Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Испания прати в затвора студентка заради шеги в социална мрежа
Добави мнение   Мнения:18 1
Tashunko
25 Апр 2017 22:43
Мнения: 163
От: Bulgaria
За атентата срещу Кареро Бланко после се разкри, че агенти на ЦРУ наблюдват през цялото време как хора на ЕТА копаят тунел под улицата, където паркира колата му и когато го зареждат с взрив и излизат - това е важно - агентите влизат вътре и презареждат както трябва, та колата му хвръква чак на покрива на дома. Сетне Испания тръгва по нов път. Е, има още един опит за преврат на франкистите, когато полковник Тахеро (май така се казваше) влиза в парламента с въоръжена група, но младият тогава крал (възпитаник на Франко, за отбелязване) не подкрепя преврата.
КуртиКенаров
25 Апр 2017 23:33
Мнения: 597
От: Antarctica
"Да, шегите за Кареро Бланко може и да са проява на лош вкус, но са обществено приемливи. Съдиите и прокурорите не харесват сегашното положение и не са се приспособили".

Младите искат съдиите и прокурорите да се приспособят, ония отказват. Не е ли време тяхната работа да бъде поета от млади хора, по възможност гимназисти? Какъв е този диктат на старците из цяла Европа - от Словакия (съседната тема) та чак до Испания?
КуртиКенаров
25 Апр 2017 23:49
Мнения: 597
От: Antarctica
Политик от Народната партия от Валенсия се извини на Вера, която е транссексуална, за разпространяването на злонамерени коментари по неин адрес в социалните медии. "Откъде се появи това нещо с мустаци?"

Това нещо с мустаци може да се е появило покрай Евровизия.
Да си правиш майтап с атентат е социално примеливо, а да си правиш майтап с мустаци не е. Може пък и въпросният политик от Народната партия от Валенсия и той да е дърт като прокурорите и съдиите и да не иска да се приспособи.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: КуртиКенаров
Anardil
26 Апр 2017 00:58
Мнения: 2,861
От: Bulgaria
Сега...Кареро Бланко, бидейки премиер при Франко няма как да е бил светец. Независимо от това обаче да те осъдят за виц, пък бил той и плосък или дори пошъл?!
Но не бързайте да хулите магистратите. За десетки милиони испанци Гражданската война и последвалия режим на Франко са изключително болезнена тема. Да не говорим пък за тероризма на ЕТА. Щото адмиралът е един, а обикновените мирни жертви - хиляди.
Как мислите, ако сте съдия в България няма ли да тикнете в дранголника някой хлевоуст либераст, направил се на интересен във Фейсбук с вицове за Левски, Ботев, Априлското въстание или Баташкото клане? Или атентът на гара Буново?
Ама и на това момче/ момиче да му се чудиш на акъла....Тя не е била дори родена по онова време, какво знае изобщо? Свършиха се съвременните теми за присмех ли?
hamel
26 Апр 2017 01:06
Мнения: 65,681
От: Bulgaria
Къде е границата между Шарли Ебдо и Касандра?
urupuchi
26 Апр 2017 01:32
Мнения: 2,329
От: Holy See (Vatican City State)
Чакайте ся, нали само при режима на Живков пращали у зандана за виц?
Napoleon
26 Апр 2017 08:08
Мнения: 409
От: Italy
Как мислите, ако сте съдия в България няма ли да тикнете в дранголника някой хлевоуст либераст, направил се на интересен във Фейсбук с вицове за Левски, Ботев, Априлското въстание или Баташкото клане? Или атентът на гара Буново?
Интересен паралел. Тука във форума имаше един , който се самоотлъчи...Той твърдеше подобни шеги за Баташкото клане , от позиция на съвместни исторически "разработки" с ...турските си колеги историци. А за атентата на гара Буново - да попитаме колегите фенове на ДПС и ДОСТ , те редовно развиват своите "виждания" по въпроса.
Казуса
26 Апр 2017 08:15
Мнения: 21,082
От: Bulgaria
http://legalworld.bg/61629.osydiha-trima-migranti-iznasilili-jena-na-jivo-vyv-fejsbuk.html

Хора различни, ценности различни - различни присъди за различни фейсбук-престъпления.
Дорис
26 Апр 2017 09:47
Мнения: 28,933
От: Bulgaria
Слободия в миграцията на хора и пари, слободия в мрежата. И вот, грядёт 1984-ий год!
Патагонец
26 Апр 2017 10:14
Мнения: 13,267
От: Bulgaria
Подобен хумор е проява на лош вкус и незачитене на чувствата на близките на убитите, но в никакъв случай не трябва да подлежи на съдебно преследване. Оценката би трябвало да е само морална.
Интересно какво би било мнението на този (или тази) за вицове и шегите за гейове и транссексуални? Аз ги намирам за много забавни.
Ако тръгнем да забраняваме наред шегите и вицовете трябва да забраним не само тези на расова, етническа и религиозна основа, а също така и вицовете за блондинки, лекари, адвокати, шофьори, професори и студенти и т.н. За да не се обиди някой.
И тогава какво ще остане от хумора? Ще си разказваме само политически вицове.
spanopolski
26 Апр 2017 10:46
Мнения: 552
От: Bulgaria
Има доста материал и във форума на сега, наш'те магистрати какво чакат?
Братя Стругацки
26 Апр 2017 11:12
Мнения: 6,644
От: Russian Federation
Те изровили нейни туитове, в които пишела, че мрази децата. "Беше смешно и обществото им го каза. Това е нивото на хората, които ме критикуват. Това е всичко, с което разполагат." Политик от Народната партия от Валенсия се извини на Вера, която е транссексуална, за разпространяването на злонамерени коментари по неин адрес в социалните медии.


