Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
ОИСР: Корупцията направо е изгодна
Добави мнение   Мнения:2 1
mick
12 Юни 2016 21:18
Мнения: 8,588
От: Bulgaria
Американците може да наказват най-много за корупция.. но няма да се учудя ако са първи в корумпирането на чуждестранни граждани. Много удобно е това - ето американските тец-ове печелят ли печелят. И други такива. Демокрацията е много удобна за корпуция, щото управляващите са чиновници, не лидери, а чиновниците обичат благинките.. обичат допълнителни доходи.

Лидерите са тези които са трън в очите на корупционерите. Щото лидерите не се корумпират лесно. Но пък както казах - демокрацията не обича лидерите.. вместо тях, назначава чиновници на упраленски позиции - т.е. идеална среда за корумпиране и марионетни правителства и марионетни управляващи органи.
OtvoriO4i
13 Юни 2016 06:26
Мнения: 775
От: United States
Казионна пропаганда!
Умишленно понятието "корупция" се свива само в бизнес сферата, защото така им е изгодно.
Не е ли корупция помощта (или изнудването) на чужди държави и на политици с цел да се насочи политиката на държавата - жертва в желаната посока?
Не е ли корупция даването на пари от чужди държави (чрез НПОтата) за да се изкриви българската история? Нали не си мислите, че тези неща стават случайно?
Не е ли корупция законодателството и командите от ЕС, които ликвидират българската икономика и национално съзнание? Те подменят фундамента и смисъла на конституцията.
Не е ли корупция заповедта на Маккейн България да се откаже от газовият проект с Русия?
Не е ли корупция заповедта на САЩ и ЕС, членките на ЕС и НАТО да се включат в санкциите срещу Русия? Това единомислие е определено зорноволно.
Не е ли корупция (с цел изнудване) знанието от страна на западните служби за транзакциите на техмите слуги?
Ако искат да се борят с корупцията да дадат информацията за транзакциите от наши банки до западни банки. Да се направи независима комисия, която да ги огледа.
Чрез корупцията се държи политическият елит в България: проклет си ако вземеш (ще те изнудват, но само определени служби), проклет си ако не вземеш, началника ще те махне по некадърност.
Добави мнение   Мнения:2 1