Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Държавният департамент на своя глава опитал да спре руските полети през България
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:381 « Предишна Страница 18 от 19 16 17 18 19 Следваща
67AF
11 Сеп 2015 18:17
Мнения: 17,775
От: Tuvalu

Сгугню
11 Сеп 2015 17:56
Обаче не е красиво да се лъже.
Да се твърди че се доставя оръжие специално за борба с ИД.
Защото е неизбежен въпроса, кое точно оръжие на ИД ще бори Асад с С300?
(тук някои другари ще ме репликират с любимия подход да посоча източник, че Русия доставя С300 на Сирия, но както Белкис мъдро отбеляза по-рано тук, на такива провокации човек не следва да се поддава)

Заради опростяването на задачата, приемаме, че Русия доставя С300 на Сирия и продължаваме.
Кое точно оръжие следва да се смята за "специално за борба с ИД"? Куршуми с връх от свински кожички? Гранати, които разпръскват русенско варено на територията на ИД? Дай някакъв иширет, щото инак ще излезе, че Асад само си складира оръжия, но няма за какво да ги ползва, едва ли не музей ще си прави.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: 67AF
Gan(ю)гоТрий
11 Сеп 2015 18:24
Мнения: 20,679
От: Bulgaria
Таман се бЕхме зарадвали, че наш'те Плевню, Митьофф и Ненчо проявили храброст и се опънали на Русия, пък те господарите им от ДД изпяха, че ги били изкомандвали.. кофти палажение. Айде има логика Митьовия и Ненчо да са на подчинение на (деп)артамента, ама Плевню е друго ниво и трЕбвало да се посъветва с Обама. И накрая излезе, че и департаметаджиите и те не били питали началника си.
Надежда всяка остави - пишело на портата на Ада, ама кой да им каже?
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Gan(ю)гоТрий
Majorov
11 Сеп 2015 18:27
Мнения: 10,360
От: Slovakia
Бъзикня и позор с формално суверенна държава. Като членове на Тристранният и Варшавският пакт имахме доста повече суверенитет !
Казуса
11 Сеп 2015 18:30
Мнения: 21,082
От: Bulgaria
Като членове на Тристранният и Варшавският пакт имахме доста повече суверенитет !

Бъркаш много. Като членове на Тристранния пакт и Варшавския договор имахме суверенитет. А при НАТО и ЕС нямаме никакъв. Имаме само възможността да манифестираме, че вземаме самостоятелни решения.
oldboy
11 Сеп 2015 18:32
Мнения: 1,559
От: Bhutan
Majorov
11 Сеп 2015 18:27

Казуса
11 Сеп 2015 18:30

Като кандидат-16-та република

Редактирано: 1 път. Последна промяна от: oldboy
Han
11 Сеп 2015 18:36
Мнения: 18,932
От: Bulgaria
Абе защо не изнесат имената на чиновниците от Държавния департамент, които са изкомандвали неправилно Плевньо и Митофф?

Българският народ има суверенното право да знае кой управлява в тая държава, в края на краищата!

Федаин
11 Сеп 2015 18:47
Мнения: 4,803
От: Bulgaria

Като кандидат-16-та република

Това кога? Явно страдаш , че не е станало.
paragraph39
11 Сеп 2015 18:54
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
СГУНЮ,
/:/ "
...Да се твърди че се доставя оръжие специално за борба с ИД.Защото е неизбежен въпроса, кое точно оръжие на ИД ще бори Асад с С300?...

