Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Горанов може да се откаже от данъчните декларации на покойниците
Добави мнение   Мнения:3 1
Apolitichen
04 Окт 2016 21:31
Мнения: 9,749
От: Bulgaria
данъчната администрация при липса на регламент в законодателството се налага да извършва една доста по-сложна процедура на ревизии, за да установи съответните задължения,

Ами турете един срок за плащане на данъците от починалите лица до настъпването на възкресението им! Тъкмо данъчните ще са извършили "доста по-сложните процедури на ревизии" и ще се подготвени както и НОИ да актуализира пенсиите им.
Cardozo e Sa
04 Окт 2016 22:54
Мнения: 3,429
От: Bulgaria
Предложението на пръв поглед не е безспорно. То обаче е обусловено от някои конкретни случаи. Примерно един едноличен търговец, независимо от това че предприятието му загива заедно с него, то остава данъчно задължено.


Дрън-дрън. Я данъчните веднага да последват покойния и да му вземат дължимото. А Пееф & Ko. ша плащат годишно около 10-на лв. данъци.
tatyana1
05 Окт 2016 10:02
Мнения: 4,668
От: Bulgaria
Брилянтно! Значи отменяш данък наследство заради Сакскобургготски, с аргумента, че администрирането било по-скъпо от прихода, а гоненето на покойници на онзи свят не е? Всички промени в данъчното законодателство затвърждават убеждението, че се правят с цел повече хора да не знаят за последните промени, особено тези които не дължатнищо или дължат много малки суми, за да им се вземе глобата от 500лв. Дет се вика, с малки суми, но масово и редовно!
Добави мнение   Мнения:3 1