD/klyuchevye-strany-nato-sokraschayut-voennye-byudzhety-poka-rossiya-voyuet-s-ukrainoy-168368_.html
Втора смяна
08 Юни 2015 12:31
Мнения: 4,072
От: Bulgaria
Най-вероятно , ю-ес навиячите , ще посрещнат с бурни овации новия Член Първи в устава на ООН за ръководната роля на САЩ. А за ЕС остава ролята на оранжевото БЗНС.
бонго-бонго
08 Юни 2015 13:56
Мнения: 26,313
От: Swaziland
Няма нужда да ни обяснявате какъв некадърник е Обама. Беше ясно от самото му избиране. Може би един от най-слабите и с най-нисък авторитет американски президенти. Колко заблуден народ се радваше на неговото избиране, вкл. и преобладаващата част от европейците!


Сгугню
08 Юни 2015 15:55
Мнения: 15,094
От: Rwanda
Статията много упорито прокламира иранските управляващи като лоши!
Забравя да спомене обаче какво лошо са направили.
Не че не са!
Те хич не са цвете за мирисане, но на фона на СА са си направо цял букет.
СА, която дава годишно над 12 млрд. за ислямизъм.
От която дойдоха парите за събаряне на кулите-близнаци.
От която, директно и индиректно, се финансират Ал Кайда, палестинският тероризъм и още куп ислямски екстремистки групи!
На тоя фон и на фона на агресивните словесни и не само изцепки на Путин, Обама, Камерън и кой ли още не на запад, "особено агресивно" звучат думите на иранският външен министър отпреди месец, казани във връзка с кризата в Йемен:
"Ние и СА ще се съберем за да решим какво можем да направим за да спре тази война, но Иран и СА не може да определят какво да се случва в Йемен и как да живеят йеменците"!
Впечатляващо мислене на фона на западните и руски стремежи да "оправят света"!
Доси
08 Юни 2015 16:39
Мнения: 11,509
От: Bulgaria
Признавам си че не можах да го прочета това... само няколко изречения и разбрах че е писано за дебили. Погледнах и края - в такива творби там обикновено в прав текст е казано какво трябва да остане в главата на дебила след прочитането. Не бях изненадан от квинтесенцията на писанието на този Американ тинкър... изненадва ме само упоритостта с която се пишат такива глупости и бездарният начин по който се оформят в "статии"!
В.Каменов
08 Юни 2015 17:55
Мнения: 2,523
От: Bulgaria
Голям тинкър този Дж.Люис. Статията е пълна с елементарна манипулация,но някои глупотевини са обидни за която и да е аудитория.
„След като Рейгън бе избран, аятолах Хомейни освободи американските дипломати заложници. Рейгън не трябваше да преговаря или да се моли. Когато той беше избран, моллите разбраха накъде духа вятърът и заложиха на силния играч."
Моллите се били уплашили,че второразрядният актьор от Холивуд е страхотен,смел пич. Като че ли не се знаят жалките комбинации около изборите за президент по това време и обещанията,които дават тайно САЩ на Иран – „всичко ще изпълним само да сменим Картър”. Илюзията за силния Рейгън – един жалък феберейски доносник,чието засилено тщеславие беше експлоатирано от управляващите ционисти чрез групата на монетаристите /наричани неоконсерватори в САЩ/ начело с Милтън Фридман за осребряване на корпоративния неконтролиран неолиберализъм. Неоконсерваторите започнаха да пълнят гушите,като пеликани, и се изгъбаркаха с Рейгън наричайки провежданата икономическа политика „Рейгъномика” с което „казваха”,че те всъщност не са виновни.... С тази икономическа политика започна бавно и полека отъняването на опората на САЩ – средната им класа. Това във всички случаи ще има сериозни последици за вътрешната политика там, въпреки продължаващото безумно печатане на зелена шума.
„В Япония премиерът Шинзо Абе започна сериозно превъоръжаване за първи път след края на Втората световна война.”
Отново евтино внушение,че Япония се превъоръжава заради Русия. Нищо ново не е „предлагала” Русия за Япония,проблемът им е новият Китай,а китайците имат много да им връщат.
„Инвазията на Путин в Крим и Украйна принуди французи и германци най-накрая да се заемат сериозно с отбраната на Европа заедно с Финландия, балтийските държави, Норвегия, Швеция и славянските страни.”
Внушение,че Европа „не иска” да се отбранява и разчита САЩ да е защитникът ѝ.
„Когато САЩ са в отстъпление, резултатът не е световен мир. Следва взрив след взрив.”
Да се разбира,че всички,особено „международната общност”, искат светът да е еднополюсен и полюсът да е САЩ. Просто ционистите трябва да сложат за президент някой залупен смелчага от Средния Запад на САЩ и да видят всички как ще настъпи световния мир. С тази статия авторът се самообявява за обикновен идиот опитващ се да манипулира ученици от клас в прогимназия..
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: В.Каменов
БСП
08 Юни 2015 19:18
Мнения: 4,755
От: Bulgaria
Ала-бала....

Слабостта в политиката на Обонго идва от наследените/насадените/ проблеми от предишните "решителни" президенти.Омразата към САЩ се е разпространила в целия свят и Обонго само се опитва да я смекчи....но некадърността му и тази на администрацията му изплува на целия батак на външната политика на САЩ.
товарищМаузер
08 Юни 2015 19:35
Мнения: 9,625
От: Bulgaria
Ех, как липсва Фичлето да заклейми автора! Обама ще обижда! Барак Гусаинович! Караул!
Добави мнение   Мнения:43 Предишна Страница 2 от 3 1 2 3 Следваща