Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Държавният департамент на своя глава опитал да спре руските полети през България
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:381 « Предишна Страница 17 от 19 15 16 17 18 19 Следваща
Федаин
11 Сеп 2015 17:26
Мнения: 4,803
От: Bulgaria

Да не искаш да напиша "умности

Да, напъни се да пишеш умности, пък за другото не се грижи.
Сгугню
11 Сеп 2015 17:27
Мнения: 15,094
От: Rwanda
Някъде да съм писал, че трябва да обслужваме точно руски интереси, особено ако не съвпадат с нашия собствен? Разрови ми постингите и намери това място - ще ти бъда много благодарен, че ще ми дадеш възможност да си коригирам грешката. До тогава - молая не ми приписвай собствените си мисли и мераци. Но за да те улесня още от сега мога да ти заявя, че за мен всяко еничарсвто и угодничество в ущърб на собствените и на общочовешките интереси без значение в чия чужда полза - на англосаксите, на марионетките им ЕС, на Турция или пък на Русия е НЕДОПУСТИМО и НЕПРИЕМЛИВО. За мен турските, руските или англосаксонските еничари работещи срещу странта ни и народа и са еднакво вередни.Особено за последното изречение!
(разбира се, трудно е да се открият във форумното ти творчество някакви протести срещу вторите от изброените от теб еничари, но на тва сега няма да наблягаме, за да не развалим доброто впечатление)
Туткалчев
11 Сеп 2015 17:29
Мнения: 30,781
От: Bulgaria
Уеуееееееее!
Ма ко стаа, бря?!
Матриял в полския Obserwator Polityczny:
Мой превод от полски:
Имаме сериозен проблем. САЩ в Европа са си отишли и няма да се върнат, Студена война отново няма да има. В най-близко бъдеще ще бъдат поетапно свалени санкциите срещу Русия. Западът много добре се разбира с Руската федерация, защото се нуждае от Русия заради нейния потенциал и способността й да стабилизира положението в Близкия изток. Липсва съгласието на Германия за създаването на сериозна американска военна инфраструктура в Централна Европа. А най-важното е, че никой в Европа не се нуждае от Украйна, с която не знаем какво да правим: с нея имаме само проблеми.


Следват няколко абзаца за това, че европейците са си изгубили съня от тревоги и никой не може да бъде спокоен, като се изброяват проблемите - Украйна, нашествие на бежанци, икономически кризи... Текстът продължава:

Ние не знаем какво точно се случва в Китай, т.е. каква е природата на проявилата се там криза. Ако това означава разширяване на областите на бедност и хаос в света, може да се окаже далеч по-важна, отколкото сме очаквали. Тогава Западът още повече ще има нужда от Русия като единствената свръхсила, способна на стратегически взаимодействия. Залогът е не само господството на Запада над света, още повече, че Западът отдавна се е примирил с това (с изключение на САЩ). Европа не се терзае от визията за многополюсен свят на г-н Владимир Путин. Проблемът сега е една степен по-високо, става дума за това да не плащаме разходите за чужди кризи.
Днес това е много по-важно от всичко, и в този контекст Русия ни е необходима. Най-малко докато САЩ не се организират, но резултатът от изборите в тази страна е най-несигурният от много години насам. Ако американците направят лош избор, това означава, че ще затънат в беди. Техният проблем е дали когато Китай поиска да скъси дистанцията, наведе се да вдигне хвърлената ръкавица и се изправи да се бори за своето място, и тогава пак ще прибегнат до все същите методи, каквито винаги прилагат при такива обстоятелства? Дали и тогава с подвита опашка ще скимтят за правата на сексуалните малцинства в Китай или за други подобни проблеми, които, както е известно, са много важни теми-заместител, отклоняващи вниманието на тамошното общество от реалиите на властта заради слабостта на нейното морално банкрутирало и неспособно да предвижда реалните проблеми лидерство.
Между другото, жалък край за такава мощна империя, но това си е техен проблем. Ние се молим да не бъдем тези, които ще понесат последиците от тяхната некомпетентност и смаляваща се власт.


