Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
МВР призна, че проблемът с гонките по пътищата не е решен
Добави мнение   Мнения:4 1
der_graue
10 Сеп 2015 23:46
Мнения: 222
От: Bulgaria
като ги видя с химикалка и папки на някоя снимка и почти съм склонен да изпитам умиление за 1 милисекунда.. придават си важност, като че ли са прочели и един ред от глупостите, които стискат в папката..
chechi
11 Сеп 2015 06:21
Мнения: 112
От: Bulgaria
искам създаване на комисия която да направи статистика и който е в тази комисия да взема заплата не по-малко от 2500лв.тази министърка ще може ли да направи такава комисия -статистическа?още и още комисии искам ,още и още статистика-нищо ,че и двете неща са не нужни.преди месец лично обяви ,че ще направи така ,че ПТП да намалеят ,като направи статистика и всичко това се качи на сайта на МВР.и месец след това никой нищо не разбра и с нищо не помогна нейната статистика.нека се направи проучване ,колко пъти статистиката на сайта е разглеждана от граждани.това са средства и полицаи които се занимават с това,а може всичко това да се направи от граждани извън системата на МВР -все пак не е тайна ,нали ще се качва на сайта .въобще министърката първо да разбере на кое ведомство е министър и тогава да прави изказвания и да взема инициатива.
negramoten68
11 Сеп 2015 23:28
Мнения: 4
От: Bulgaria
Защо се опитвате да отриете топлата вода.
От кога започнаха гонките - от една прословута заповед, в противоречие със ЗДвП, а именно http://www.dnevnik.bg/skorost/2014/11/25/2426017_ministurut_zabrani_na_slujitelite_na_kat_da_spirat/
заради тези 20 лева в България умряха десетки хора. Нека да се изправи въпросния министър и да каже, колко сполучлива е била заповедта му.
brejnev
12 Сеп 2015 10:02
Мнения: 2,208
От: Sao Tome and Principe
Колега negramoten

Не това е причината за гонките, а как се изпълнява. И в други държави полицията няма право да ви спира и да ви разпитва за аптечка, колани, пожарогазител. Но ако говорите по телефона без слушалки или направите нарушение на правилата за движение и карате с превишена скорост не само, че ви спират но си отнасяте солени глоби. Няма нужда да се открива топлата вода и да се правят комисии за констатиране на вече съществуващото. От Пътна полиция да се изпратят работни групи в Кипър, Англия, Германия, Австрия и Франция за да се запознаят как колегите им решават подобни въпроси. Гонки по пътищата има и изброените страни, но там загиналите са в пъти по-малко. Защо ли? Да пратят хора да разберат защо. Когато и глобите станат драконовски, тогава и грешките и жертвите ще намалеят. Ето и няколко напутствия към МВР:
1. Намаляване на полицейския персонал 3 пъти до 30'000 души.
2. Увеличаване на заплатите на останалите на 2500 лв на човек и пенсия 80% от заплатата. Стартовата заплата да бъде 1500 лв.
3. За позицията полицай да се кандидатства с конкурс, а не както досега с назначаване.
4. Да се запише в трудовия им договор, че при нарушението му ще бъдат уволнявани без право на социалните придобивки и нулиране на трудовия му стаж (все едно никога не е бил полицай). Тогава и корупцията на пътя ще спре.
5. Глобите да се афишират на големи табели по магистралите и първокласните пътища на всеки 10-15 км.
6. При неплащане или отказ от плащане на глобите в три дневен срок - да се стартира бърза процедура за изпращане на нарушителя за 1 месец в затвора.
7. Глобата за изхвърлен фас на магистралата в Кипър е 850 евро. Ако глобата не се плати в рамките на 3 дни, нарушителя се праща в затвора за 1 месец.
8. Глобата за разговор по телефона без хандсфрее - 85 евро. При неплащане на 4 ден тя става 170 евро, на 7 ден - 340 евро и така на всеки 3 дни глобата се удвоява. В края на месеца може да стигне и цената на едно средно статистическо жилище.

Елементарно Уотсън!
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: brejnev
Добави мнение   Мнения:4 1