Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Путин: Позицията на САЩ за Сирия е неконструктивна
Добави мнение   Мнения:12 1
aleksandar
16 Окт 2015 05:36
Мнения: 2,506
От: Japan
тарикат... Обама няма морално право да преговаря в момента и да натовари следваща администрация с решенията си. Пути да изчака до изборите, после ще преговаря с републиканците на воля.
Oraсle
16 Окт 2015 06:04
Мнения: 15,092
От: Bulgaria
Че Обама няма стратегия в Сирия (и в Ирак) е ясно отдавна. Обаче "стратегията" на жужето да се набута в шиитска коалиция за интервенция в сунитска държава е крайно глупава и резултатите ще са катастрофални за всички.
Това е проблем и за България, защото такава окупация само ще засили влиянието на сунитските джихадисти в Сирия, а бежанският проблем ще се изостри значително.
Langhans
16 Окт 2015 07:38
Мнения: 209
От: Bulgaria
Пердетата падат, димните завеси се разпръсват
Лъскат се задници на лъжци и се вижда кой дърпа конците на главорезите - познахте - "демократичният" запад!
Хем реват за ликвидираните терористи, обучавани от ЦРУ, от руските бомби, хем не могат да кажат кои/къде са "умерените активисти". CNN си призна, че ЦРУ обучава терористи в Сирия от 5 години. Жалък, лицемерен, отвратителен запад
Oraсle
16 Окт 2015 07:41
Мнения: 15,092
От: Bulgaria
CNN си призна, че ЦРУ обучава терористи в Сирия от 5 години.
Langhans
16 Окт 2015 07:45
Мнения: 209
От: Bulgaria
Няма "шиитска коалиция", но има сунитска , по-ското уахабистка коалиция.
На територия, контролирана от законното правителство на Сирия живеят 85% от населението на Сирия. там са християните и повече суни отколкото на територията контролирана от НАТО-Ал кайда -ИД. Това е американската мантра "шиитите не могат да ръководят сунитите", разбирай - само уахабистите имат право да контролират синити.
Langhans
16 Окт 2015 07:51
Мнения: 209
От: Bulgaria
Oracle - страхотен аргумент - с език
Langhans
16 Окт 2015 08:16
Мнения: 209
От: Bulgaria
Как Путин може да разпознае moderate opposition forces - умерените главорези? Може по пикапите, които им купува САЩ!!!
Обама не бил знаел кои са "умерените активисти"! Маийапчия! Много взе да му личи като лъже

This one Toyota pickup truck is at the top of the shopping list for the Free Syrian Army — and the Taliban
http://www.pri.org/stories/2014-04-01/one-toyota-pickup-truck-top-shopping-list-free-syrian-army-and-taliban
Recently, when the US State Department resumed sending non-lethal aid to Syrian rebels, the delivery list included 43 Toyota trucks.

Hiluxes were on the Free Syrian Army's wish list. Oubai Shahbander, a Washington-based advisor to the Syrian National Coalition, is a fan of the truck.

"Specific equipment like the Toyota Hiluxes are what we refer to as force enablers for the moderate opposition forces on the ground," he adds. Shahbander says the US-supplied pickups will be delivering troops and supplies into battle. Some of the fleet will even become battlefield weapons.
Oraсle
16 Окт 2015 10:13
Мнения: 15,092
От: Bulgaria
Цели 43 пикапа били в техния "шопинг лист"? Това е разтърсващо "признание".
Нито има нещо "законно" в т. нар. "сирийско правителство", нито самото то щеше да съществува без да бъде крепено от "Хизбула" и Иран. Нямаше да ги има и сунитските джихадисти, които са там в следствие на войната против сунитското мнозинство.
Oraсle
16 Окт 2015 10:24
Мнения: 15,092
От: Bulgaria
Как Путин може да разпознае moderate opposition forces - умерените главорези? Може по пикапите, които им купува САЩ!!!

Има много по-лесен начин - по мунициите и оръжието, което САЩ им пуснаха от товарни самолети преди дни.
Трябваше да ги снабдяват спешно, заради двойния удар от руската авиация и веднага след това в гръб от "ислямска държава".
Паисий
16 Окт 2015 12:09
Мнения: 3,940
От: Bulgaria
Oracle
Нито има нещо "законно" в т. нар. "сирийско правителство", нито самото то щеше да съществува без да бъде крепено от "Хизбула" и Иран.

Нагледахме се и се наслушахме на подобни изявления по време на либийската криза (не че последната е отминала, но вече не влиза в новините... защо ли?!) и кой знае защо никой от изявяващите се тогава сега не излиза да даде някакво мнение по въпроса!
Сирийското правителство си съществуваше спокойно без да бъде крепено от никого до момента в който една група държави не реши, че трябва да обучава и въоръжава групи главорези под името "умерена опозиция".
Между другото неумерената опозиция или както сега и думат Ислямска държава, също нямаше да съществува ако някой не беше бутнал режима в Ирак. И кулите в Ню Йорк още щяха да си стоят, ако някой не бе хвърлил милиони долари за въоръжаването и превръщането на муджехидините в талибани!
Цакич
16 Окт 2015 23:41
Мнения: 140
От: Bulgaria
След преврата в Киев руснаците горят от желание за реванш; точно както бе след 09.11 в САЩ. Мястото е далеч по безопасно от разпалване на световен конфликт. Плюс това трябва да се докажат, че могат да спечелят война и да не се захващат с тях. Това предстои да видим дали ще направят.
Цакич
16 Окт 2015 23:43
Мнения: 140
От: Bulgaria
Кашата, която надробиха партньорите им в Сирия, им отваря ниша да се изявят и не я пропуснаха.
Добави мнение   Мнения:12 1