Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Каракачанов не се е отказал да връща казармата
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:23 Страница 1 от 2 1 2 Следваща
вила
23 Юни 2017 19:36
Мнения: 15,014
От: Bulgaria
Само нещо за предварителните условия за ВРЪЩАНЕ НА КАЗАРМАТА.Първо,казарми няма /сгради,дворове/.За построяването им са нужни милиарди и години.Второ,въоръжение няма.Някое друго автоматче..Трето,сержантски и офицерски състав няма...Има патрЕоти ибрикчии,отклоняващи обществото от катастрофата,в която сме вкарани.Държавата съзнателно се ликвидира в унисон с планиранатна инвазия на чуждоземците-майки с бради.
Stirlic
23 Юни 2017 19:41
Мнения: 2,275
От: Cape Verde
Луд умора няма, особено ако някой му дава заплата
щурчо
23 Юни 2017 20:01
Мнения: 23,365
От: Bulgaria
По сметки на МО връщането на казармата щяло да струва 100 млн. лв

Те сто мильона нема да стигнат за заплати на старшинките...
mehudi
24 Юни 2017 01:12
Мнения: 695
От: Bulgaria
първо каракачанов да отиде 2 г в казарма (щото разбрах, че се е скатал), после да вкара станишев вътре барабар със соломон паси, и тогава чак може да си помисли да задължава моите деца да ходят войници. айде да не пиша повече, че ще ме сложат в забранителния списък за нецензурна реч.
панКариба
24 Юни 2017 09:34
Мнения: 2,966
От: Bulgaria
В телевизионната ни подмандатна територия политическият травестизъм е толкова повсеместен, колкото и корупцията, а патриотарството е професия. Патриотизмът е свещено чувство, което няма нищо общо с хонорарни карти, със субсидии и с министерски кресла. (по Проф. Андрей Пантев):
http://www.mignews.info/dps-dalo-1-6-mln-lv-na-ataka-za-predizborna-kampaniya/
ДПС дало 1,6 млн. лв. на „Атака“ за предизборна кампания
Сумата била предадена в присъствието на двама, посочени от Ахмед Доган, членове на ЦОП - Камен Костадинов и Росен Владимиров
http://www.mignews.info/siderov-i-dps-istoriyata-na-edna-golyama-lyubov/
Сидеров и ДПС – историята на една голяма любов
Крайно време е да започнем да разглеждаме Сидеров и ДПС като едно цяло, защото "Атака" винаги е в синхрон с интересите на Доган и Пеевски
Н16
24 Юни 2017 21:29
Мнения: 8,441
От: 0
Първо, казарми няма /сгради, дворове/ За построяването им са нужни милиарди и години(вила)
А къде са казармите от времето на НРБ ? Унищожени, разпродадени, "приватизирани"? Щото негово величество Пазарът решавал - пазарната икономика? Ами сега него да го питат, как се създава армия.
Второ, въоръжение няма. Някое друго автоматче..
Че нали има военни заводи - също останали от НРБ, които произвеждат по съветски лицензи? То уж "преработено" - но с него и въоръжиха мусюлманските борци за свобода и демокрация по американски.
Трето, сержантски и офицерски състав няма...Има патрЕоти ибрикчии, отклоняващи обществото от катастрофата,в която сме вкарани
Оная армия, която "демокрацията" завари след 1990 година - тя беше нещо друго, но оттогава мина бая време. Освен това, тя е била в за съвсем други задачи - в друга система. Защо на тая основа (която беше) - не се създаде нещо по-добро?

Четвърто, трябват пари не само за оръжие, а за хората. Ако няма желаещи - то няма и да има армия. А хората не живеят в безвъздушното пространство - а там, където са необходими пари. Вече няма НРБ, а има капитализъм. Тоест - печалбата преди всичко. Защо му е на човека да печели по 300 евро на месец, когато може да си инвестира знанията, уменията и енергията - за да печели 2, 3, 4, 5 и т.н хиляди евро. Да се почва с патриотизъм, Родина и т.н. - ми вече при капитализъма не е същото. Както и политиците, не ги интересуват тия неща.