И накрая:

При такива обстоятелства на въпроса как да се предефинират основите на нашата политика за сигурност в променящата се среда, отговорът вероятно е: по-добре е да не се пъчим и със сигурност да не подскачаме, нито да крякаме. Нашата къща е на края на селото и нека си остане така възможно най-дълго, и както може да се види, е толкова бедна и невзрачна, че дори хора, които нямат нищо, не бързат да я направят своя дом. Да се заемем със себе си, да укрепим държавата си, защото при такива вихрушки може внезапно да се появи някаква необходимост всичко да се започне отначало. Струва си да почетем отново за Наполеоновата епоха, днес сме в много подобна ситуация като тогава, когато всичко е започнало. Та дали тогава някой е очаквал, че с революцията за свобода, равенство и още там нещо си, на преден план ще излезе армията, чийто пълководец ще се опита да завладее по-голямата част от познатия по онова време свят? Важно е да се припомни, че това почти е щяло да му се удаде, ако не е била... Русия. Русия наистина е потребна на Запада, особено на Европа, тя толкова пъти вече е спасявала западния свят от тотална лудост, че нашите отношения като че ли са придобили цикличен характер. Май пак сме не сме в ред.

https://obserwatorpolityczny.pl/?p=34922
Статия под заглавие: "Как да предефинираме основите на нашата политика за сигурност в променящи се условия?"
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: Туткалчев
Федаин
11 Сеп 2015 17:29
Мнения: 4,803
От: Bulgaria
Сгуги , не се гърчи като настъпен смок , ами напиши с думи прости кои са българските интереси?
67AF
11 Сеп 2015 17:37
Мнения: 17,775
От: Tuvalu
Сгугню
11 Сеп 2015 17:23
За можене - мога, не ме мисли.
Ти обаче споменаваш само един от нашите интереси.
Те не се изчерпват само с него.
Имаме и други и защитата на едни от тях съвпада с въжделенията на Русия, а защитата на други - с тези на Запада.
Бъди обективна и отбелязвай не само тези, които са в полза на цялостната ти форумна позиция.
Можеш ли?

За можене - мога. Затова и съм дала само един пример, вместо да се просна на три страници чаршаф.
Макар че ТОЧНО ТОЗИ пример е доста интересен. Ако ти смяташ, че интересите на Запада не включват спирането на бежанската вълна чрез озаптяването на ИДИЛ, направо ме хвърляш в оркестъра. Досега смятах, че е в интерес на цялото нормално човечество башибозуците да бъдат озаптени.
Ето ти още един пример за нашите интереси - намаляване на цените на тока и горивата. С кого сме в успоредица в този случай?
paragraph39
11 Сеп 2015 17:40
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
ТУТКАЛЧЕВ
БЛАГОДАРЯ за постинга ти/ и превода на български, който си си направил труда да направиш!/ от 11 Сеп 2015 17:29
Сгугню
11 Сеп 2015 17:42
Мнения: 15,094
От: Rwanda
Ето ти още един пример за нашите интереси - намаляване на цените на тока и горивата. С кого сме в успоредица в този случай?


Успоредицата може и да не е директна, но в случая, доколкото основен доставчик на горива е Лукойл и намаляване на цените е против интересите на тази компания, то мисля, е ясно къде е посоката.
paragraph39
11 Сеп 2015 17:43
Мнения: 80,095
От: Bulgaria

Сергей Лавров: Русия подкрепя не сирийския "режим", а борбата му срещу терористичната група „Ислямска държава“

11 Септември 2015
Русия подкрепя не "режима" на сирийския президент Башар Асад, а борбата на Дамаск срещу терористичната група „Ислямска държава“. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров.
„Подкрепяме борбата на сирийския "режим" срещу така наречената „Ислямска държава“, която нито представлява исляма, нито е държава“, посочи министърът.


Сгугню
11 Сеп 2015 17:44
Мнения: 15,094
От: Rwanda
Сгуги , не се гърчи като настъпен смок , ами напиши с думи прости кои са българските интереси?


67AF го прави достатъчно добре, та не смятам да я повтарям или допълвам.
....................
Абе натъкнах се в Дир-а на новина, че преговорите по Турски поток били замразени!!!!!!
Източник бил в. Хюриет!
Имам спомен че някого се хващах на бас тук, във форума, относно строежа на въпросния газопровод!
Han
11 Сеп 2015 17:50
Мнения: 18,932
От: Bulgaria
Туткалчев, по тоя повод е много показателен следния анекдот:

- Папа! Москали выгнали нас с восточной Украины!
- Сейчас в интернете напишем, что будем резать москали как свиней!
...
- Папа, они уже во Львове!!!
- Эээ... СЛУЖУ СОВЕТСКОМУ СОЮЗУ!!!ПП. Картинката е още по-изразителна:
http://joyreactor.cc/post/1195798
kosatka
11 Сеп 2015 17:50
Мнения: 4,332
От: Bulgaria
Хората са наясно, че именно за това и именно такова оръжие Русия доставя или ще достави непосредствено на Сирия.
А не, както крещите напоително тук, за борба с ИД.

