Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Путин натиска за нова коалиция срещу джихадистите
Добави мнение   Мнения:10 1
Dorny
10 Сеп 2015 21:12
Мнения: 136
От: Bulgaria
Новая газета: "Москва иска "да се прекратят санкциите и да се завърне в клуба на западните държави", пише вестникът.
*********Тази газета се финасира от соросоидите и е трибуна на петата колона в Русия .
Не на Москва , а на финасиращите " Новая газета" се иска Москва да се завърне в клуба на западните държави, както баламосваха пияндето Елцин и цялата либерастка кохорта около него . С което сложиха тогава и ръка на енергийните ресурси на Русия . И само намесата на кагебистите не доведе до разпада на Русия.
Путин няма избор - акцията му в Сирия тушира недоволството на руснаците от политиката му спрямо Донбас, където се проля много руска кръв от оставените без защита етнически руснаци . От друга страна, тушира мераците на САЩ чрез шейховете да прокара тръба до Европа през контролирана от тях Сирия .
От трета , Путин следва линията на чекистите да пресичат още извън територията на Русия опити за разпалване в Кавказ на широкомащабна война , която ще се финансира и логистира от ИД ,установила контрол над Ирак и Сирия с подкрепата на САЩ .
AzUrAL
11 Сеп 2015 00:15
Мнения: 4,451
От: Bulgaria
***
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: sybil
Oraсle
11 Сеп 2015 01:45
Мнения: 15,092
От: Bulgaria
Който иска да се бие с джихадистите, да ходи в Мосул, Рамади, Рака или поне в Алепо. Иначе в Латакия и Тартус лесно се позира.
Тактиката на асадистите и на чуждестранните им покровители е да унищожат всякаква неджихадистка опозиция на режима, та дано почнат да изглеждат приемливо на фона на ИСИС и алкайдистите.
annetaz
11 Сеп 2015 04:24
Мнения: 1,778
От: Bulgaria
Путин много късно се сети. Остави Запада да разруши Близкия изток, да забърка чудовищна каша. Бих приветствала тази му позиция да ги остави да се видят колко са тъпи и некадърни и пак затъват в тресавището, ако този път жертвата не беше Европа. Явно е, че САЩ не решават световните проблеми, а само ги задълбочават и прехвърлят на нас. Беше добре, че Русия се отказа от войните и революциите. Стига и конкурента да беше направил същото. И НАТО да се разпусне като Варшавския договор. Страните си имат армии, когато са съюзнички могат да си помагат. А и в Европа имаше мир. НАТО си търсеше повод да продължи да съществува и си го намери. Сега плащаме цената за това безумие. Но това НАТО не може да убие Ислямска държава или не иска? Ако е първото, да изчезва. Ако е второто трябва да бъде унищожено! Не ми е ясно Путин какво очаква и защо се бърка.
Ганий
11 Сеп 2015 05:27
Мнения: 15,029
От: Bulgaria
*
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Ганий
Братя Стругацки
11 Сеп 2015 08:07
Мнения: 6,644
От: Russian Federation
СССР и имал в Латакия и Тартус военни бази, така че сега руснаците просто се настаняват обратно там.

Не помня щатите да са имали военни бази в България преди 30-ина години.
Mrx++
11 Сеп 2015 08:40
Мнения: 20,876
От: Bulgaria
Кървавото джудже продължава да си играе с огъня, но скоро да не му охладят болните сатрапски амбиции. Един доказан психопат начело на пияните мужци, които за бутилка водка ще убият всеки по негова заповед без и да се замислят дори.
Абе ти си една нова баба Ванга. как ги позна тези неща. Кой и как ще му охлади "болните сатрапски амбиции"? В момента единствено, които реално се борят на терен с ИДИЛ са Сирия и кюрдите. И двете сили мразени от САЩ. Ирак е парализиран. Ако се иска ИДИЛ да бъде победена трябва да бъде усилена ролята на Сирия и на кюрдите. Ей това ги сърби САЩ и Турция. Европа е вече изключена от играта, защото е залята от мигранти.
Mrx++
11 Сеп 2015 09:01
Мнения: 20,876
От: Bulgaria
Тактиката на асадистите и на чуждестранните им покровители е да унищожат всякаква неджихадистка опозиция на режима, та дано почнат да изглеждат приемливо на фона на ИСИС и алкайдистите.
Оракле, абе нищо не познаваш бе мой човек. Само си пишеш фантасмагориите. Точно диктаторите, като Садам, Кадафи, Мубарак и Асад бяха най-сигурната преграда срещу джихадистите и ал Каида. Във Сирия възстанаха срещу Асад точно крайните ислямисти, защото навремето Асад-баща беше потушил жестоко едно тяхно възстание. Сега те използваха "арабската пролет" и възстанаха, подкрепени от Саудитска Арабия и кралствата от Залива. Точно тези последните подкрепят джихадистите. А такова животно, като неджихадиска опозиция почти няма. САЩ умишлено създадаоха хаоса в Близкия изток. забележете, че Израел съвсем не се бори срещу ИДИЛ. А и САЩ само симулират борба, щели само да бомбардират. Инак срещу Садам как вкарайа чевръсто войски на терена. Скоро съобщиха (не по нашите медии разбира се), че са забелязани американски хеликоптери с американски лица в контролираната територия от ИДИЛ. На САЩ и на Израел ИДИЛ трябва да им свърши мръсната работа срещу Сирия, Ирак да бъде разпарчетосан на сунити, шиити и кюрди. Това е политиката на САЩ - използване на чужди сили за собствените си цели. Ако им трябва утре и България ще вкарат във война.
mick
11 Сеп 2015 10:01
Мнения: 8,588
От: Bulgaria
И защо да иска да падне Асад, всъщност има ли разумен човек, мислещ за сирийците, да го иска? Някой мислил ли е въобще какво ще стане ако Асад падне? Каква държава ще стане Сирия? Като Либия? Като Ирак? Като Афганистан? Като Египет?

Всъщност какво иска САЩ/НАТО? Състоянието на Либия, Ирак, Афганистан.. показва, че САЩ и НАТО искат хаос. Искат хаос в Сирия. Защо? Последните 20 години едно и също нещо се прави - бомбене и унищожаване на държави и оставяне на хаос.
Justinian2
11 Сеп 2015 10:16
Мнения: 8,033
От: Antigua and Barbuda
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Justinian2
Добави мнение   Мнения:10 1