Пето - защо ЕС не създаде армия, която да е по европейски стандарти, с европейско заплащане на хората? Щото вече като я няма държавата България - има ЕС. Нали така? Ами защото има НАТО, а то не се предвижва да се закрие.

Шесто, да приемем че има такава армия. И какво правим, ако на някой политик му хрумне, да почне малка и победоносна война? Все ще се намери, срещу кой -"началниците" ще му кажат.
Държавата съзнателно се ликвидира в унисон с планиранатна инвазия на чуждоземците - майки с бради.
За тия вече доста е казано и обсъждано..
Редактирано: 3 пъти. Последна промяна от: Н16
Кире
24 Юни 2017 21:35
Мнения: 4,947
От: Bulgaria
Възможно и правлино Обаче трябва да е по избор. Който не ще, да дава обществено полезен труд.
Nickolas
24 Юни 2017 23:12
Мнения: 8,500
От: Bulgaria
Обаче трябва да е по избор. Който не ще, да дава обществено полезен труд.

То хубаво, ама ангария едва ли ще иска някой да работи вече. В Германия докато имаше задължителна служба, имаше и алтернативна. В алтернативната плащаха 700 марки месечно плюс порцион храна.
Да оставим, че за 2 лева на месец вече никой няма да отиде да служи наборна. Да не излезе по-евтино с наемниците!
Nickolas
24 Юни 2017 23:21
Мнения: 8,500
От: Bulgaria
А хората не живеят в безвъздушното пространство - а там, където са необходими пари. Вече няма НРБ, а има капитализъм.


Сега виждам, че всичко е било вече казано по-горе. Мога само да добавя, че не е заради лошия капитализъм, ами заради това, че добрият социализъм го няма вече в България и хората имат избор, а не се превръщат на 18-19 години автоматично в наборни стригани говеда. Сега ще се вдигнат нанякъде и България ще се опразни за още по-късо време, от естествено необходимото време за опразване.
АВАКУМ
25 Юни 2017 08:12
Мнения: 12,358
От: Bulgaria" и хората имат избор, а не се превръщат на 18-19 години автоматично в наборни стригани говеда. Сега ще се вдигнат нанякъде и България ще се опразни за още по-късо време"Не те знам служил ли си , но аз си изслужих службата "от -до " и говеда не видях . Момчета които знаеха , че ще ходят в казармата още преди да тръгнат на училище , подготвени в една или друга степен и от дядовци и бащи фронтоваци. Мен баща ми ме е учил (с удоволствие ) да навивам партенки . Говедата се появиха с демокрацията , тези за които бригадата беше най тежка тегоба и повод за разревани майки .Наборна служба вече не може да има . Няма ги хората , няма я връзката м/у поколенията , няма ги кадровите офицери и старшини дето знаеха и две и двеста . Абе , в края на краищата едно УВО не можеш да чуеш вече .
bankomanev
25 Юни 2017 09:27
Мнения: 1,101
От: Bahrain
Има безработни, но няма желаещи да работят като военни и 5600 работни места в армията са вакантни.
Каракачанов иска да реши проблема, като насила назначи на тези вакантни места наборни войници. Гранична полиция не може да пази границата и там пратиха военни, което е абсурд само по себе си - та нали гранична полиция затова е създадена и затова получава бюджет.
Искат насила да затворят здрави момчета във военна каторга - защото точно това е наборната казарма - лишаване от свобода и полагане на каторжен военен труд.
Кой мъж иска да бъде затворен за шест месеца без момичета сред безразборно събрани мъже? Кой мъж иска да спи на едно легло с когото му заповядат?
Само ненормални или промити мозъци може да искат такива неща, които са противоестествени.
Очевидно 5600 вакантни места в армията означават, че заплатите са недостатъчни да мотивират гражданите да станат военни и вместо да увеличават заплатите, докато се появяват доброволци за военнослужещи, по-ефтино е да ползват военна каторга.
Какво ще научи за съвременната война за шест месеца един младеж - точно нищо, освен това ще го хранят с последните боклуци, защото обществените поръчки за храна на затворени насила против волята им и без избор са ясни. Но ще процъфти бизнеса на лавките и капанчетата около казармите. Ще дойде Видов ден за осмокласниците цигани и турци - ще бъдат стари кучета на успелите да завършат гимназии и университети.
Служебният министър увеличи двойно порциона на военните - вземат 120 лв. на месец за храна! И пак никой не иска в армията!
Преди петдесет години натовариха българчетата на влакове и ги изпратиха на война в Чехословакия. Нормално било.
Преди двайсет и пет години затваряха българчетата в казарми, било нормално.
Ей, нищо нормално няма в това насилствено да лишиш от свобода един младеж, да го откъснеш от приятелката му и средата му, да го затвориш да спи и да се храни със случайни типове, включително осъждани и рецидивисти - и да го принудиш да работи против волята му рисков, увреждащ здравето за цял живот труд и то безплатно.
Кои го искат това?
А синдромът "нищо лошо не ми се случи в казармата" е забележителна болест. Две години, в разцвета на силите му, го затворили без момичета и бил после нормален.
Noble
25 Юни 2017 10:46
Мнения: 106
От: Germany
Всеки петел на купището си пее, АВАКУМе, и Прасимир по селските панаири. Другаде ще се надене на всички останали, дето са писали тука.

