Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Професия ром *
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:61 Страница 1 от 3 1 2 3 Следваща
Solace
30 Юли 2017 19:16
Мнения: 4,394
От: Bulgaria
Твърде кратък период, за да се каже как историяра се повтаря като фарс. Просто алчността на някои люде е безгранична, намерили са ниша да печелят десетки и стотици милиони на гърба на циганите (стига някой да не надцака, в опит да добара баницата; цената на циганските гласове се покачи значително, и ще продължава да расте с нарастването на популацията им). А и циганите, окрилени от пазителите си, стават все по-безсрупулни - знаят, че тях закони не ги ловят, или БХК ще завие до небесата в тяхна защита, затова бият, убиват, изнасилват, крадат, грабят, хулиганстват и т.н. Прикривано в голяма степен и от проробовладелската (по Ганий, тм) медийна среда.
Два начина има за справяне с тази сган - първият е кастрация след второто дете (така няма да имат оправдания, че са много и не им стигат парите), а вторият - орязване на помощите, силен полицейски и правосъден апарат (или ще се научат на труд, или ще са в затвора с труд в полза на обществото; няма да мрат, защото имат изключително силен инстинкт за самосъхранение). И за двете опции има задължително общо условие - премахване на всякакви "посредници" от типа на Цветелин Кънчев, ДРОМ, БХК и т.н.
suhar
30 Юли 2017 20:04
Мнения: 6,222
От: Bulgaria
Тази снимка ми прилича на фотомонтаж.
Db21v
30 Юли 2017 20:09
Мнения: 181
От: Bulgaria
за 2005 и отново -за 2017
панКариба
30 Юли 2017 20:22
Мнения: 2,966
От: Bulgaria
РОМИТЕ (ЦИГАНИТЕ) В БЪЛГАРИЯ – ИСТОРИЧЕСКИ ПРЕГЛЕД И ПРАКТИЧЕСКИ ИЗВОДИ
Автор: gindev Категория: Други
Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
http://gindev.blog.bg/drugi/2017/07/12/romite-ciganite-v-bylgariia-istoricheski-pregled-i-praktiche.1556473
Drug
30 Юли 2017 20:25
Мнения: 8,635
От: Bulgaria
...Не десет години, а десетилетия ще трябват за изравняването що-годе на положението на масата роми с масата останали техни съграждани. Търпение му е майката...

***
И нито дума за методологията на изравняването. Вземане от българи и даване на "роми", както е загатнато за здравната каса и данъците преди това. В интерес на истината - изравняването се наблюдава още от преди 1989, просто на ромите е дадена възможност да се изравняват по собствено усмотрение. А, както казват французите: "Апетитът идва с яденето!"
tatyana1
30 Юли 2017 22:20
Мнения: 4,668
От: Bulgaria
Не знам, има доста роми, които живеят и работят като всички, просто тях никой не ги брои за роми. Но не са се социализирали последните 10-15г, доста по- рано ще е било. Освен това ромите са различни племена, аз не ги различавам, обаче те помежду си- да. Някои се поддават на социализация, други- не.
Survivors
30 Юли 2017 22:40
Мнения: 3,252
От: Bulgaria
Политически игри, глупост и малодушие поощряват разрастването на асоциална и нездрава част от населението на България. Не се правят или публикуват анализи не само колко от "неработещите, неучещи и нетърсещи работа" са цигани, но и с какви средства живеят нашироко много от тези неработещи, колко от обществените фондове потребяват, колко от здравните фондове, колко струва на държавата и всички нас неограмотеното дете, неграмотната майка, лошо гледаното дете, престъпникът, контрабандистът и т.н.

Като казвам "нездрава част" имам предвид не само социално деградирала/деградираща, но и буквално нездрава. Влезте в коя да е поликлиника или болница и обърнете внимание колко висок процент от болните са от ромски произход.
А ето и едно свободно достъпно изследване на Колумбийския университет в Ню Йорк, Сорбоната и български и румънски специалисти за изключително високия процент психични и поведенчески разстройства сред ромските деца в сравнение с останалите деца в училище (да, сред онези по-добре гледани ромчета, които ходят на училище):

Mental health disparities between Roma and non-Roma children in Romania and Bulgaria
https://bmcpsychiatry.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12888-014-0297-5

Докато се подкрепят семействата само за бройка деца и няма санкции за лошо гледане на децата, не може да се защитят самите дечица - и бъдещето на нацията.
Докато и роми, и българи зависят от изцяло корумпирана съдебна система, продажни и глупави политици, безпомощни учители, полиция и пр. - ще продължим да деградираме като общество. Какво гледат децата ни? На какво вярват, на какво разчитат?