.................................................

Русия поддържа нормални държавнически отношения със законното правителство на Сирия и може да му доставя необходимото за защита от трансатлантическа интервенция и борба с незаконните въоръжени формирования на Ал Нусра, Джайш Ал Ислям, Джайш ал Фатах Ислямска държава, Ал Кайда и прочие бандитска "опозиция" джелати ядачи на сърца и резачи на глави.
Ако имаш някакви претенции чемодан - вокзал - Масква - Кремлин - жуже.

п.с. България също поддържа дипломатически отношения със ЗАКОННАТА власт в Сирия.

за справка:

http://fakti.bg/bulgaria/114228-patriarhat-i-siriiskiat-poslanik-izraziha-trevoga-ot-goneniata-na-hristiani

На 23 септември Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит прие Нейно Превъзходителство посланик Надра Саяв - временно управляваща посолството на Сирийската Арабска Република в България.

Срещата се състоя в приемния салон на Патриаршеския дом в София.

В хода на разговора между предстоятеля на БПЦ и посланик Надра Саяв беше изтъкнато традиционно доброто отношение на Сирийската държава към различните религиозни общности в страната и мирното съжителство и взаимно уважение помежду им преди началото на гражданска война; и беше споделена тревогата относно страданията които понася днес сирийския народ и гоненията на които са подложени християните и различни малцинствени групи от страна на ислямските екстремисти.

Негово Светейшество патриарх Неофит благослови г-жа Надра Саяс, която е православна християнка, и й благопожела достойно носене на служението й в тези нелеки времена за страната, която представлява у нас.и

http://www.bcci.bg/news/8897

Новоназначеният посланик на Сирия у нас посети БТПП

Икономическите отношения между България и Сирия обсъдиха по време на среща в БТПП новоназначеният посланик на Сирия у нас Надра Саяф и председателят на БТПП Цветан Симеонов. И от двете страни бе изразено желание за бързо и мирно разрешаване на ситуацията в Сирия и региона, както и за подобряване на условията за бизнес. Договорено бе осигуряване на практическа информация за бизнеса, свързана с обществени поръчки в Сирия и възможности за инвестиции и бизнес.

Г-жа Саяф информира, че е има потенциал за съвместна дейност между фирми от двете страни в областта на тежката индустрия, тъй като голяма част от производствените мощности в този сектор, разположени в гр. Алепо вече не функционират.

Цветан Симеонов предложи задълбочаване на сътрудничеството между БТПП, Посолството и партньорските организации в Сирия.67AF
11 Сеп 2015 17:50
Мнения: 17,775
От: Tuvalu
Успоредицата може и да не е директна, но в случая, доколкото основен доставчик на горива е Лукойл и намаляване на цените е против интересите на тази компания, то мисля, е ясно къде е посоката.

А за газа?
А на тока? Нещо за Мариците и фотоволтаиците?
Ясна ли е посоката или ?

Искам да река, че защитата на българските интереси е правена и успешно, още отпреди "Винаги с Германия, никога против Русия". Има много начини да се защитават интересите, но откровеният слугинаж никога не е бил сред тях. За това обаче трябват дипломати, а не хора, случайно докопали властта и треперещи като листа от всеки полъх. Защото слуга на двама господари няма. Ама никой не чете класиката.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: 67AF
paragraph39
11 Сеп 2015 17:53
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
СГУНЮ,
/:/
Абе натъкнах се в Дир-а на новина, че преговорите по Турски поток били замразени!!!!!!Източник бил в. Хюриет!Имам спомен че някого се хващах на бас тук, във форума, относно строежа на въпросния газопровод!