Е, хубаво де. Че коя нормална държава ще повери малки деца за възпитаване от транссексуален, който ги мрази? Какво толкова се оплаква?
А че коментарите и за атентата са гнусни, спор няма.
Хулиган
26 Апр 2017 16:17
Мнения: 1,969
От: Bulgaria
Басим@мата!
Ако Цацата се усети, каторгата не ми мърда.
Да не говорим, че оттук нататък трябва да се внимава с изрази като "Що се не гръмнеш!".
Демокрация, сър...
enlil
26 Апр 2017 21:53
Мнения: 372
От: Bulgaria
Да, ние мислим, че български съдия никога няма да осъди някого за гавра с националните ни светини. Защото сме убедени, че българските магистрати са хора с покварено съзнание и извратено мислене. Е, сега вече разполагаме с доказателство, че такива са и испанските магистрати. Инкриминираният текст е литературен по естеството си. Следователно подлежи на всякакви интерпретации. Нито една от които не може да бъде изчерпателно и окончателно приета за единствено меродавна. Даденото от съдиите тълкувание е чисто доказателство за догматичност и схоластичност. Създаденият от тях прецеден е по същество забрана за иносказателност в каквато и да било форма.
Simplicissima
27 Апр 2017 01:46
Мнения: 1,566
От: Bulgaria
Майтапите са основното оръжие на обикновения човек срещу терора. Независимо от източника му -- екстремисти, бандити, или самата държава. Затова присъдата не може да се основава на факта, че е консумиран хумор по адрес на тероризЪма.

От друга страна, време е да се даде ясен знак, че чувствата на близките на жертвите на терора трябва да бъдат щадени. Уж не е сложно да се поставим на мястото на близките на жертвите, но стана обичайно да си спестяваме усилието. Не се сещам към кое от видовете престъпления срещу личността трябва да се сведе тази именно жестокост. Обаче е извън съмнение, че се причинява психическа травма върху вече пострадали хора.

А от трета страна, кой е луд да обръща внимание на медии и коментари? Кой ли? Ами всички практически. Явно всички сме вече с понижена критичност и разклатени устои. И като така, имаме нужда от превенция. Бой, демек. По всички. Тъй тя (той, то и всички останали полове). Щом сами не си знаем мярката, ще се намери кой Боко да ни оправи.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Simplicissima
Apolitichen
27 Апр 2017 02:15
Мнения: 9,749
От: Bulgaria
Инкриминираният текст е литературен по естеството си. Следователно подлежи на всякакви интерпретации.
Това как да се разбира? Че текстът е обект на авторското право и съдиите са го ползвали без да заплатят дължимото на автора възнаграждение? Защото при такава хипотеза "езикът на омразата" трябва да излезе от НК и да бъде закрилян като "самодейно творчество".
Или сте има ли предвид, че поради стилистични и граматични грешки (накратко-неграмотност) текстът е бил възприет неправилно? Или неграмотността да бъде преписана възприемащия субект?
Apolitichen
27 Апр 2017 02:23
Мнения: 9,749
От: Bulgaria
чувствата на близките на жертвите на терора
А те, чуствата известни ли са? Публични ли са? Например, какви са били чувствата на близките на Делян Пеевски при "терористичната заплаха" да му се отнеме живота ... от ортака му в КТБ? Или ортаците не минават за близки хора?
enlil
27 Апр 2017 08:46
Мнения: 372
От: Bulgaria
Ще се опитам, Apo, макар и с голяма доза отвращение, да ти обясня.
Текстът представлява някакво лично (персонално) хрумване, което е изразено с помощта на образната условност. Публично оповестено е без претенции за авторски права върху него. Следователно всеки може да го тиражира, тълкува (и разбира) както сметне за правилно. Без да се опитва да налага личното си мнение имеративно. С помощта на държавната принуда. Я сега ти, като един правоверен юридически каноник да обосновеш ЛОГИЧЕСКИ(тоест с помощта на логическите символи и операции) как точно от фразите "парче от Луната"; "платиха сметката" следва [като единствено вярно] заключението, че е налице възхвала на тероризма, плюс неуважително отношение към близките на жертвите. Можеш да ползваш Джокер откъдето щеш!
Добави мнение   Мнения:18 1