Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Време е топките да разбият обръчите от партии и фирми
Добави мнение   Мнения:15 1
Калки
13 Яну 2016 20:17
Мнения: 20,000
От: Bulgaria
Мария Капон предупреди, че е нужна операция "Чисти ръце" и че в страната на власт ще дойдат "нискочели хора с болшевишки плам в погледа"

Всеки мислещ човек беше наясно през 2008-а какво ще дойде на власт, но Капон го е формулирала добре.
aver4e
13 Яну 2016 20:23
Мнения: 12,201
От: Bulgaria
Капонката не познава ! Баце има по-високо чело от гавазите /особено един/ си. И гледа тъпо, без болшевишки плам
Banto
13 Яну 2016 20:29
Мнения: 579
От: Bulgaria
Га буля Мара от Филибе беше коалиционен партнер с партийката си- кръжок на едни други нискочели , днес част от управляваща коалиция , тов. Бабикян къде беше, че не я даде за пример ?
ПлесNick
13 Яну 2016 20:39
Мнения: 2,020
От: Bulgaria
Идва време за съчетание с топки, за тези, които ги имат!


Бабикян,

надай се ти, че време иде за съчетание с топки, за тези които ги имат! И да ги имат, ги използват само за карманый билярд!

Какво съчетание по разбиване на обръчите чакаш след като обитателите на територията (Мишо Константинов вика да са окол' 5 000 000) не могат 400 000 куражлии из средите си да излъчат, които с подписа си референдум да предизвикат, който поне да принуди обръчлиите да попитат народа: А бе наистина ли искате М2 или не го искате?

И тогава, в хода на информационната кампания, задължителна по закон преди самото допитване, да се проведе НАЙ-СЕТНЕ истински смислен дебат за пустата М2 система, какви са й плюсовете, какви са й минусите!

А на самото допитване да се види НАЙ-СЕТНЕ колко хора сме ЗА ваджишката М2, и колко хора сте ПРОТИВ!

И ако първите сме повече да въведем и ДА Я ИЗПРОБВАМЕ! Барем веднъж!

Ако вторите сте повече да си оставаме на сегашната система (поддържана от хора като Мишо К. /и той сред тях!/, които са се изпедепцали да я мандръсат както им кефне!), и да си кютаме в статуквото, и ... да четеме бленувания за мъже с топки!

Поне дузина пъти съм писал в този Форум - ЕДИНСТВЕНОТО СРЕДСТВО да излезем от БАТАКА, който от 26 години сами си дозабъркваме, е да си върнем СУВЕРЕНИТЕТА, фиксиран в чл. 42 на Конституцията, но ОТКРАДНАТ от нас от ОЛИГАРХИЯТА (с помощта на партийните върхушки), т.е. да започнем РЕАЛНО вече да избираме (чрез гласуване, в т.ч. и електронно, щом толкова го искате) депутатите в НС! Връщането на суверенитета може да стане само чрез М2 в 240 (180 или 120) ЕДНОМАНДАТНИ района!

И за да се гарантираме, че ОЛИГАРХИЯТА няма да може да купуваме и ДВАМИНАТА стигнали до балотаж за съответния едномандатен район, ТРЯБВА да ПРИНУДИМ (с нова подписка за референдум или пък чрез майданен тип натиск върху Парламента) "законодателят" да приемем ОЩЕ ЕДИН Кодекс - "ЗА взаимоотношенията между ИЗБИРАТЕЛИТЕ и ИЗБРАНИЦИТЕ (в НС) в периода СЛЕД изборите - от заклеването до приключване на мандата им". В този нов кодекс да ГИ ЗАДЪЛЖИМ да се ОТЧИТАТ (accountability) пред ИЗБИРАТЕЛИТЕ си ПРЯКО, и на всеки 3 месеца, и да поемат ОТГОВОРНОСТ (responsibility) пред избирателите, когато отчетеното не задоволи Суверена!