....................................................................................
Кой, кога и къде е твърдял, че С 300 в Сирия/има ли?!/ са "за борба с ИД"?!
А?!
Май тва ти си го измисляш- и после спориш сам със себе си?!
Впрочем, ето какво пише в Уикипедия за руските С 300:
"...С-300 (по класификация на НАТО SA-10) е съветска зенитно-ракетна система (ЗРС) със среден радиус на действие. Приет е на въоръжение в СССР през 1979 година. Предназначен за отбраната на крупни промишлени и административни обекти, военни бази и пунктове за управление от удари на средствата за въздушно-космическо нападение на противника. Способен да унищожи балистична ракета и ракетни цели. Става първия многоканален зенитно-ракетен комплекс, способен да проследи до 100 и да порази до 12 цели едновременно..."
Да ти напомням ли, че Сирия НЕеднократно е била обект на ИЗРАЕЛСКИ въздушни нападения срещу сирийски държавни, включително военни, обекти?!
Отделно, че САЩ, Турция и други "желаещи" /Франция, Австралия и т.н./ всеки Божи ден влизат, БЕЗ РАЗРЕШЕНИЕ от законното сирийско Правителство, във въздушното пространство на суверенната и член на ООН държава Сирия и бомбят когото и каквото си пожелаят!
Ерго, приеми, че С 300 са нужни на Сирия по тази причина, а НЕ "специално за борба с ИД"!
Нещо против?!


Firmin
11 Сеп 2015 18:54
Мнения: 33,549
От: Bulgaria
Българският народ има суверенното право да знае кой управлява в тая държава, в края на краищата!


Ааа, трудно е да се каже. Който е останал буден, най-вероятно ... Зависи от графика с нощните дежурства. Часовата разлика е проблем. "Седем часа разлика", дето се вика. Като гледам как върви, понякога нощният чистач или, в най-добрия случай, гардът от охраната поемат. Задремал дежурният, що да го будиш ... Някакви там българи ... К`во толкова. В наръчника си пише - "Дръж ги строго. Ако се появи руснак, командата е "Фас!""
paragraph39
11 Сеп 2015 18:59
Мнения: 80,095
От: Bulgaria

Сергей Лавров: Москва подкрепя идеята за диалог между военните на Русия и САЩ с цел предотвратяване на нежелани инциденти

11 Септември 2015
Москва се обявява за диалог между военните на Русия и САЩ, както и между тези на Русия и НАТО, ако Вашингтон е готов да се съгласи на размразяване на комуникационните канали. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров.
„Ако както нееднократно заявяваше Джон Кери Вашингтон е заинтересован от размразяването на каналите, това е добре дошло“, заявил е Лавров.
Министърът е припомнил, че между Русия и САЩ и Русия и НАТО е имало канали за диалог по линия на военните ведомства, които според него са били „много добри, стабилни и сигурни“. Те обаче са били замразени по инициатива на САЩ.
„Винаги сме подкрепяли идеята военните да разговарят помежду си по професионален начин, те се разбират много добре, а това е важно за избягването на нежелани непреднамерени инциденти“, подчертал е дипломатът.
paragraph39
11 Сеп 2015 19:34
Мнения: 80,095
От: Bulgaria

Москва е изпратила противовъздушна ракетна система за Сирия

11 Септември 2015
Москва е изпратила модерна противовъздушна ракетна система за Сирия, предаде Reuters, позовавайки се на двама западни представители и на руски източник.
Според западните дипломати системата СА-22 ще бъде управлявана от руски войници. В момента оръжието пътува към Сирия, но все още не е пристигнало. „Системата е модернизирана версия, която Русия използва и която вероятно ще бъде управлявана от руснаците в Сирия“, заявил е един от западните дипломати.
Руският източник, който е близък до флота на Русия, е посочил, че това не е първият път, в който Москва изпраща система СА-22 в Сирия. Такава система е била доставена и през 2013 година.

kasapina
11 Сеп 2015 19:38
Мнения: 13,355
От: Bulgaria
системата СА-22 ще бъде управлявана от руски войници

След Панцирите е редно да дойдат Буковете и С-300.
Караконджулос Керестеас
11 Сеп 2015 19:47
Мнения: 419
От: Bulgaria
След Панцирите е редно да дойдат Буковете

Ако отидат руски Букове с екипажите им, ще трябва да спират гражданските полети над Сирия - инак ще я свършат същата като с малайзийския Боинг...
kasapina
11 Сеп 2015 19:49
Мнения: 13,355
От: Bulgaria
США подозревают: на помощь Асаду идут российские Су-25
http://vz.ru/politics/2015/9/11/766225.html

Aмериканская разведка утверждает: в ближайшее время на спешно оборудуемой авиабазе в сирийской Латакии могут появиться российские МиГ-31 и Су-25 «Грач». Есть по крайней мере один, но крайне показательный признак того, что эта версия верна. А именно – сам тип самолетов, которые прибывают из России в аэропорт Латакии.