Нали така, АВАКУМе ? Както наскоро сполучливо се изрази един форумник тука, в Европа има конкуренция за население.
А то, независимо от мнението ти, тече натам, където правата са повече от задълженията.
АВАКУМ
25 Юни 2017 12:04
Мнения: 12,358
От: Bulgaria"А то, независимо от мнението ти, тече натам, където правата са повече от задълженията. "Нали знаеш , че безплатен обяд няма ? Та тази сладост дето правата са повече от задълженията , ще се плаща ! С рев , сълзи и скърцане със зъби .
Гърците виж , а ние сме пак по големи католици от папата .
Неверния Тома
25 Юни 2017 13:09
Мнения: 11,681
От: Bulgaria
Предназначението на армията е защита на независимостта на Родината. Когато родината става временно местожителство, а незвисимостта я няма, тогава армията става каторга.
Интересно е друго. Във васалното княжество България българите се гордеели с ефрейторски нашивки.
АВАКУМ
25 Юни 2017 14:18
Мнения: 12,358
От: Bulgaria
"Във васалното княжество България българите се гордеели с ефрейторски нашивки."


Българите !
Noble
25 Юни 2017 16:05
Мнения: 106
От: Germany
Във васалното княжество България българите се гордеели с ефрейторски нашивки.


Видинчаните, щото иначе ергенаши оставват. Другите: "По-добре щерка к.рва, отколкото син ефрейтор." И още: "Чист пагон, чиста съвест."

Нали знаеш , че безплатен обяд няма ? Та тази сладост дето правата са повече от задълженията , ще се плаща ! С рев , сълзи и скърцане със зъби .
Гърците виж , а ние сме пак по големи католици от папата .


Дрън-дрън, ярина. За гърците почнал да ми разправя. Каскет. Те ако една сутрин бяха олекнали отведнъж с 4 милиарда, какво мислиш, че щеше да стане там.
Ама ти си спомняш как си си навивал партенките, слушаш Каракачанов и си мислиш колко е велик българинът.

Слушайте го какво ви разправя в компанията на Сидеров и Джамбазки, дето не са виждали какво пише на портала на казармата от обратната страна.
В туй време циганите ще ви обират вилите, че ще ви и онождат биля, ако ви случат там. Щото ви се губят едни пари за полицията, че и не смеете стреля. Каракачанов за това нищо не обажда, пък и ти смееш ли пита

Слушайте го и като ви разправя за наборната служба в Австрия - щото нямате акъл да го питате дали и там ги държат по 80 бройки в помещение, под ключ и на чекии, както Прасимир си ги представя нещата. И дали един калпак там им струва 200 евро бруто на месец, колкото ги беше надиплил тоя същия миналата годинаВъобще ти си много благодатна публика - нищо не питаш. Пак се обаждай.