...................................................................................
Ама, за тебе, "замразяване на преговори"/Русия-Турция/ и твой бас "относно строеж"/на "Турски поток", който НЕ е започнал, при това!/ едно и също ли е?!
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: paragraph39
unperson
11 Сеп 2015 17:55
Мнения: 6,088
От: Bulgaria
Аз искам да попитам, къде е българската, Божем, опозиция

Много е странно всичко. Доскоро бях убеден че само се правят на опозиция, но от известно време и в това се съмнявам. Мързи ги дори да се преструват - просто пийват, хапват, някоя далаверка... И толкоз. Закъса България.
Сгугню
11 Сеп 2015 17:56
Мнения: 15,094
От: Rwanda
Русия поддържа нормални държавнически отношения със законното правителство на Сирия и може да му доставя необходимото за защита от трансатлантическа интервенция и борба с незаконните въоръжени формирования на Ал Нусра, Джайш Ал Ислям, Джайш ал Фатах Ислямска държава, Ал Кайда и прочие бандитска "опозиция" джелати ядачи на сърца и резачи на глави.


Ка щяло да съм против нормалните, държавнически отношения между Русия и Сирия?!
Подкрепям също и тези между Того и Уругвай. И въобще между всеки две страни по света.
Обаче не е красиво да се лъже.
Да се твърди че се доставя оръжие специално за борба с ИД.
Защото е неизбежен въпроса, кое точно оръжие на ИД ще бори Асад с С300?
(тук някои другари ще ме репликират с любимия подход да посоча източник, че Русия доставя С300 на Сирия, но както Белкис мъдро отбеляза по-рано тук, на такива провокации човек не следва да се поддава)
Федаин
11 Сеп 2015 17:56
Мнения: 4,803
От: Bulgaria
Аз пък ще се повторя - цялата евро-атлантическа агитка говорите без да стоите зад думите си. Беше ясно , че като не можеш да атакуваш руската позиция , не можеш да защитиш незащитимата американска , започваш да говориш за "български интерес". Дори не можеш да го формулираш. Най-вероятно щото ще съвпадне с тоя , който не ти отърва. А това е психически проблем.

Сгугню
11 Сеп 2015 17:56
Мнения: 15,094
От: Rwanda
Ама, за тебе, "замразяване на преговори"/Русия-Турция/ и твой бас "относно строеж"/на "Турски поток", който НЕ е започнал, при това!/ едно и също ли е?!


Море, не е едно и също!
Ама си е башка свързано!
Федаин
11 Сеп 2015 18:03
Мнения: 4,803
От: Bulgaria
Сгуг , и ще един път се потвърди , че провалянето на Ю.Поток и Белене няма нищо общо с българския , а с американския интерес. Считай , че си допринесъл за накърняването на българските интереси с позицията си.
kosatka
11 Сеп 2015 18:03
Мнения: 4,332
От: Bulgaria
За мен турските, руските или англосаксонските еничари работещи срещу странта ни и народа и са еднакво вередни.
................................................

френските и германските да не би да са в унисон с интересите ни

Северен поток-2, заради който германецът Йотингер бе един от главните ястреби срещу Южен поток.

или разсипването на Либия от франсето Сарко, където България имаше сериозни интереси и която разруха увеличи натиска по външните граници на ЕС.

Или пак техният Брюксел, който ни превърна в икономически колониален придатък.


Прагматично България следва да гледа само своя интерес.
А руският интерес много рядко е заставал напреки на нашия за разлика от западния.
Актуално, с какво ни навреди Русия с проектите Южен поток, АЕЦ Белене, възможността да удължим живота на Козлодуй и МИГ-овете, да развиваме туризма и търговията, да получаваме редовно газ и други суровини, да изнасяме храни и земеделска продукция и т.н.
НЕ Русия подпали Украйна на северната ни граница и Близкия изток на южната, а по-преди Югославия на западната.
Но ако трябва да отстояваме интересите си в отношенията с Русия при взаимно уважение, аз съм безспорно ЗА.
Както го правят унгарци, словаци, чехи, сърби, гърци, австрийци и т.н. не кой знае колко по-големи от нас страни като територия и население.
Clocharde
11 Сеп 2015 18:08
Мнения: 54
От: France
Червените чипове трябва да се дезинтегрират своевременно, дори и да са генерали от разузнаването или от отбраната.
А форумните им съмишленици имат шанс да се оплачат из форумите, може и на арменския.
По-голямо удоволствие, здраве!
Полезно за прогреса на читателите и за тяхното психофизическа стабилност.
Моля, проверявайта преди да си легнете кой стои под леглото ви - КГБист или Държавно Департаменист - Цереуист.
Добави мнение   Мнения:381 « Предишна Страница 17 от 19 15 16 17 18 19 Следваща