Газета Chicago Tribune со ссылкой на неназванных представителей во властных структурах США сообщила в пятницу: администрация Барака Обамы и разведслужбы на основе полученных данных пришли к выводу - Россия готовится направить в Сирию боевую авиацию.

«Идея смириться с участием России в боях равнозначна признанию, что кампания за смещение Асада провалилась»

Утверждается, что речь идет о штурмовиках Су-25 и истребителях-перехватчиках МиГ-31. Издание пишет, что российские самолеты будут размещаться на авиабазе в портовом городе Латакия. Как отмечает Интерфакс, американская газета со ссылкой на все те же источники утверждает: на аэродром Латакии уже завезены российская военная техника и системы обеспечения, а также запасы для технического обслуживания.

Основная «специализация» Су-25 «Грач» – непосредственная поддержка действий сухопутных войск над полем боя, а сверхзвуковой всепогодный перехватчик дальнего радиуса действия МиГ-31 оптимален для перехвата и уничтожения воздушных целей, идущих на сверхмалых высотах – до крылатых ракет включительно.
kasapina
11 Сеп 2015 19:50
Мнения: 13,355
От: Bulgaria
... инак ще я свършат същата като с малайзийския Боинг...

Явно имаш някаква секретна информация, която обаче не искаш да споделиш с форума? Правилно ли съм те разбрал?
Eisblock
11 Сеп 2015 19:57
Мнения: 9,157
От: Iceland
След това фиаско със самолетите, на Мин-Преда не остава нищо друго освен да развърти административната тояга!

Въпрос е единствено до каква степен виновните са под неговите административни преоргативи и до каква степен са на директно подчинение на ДД. Индиректно потвърждение за налична, директна "топла" връзка е именно разнобоя ДД - администрацията на Президента. Не трябва да забравяме също, че този разнобой има дълга история и е директно свързан с различните ционистки крила, т.е до колко Обама е независим и дали определени фигури не са дефакто над неговите решения.

Директната атака срещу Русия посредство Украйна, пропагандната война, Сирия и други "запролетили" се арабски държави и не само, говори за нарастващи притеснения всред кукловодите над самото САЩ-правителство. Всред тази картина, епизода "Криещ се под леглото" е напълно уместен, но също издава действителнните релации помежду агентите на командно дшане от ул. Козяк.

Брилянтен ход на Русия е както връщането 'и в Близкия изток, така и мизансцена с "Разрешението" за преминаване на хуманитарната помощ, която със сигурност е такава. По този начин нахалството на местните клакьори и невъздържаното им плямпане придобива извъндържавни дименсии, водещи до трудно предсказуеми вътрешни политически последствия - особено преди избори. Колкото провинциални, смешни и предсказуеми да са те.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Eisblock
Don
11 Сеп 2015 21:06
Мнения: 19,057
От: Bulgaria

Нали знаете, Eisblock'a ми е приятел!
Majorov
11 Сеп 2015 21:44
Мнения: 10,360
От: Slovakia
Жужето предаде Асад !
Нима не знаете ?
Защо пишете глупости-за ръждиво рускоэоръжие в Сирия ?
Преди две години на форума пощнавача на Жужета Ви каза - Путин сдаде Сирия !
Какво има да обсъждаме ?
До Нова Година Путин и Асад са пътници !
Най - късно до новата 3270 година !
Дорис
11 Сеп 2015 22:00
Мнения: 28,933
От: Bulgaria
Нали знаете, Eisblock'a ми е приятел!


И мой, и мой! Подари ми един диск с музика.
Su38
11 Сеп 2015 22:05
Мнения: 13,718
От: Bulgaria
Да се твърди че се доставя оръжие специално за борба с ИД.
Защото е неизбежен въпроса, кое точно оръжие на ИД ще бори Асад с С300?

Онова, което стои за ИД и се готви да бомби Асад, за да не може Асад да бори ИД.
Добави мнение   Мнения:381 « Предишна Страница 18 от 19 16 17 18 19 Следваща