Колкото повече задължения създавате, толкова повече ще затъвате.


АВАКУМ
25 Юни 2017 16:42
Мнения: 12,358
От: BulgariaNoble
25 Юни 2017 16:05


Ми на , обаждам се , макар че тебе няма за какво да те питам . Босичък си . Има една птица , магарешка кукувица се казва , шарена такава , сякаш от гейпарад извадена , та на нея ми мязаш . Какво да те питам , какво можеш да кажеш , какво ще науча от тебе като ти усещам едни мисли за едни работи с циганите , за задкулисният казармен живот и от възторга ти от надписа на обратната страна на портала . Бъди здрав и се моли да има полиция да охранява Прайда .
Nickolas
25 Юни 2017 18:33
Мнения: 8,500
От: Bulgaria
Колкото повече задължения създавате, толкова повече ще затъвате.

Точно като Гърция. И ако това е въобще целта, ще стане лесно. Трябва само юнашко харчене. Може и някоя крива подводница. Колко му е.
Nickolas
25 Юни 2017 19:14
Мнения: 8,500
От: Bulgaria
За да се сравнява с Австрия човек, първо трябва да знае как е там. Там войската си се прибира събота, неделя - колите, моторите и моторчетата са им на паркинга. Казармата я чистят чистачки, хранят ги по-добре от в повечето ресторанти в България. За събота и неделя сух пакет. На тия, които живеят отделно от родителите, държавата си им плащат наема по време на службата за да не си загубят жилищата, а те не са малко, такива хора. Спалните помещения са най-много за 4 човека, в баните освен, че имат прозорци (стъкла), имат душове и топла вода постоянно и пр. и пр.
С ония казарми, ако са останали въобще и такива, дето в едно помещение спеше една цяла мотострелкова рота+една МХ батарея+радистите, няма как вече да стане. В такова нещо съм спал аз. В сряда и неделя вечерта имаше боб. Единствените дни, когато човек се нахранваше. Това беше положителният аспект. Отрицателният беше, че на боба, като го варяха, не му хвърляха първата вода.
Първо ще потекат оплаквания, после ще ревне Брюксел. Заплата няма как да няма и то заплата като заплатата навън, защото вече на съзнание и радост от партенките, и ефрейторската нашивка не става. Това набързо няколко аспекта.
Редактирано: 3 пъти. Последна промяна от: Nickolas
Кире
25 Юни 2017 19:28
Мнения: 4,947
От: Bulgaria
За положителните страни от казармата няма кво да говорим. Шест месеца са напълно достатъчни за наборна армия, но наборите трябва да са в различни роти (не смесени). Гонене по устав. Решилите да полагат обществено полезен труд не могат да се оплакват, нито да търсят възнаграждение. Това е закон.
Nickolas
25 Юни 2017 19:42
Мнения: 8,500
От: Bulgaria
Решилите да полагат обществено полезен труд не могат да се оплакват, нито да търсят възнаграждение. Това е закон.

Ако има задължителна служба, другата се казва алтернативна. Но и обществено полезен труд да се нарече, пак въпросният общественополезен ще има нужда от средства - да си плати наема например, да си плати тока, парното, да яде, да се облича, да ходи на кино, на опера, да пътува с трамваи и метро. Голямо плащане ще падне, ако само някой се оплаче. А оплакванията няма да закъснеят.
Те за една винетка подгониха Германия и тръгнаха да я съдят за да поставела всички наравно, а не да компенсирала загубите на едни, пък на други не, та какво остава някой да трябва да работи "за без пари по закон" в ЕС, като за без пари няма работа дори в затвора.
Добави мнение   Мнения:23 Страница 1 от 2 1 2 Следваща