Начинът за поемане на въпросната отговорност е само ЕДИН (пасивен, а не активен!) - напускане на Парламента! Начинът за принуждаване на провалилия се депутат е избирателите му, след 9-12 месечен изпитателен срок, да имат ПРАВОТО (с нова алинея в Чл. 42 на Конституцията) да ОТТЕГЛЯТ доверието си от избраниците си!!! И ако до 15-я, или 18-я месец от заклеването такива оттегляния на доверието се стоварят връз главите на 50% + 1 от броя на депутатите в НС, АВТОМАТИЧНО да бъдат насрочвани ПРЕДсрочни избори, които да се провеждат най-късно след 3 месеца! От текущото, а не служебно правителство!
В.Каменов
13 Яну 2016 22:39
Мнения: 2,523
От: Bulgaria
Не е лоша статията,но си позволявам някои свои забележки. Обръчите от партии и фирми са определение на настанената бандитска политическа система, с други думи.
*Тогава светът се делеше на "те - комунистите и ченгетата" и "ние - другите, демократите, които търсим промяна".*
Там е работата,че всички търсеха промяна,”те” дори имаха готова програма за промяната. Точно този модел промяна се състоя защото „другите” бяха предварително инфилтрирани с част от „те”.Трудно е, да се обвиняват „другите”,че не разпознаха веднага измамата,но нищо не може да оправдае слепотата им поне от началото на 2001 г.,когато тази измама лъсна с ярка светлина.”.
„....то сега на дневен ред дойдоха трайните контакти с политическата класа,....”
Авторът не е използвал кавички за последното. И той очевидно не си е изяснил понятието класа, след като папагалства битуващата сред нискочелите и по всички медии простотия - „политическа класа”.
„....че е нужна операция "Чисти ръце" и че в страната на власт ще дойдат "нискочели хора с болшевишки плам в погледа",...”
Интересно мнение – до 2008 г. нямаше ли нужда от операция „чисти ръце”? С болшевишки плам в погледа към икономиката беше и Симо - ментата,дори.....
„Днес, когато се крадат цели бизнеси, а икономиката, медиите и политиката са окупирани,...”
Какво неуважение от страна на автора към многобройните нискочели прокурори и съдии – да бъдат пропуснати в изброяването на феодалните окупатори. Без тях не можеше да стане измамата.
„Идва време за съчетание с топки, за тези, които ги имат!”
Времето за цивилизована корекция отдавна е минало и са възможни всякакви съчетания и то през топките на „победилите”,за сега, нискочели.
Минавам от тук
13 Яну 2016 22:40
Мнения: 5,214
От: Bulgaria
Щом толкова лесно се разгадава тази история и така бурно се дискутира - значи няма нищо общо със станалото и ставащото
protor
13 Яну 2016 23:17
Мнения: 3,898
От: Bulgaria
За улеснение хората намразиха партиите, защото е инфантилно да намразиш бензиностанция.


Или газостанция. Интересно ми е и като как чалгаджиите с чалгаджийския референдум ще променят статуквото, изпращайки в парламента 235 мажоритарни гербаджии и 5 мажоритарни депесари?
OldTen
14 Яну 2016 07:43
Мнения: 664
От: Bulgaria
То хубаво хортува автора, само дето неказва, кои са тези хора с топките и къде да ги намерим. Иначе на всеки е ясно, че прехода се направи по руски модел/олигарси и беден народ/ от една Партия, която в момента агонизира. А автора ако не е разбрал, че всички проблеми идват от липсата на съдебна система, проблема си е негов.
Минавам от тук
14 Яну 2016 08:25
Мнения: 5,214
От: Bulgaria
Да разбира се Нужна е съдебната система която да не е част от това общество Защото днес тя е такава , каквато може да бъде в това общество От същия "матрял"
Откъде обаче да се вземе и как?
Калки
14 Яну 2016 10:09
Мнения: 20,000
От: Bulgaria
Щом толкова лесно се разгадава тази история и така бурно се дискутира - значи няма нищо общо със станалото и ставащото

По принцип си прав, но, когато става въпрос за изминали събития е доста по-лесно да се уцели истината. Освен това, в рамките на две машинописни страници не може да се направи задълбочен анализ, а само да се набележат някои най-съществени моменти.
tsombain
14 Яну 2016 11:50
Мнения: 1,804
От: Bangladesh
Браво Армане, само леко да добавя че характерен тих пристан за що годе умни хора с комуникативни умения са фирмите за политичеки PR, с които така добре е наситена контактната страна на обръчите от фирми ... Да, същите партийни обръчи от фирми, за които така охотно си ни споделил, и от които ти самият си наделима част.
Sir_Lanselot
14 Яну 2016 12:54
Мнения: 10,020
От: Bulgaria
Бабикян,
Всъщност защо си написал всичко това? И без това ни е известно. Или за да си чешеш езика? Ами намери стотина с топки и ни посочете пътя.
Село_
14 Яну 2016 13:22
Мнения: 5,494
От: Bulgaria
Трябва да се спре субсидията на партиите, или да се намали 10 пъти. Там е злото.
И да не се излиза с номера, че ако нямало субсидия щели да ги купуват, и малките партии щели да изчезнат.
За вземат да направят една статистика на политическия живот преди и след тия субсидии, ще видят "разликата". Купуването не е спряло, а партиите сега са по-малко.
На общинските съветници също трябва да се спре заплащането, който иска да работи за обществото извън другата си заетост, да го прави.
Sir_Lanselot
14 Яну 2016 13:36
Мнения: 10,020
От: Bulgaria
Село,
Нали имаше предложение субсидията да се намали на 1 лев, а те я направиха от 11 лв на 10 лв. И все пак, не е само ДПС обръч от фирми. Техните приятели от ГРОБ, пък и всички останали се изхранват по същия начин като ДПС, което е несравнимо по-голям приход от този от субсидията.
Най-добре е да се забранят политическите партии, както направи цар Борис, защото и тогава политическата класа е била потънала в жестока корупция.
annetaz
14 Яну 2016 15:40
Мнения: 1,778
От: Bulgaria
Има ли такива, които са бъркали в кацата с меда и не са си облизали пръстите?! Всеки, който идва на власт, си мисли: Времето е наше! И бърза да си напълни джобовете. Много елементарно е да се твърди, че само някакви от ДС и бившата номенклатура са източили заводите. В началото може да е било така или така да е започнало. Но и доста други са се уредили през годините. И няма да има променя, защото това е главната цел на всички, които гледат да се докопат до властта. Схемата е отработена, харесва се и е много удобна.
Добави мнение   Мнения:15 1