Кого лъжем - нас си лъжем, и децата си, и бъдещето си.
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: Survivors
ОБЛАК
30 Юли 2017 22:56
Мнения: 1,029
От: Bulgaria
Всяко туниско село. От където и да идваш, първо те посреща табела " Planing familial". Всички контрацептиви са напълно безплатни. Това е пътят. Че ще се чукат е ясно, поне да не правят деца . Плюс строг контрол. Задължително прилагане за малолетни, след второ дете, лишаване от пари за ракия.
byrd
31 Юли 2017 05:14
Мнения: 34
От: Bulgaria
Много расистка статия! Нищо подобно не би могло да се появи в страните със свободно слово. Автора със сигурност ще бъде линчуван ,съден и изгонен от работа. Ако е някакво успокоение, паразитните класи са във възход навсякъде по света. Оказа се,че имат права (задължителни) и малко задължения( пожелателни).
Angel Kandiloto
31 Юли 2017 08:25
Мнения: 3,829
От: Burkina Faso
Абе роми ?! Какви роми ?! Гюпти от Египет . И защо ли ги е довлякъл от Индия чак в Александрия , един Господ знае .
Сигурно да му свирят на сватбата , мангалите . Интеграцията им е химера , кауза пердута .
SvSophia
31 Юли 2017 08:26
Мнения: 36,140
От: Bulgaria
Професор Илчев, благодаря! Почти липсват в българските медии текстове по наистина сериозните въпроси на обществото, които да се осмелят да кажат истината с точните думи, отвъд лицемерната политкоректност, от която вече ни се повръща.
Благодаря и на редакцията за повторната публикация - много навременна! Можете спокойно да публикувате този текст ежегодно - както самият той е убеден, нищо няма да се промени в положителна посока. /крайно неполиткоректно/ Уви!
toly
31 Юли 2017 08:41
Мнения: 4,974
От: Bulgaria
Усилията за приобщаване на човек , който не иска да се приобщи се наричат насилие. В общи линии се тюхкаме , че парите дадени за насилие над ромите не дават резултат.
SvSophia
31 Юли 2017 08:49
Мнения: 36,140
От: Bulgaria
Ади сега "насилие над ромите". Всеки гражданин на държавата - ромите се водят такива и оашапорти даже си имат - е длъжен да спазва законите, има не само права, но и здължения.
Професорът ти е писал горе в прав текст обаче, че аз имам задължение да им плащам здравните услуги, което ме ощетява мен лично, а те имат само права - да бъдат лекувани безплатно, неограничено и неотговорно, да крадат ток и вода, да унищожават общински жилища и собственост. За сметка на всички останали. Това ли наричаш насилив? Интересно що се не забелязва подобно насилие над останалите етнически общност - арменци, гърци, евреи, власи и пр.? А?
Насилие, хайде холан. Да пишеш за насилие над ромите при зверските убийства, извършени от роми, само в последните седмици... е престъпна политкоректност.
SvSophia
31 Юли 2017 08:57
Мнения: 36,140
От: Bulgaria

toly
31 Юли 2017 08:41
Мнения: 4,803
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Усилията за приобщаване на човек , който не иска да се приобщи се наричат насилие

Кат "човекът" не иска да се приобщи, не се възползва и от благата на приобщаването. А тук случаят е наопаки: само права без задължения. На гърба на всички останали.
Кат не щат да се приобщят и да спазват обществените и законовите норми, да им се купи необитаем остров и да се поселят там, където никой няма да упражнява върху тях никакво приобщаващо насилие, под което ти явно разбираш необходимостта да се спазват законите. Впрочем това не се отнася само до циганите, доколкото беззаконията вече не са само техен приоритет - циганизацията е плъзнала като отровна плесен от "елита" надолу.
liza
31 Юли 2017 09:11
Мнения: 74
От: Bulgaria
Toly, държавата има монопол върху насилието, както го наричаш, или с други думи - когато някой не спазва законите й, има правото да го въдвори, накаже. Затова са я упълномощили гражданите й.
toly
31 Юли 2017 09:15
Мнения: 4,974
От: Bulgaria
Да Лиза , държавата и Европа харчат пари за да може циганите малко от малко да спазват законите. Спазването на законите би следвало да се постигне по други начини.
ПГеоргиев
31 Юли 2017 09:19
Мнения: 1,844
От: Bulgaria
Един приятел ми разправяше за негова съседка, римлянка, купила къща извън гетото и решила да се дециганизира. След време я попитал как се чувства в новата среда и тя му казала, че ич не е добре, и ще се връща отново в джунглата, защото тук трябва да плаща ток, вода, данъци, а там, в небитието, всичко е без пари.
И милиарди да се изсипят, и безброй конференции да се организират, новите римски поколения живеят като анархисти-глобалисти, без да зачитат държава, власт, закони.
Шако
31 Юли 2017 09:22
Мнения: 1,224
От: Saudi Arabia
Че лесните мангизи за "включването" направиха повече поразии отколкото полза - няма спор.
Ама то така е и със земеделието и селските райони където изсипаните европски милиарди върнаха България неколкостотин година назад във феодализма. Когато някой се усети и му дойде времето ще "анализира".
А иначе авторът на този текст между 2005-та и сега беше ректор на СУ май.
Което си е срам за всички българи, роми, турци, арменци и пр. живеещи по тези земи.
дъртреалист
31 Юли 2017 09:22
Мнения: 11,678
От: Bulgaria
Правилно се отбеляза, че асоциалното поведение се разраства и то не само сред циганите.
Т.н. глобалистки натиск за разушаване на традиционните общества
преднамерено подкрепя всички десоциализиращи процеси в обществото.
Самото въвеждане на събирателното название Ром, вече е голяма победа на десоциализаторите.
По нашите краища има поне 6 вида цигански разновидности.
От тях, който живее цигански се нарича циганин.
А който живее като редови гражданин, си е редови български гражданин.
Въвеждането на ново име е преднамерена технология за сегрегиране.
И колкото повече официални усилия се полагат за "интегриране", толкова сегрегацията се заякчява.
...
Трябва..., в един момент имунната система на обществото да се задейства и
да се престане с този смешен театър на "приобщаване на ромите".
инсп.Мегре
31 Юли 2017 09:47
Мнения: 2,810
От: Bulgaria
Статията е безумно тъпа и неграмотна. Това е все едно авторът да твърди, че всички българи са престъпници, използвайки статистика от затвора!

Много ясно, че циганското гето, в което живеят най-бедните и неграмотни цигани и няколко цигански барона, който ги експлоатира и има полза те да са бедни и неграмотни е развъдник на престъпност. И какво от това? Нима всички цигани в България живеят в гетата? Изобщо не е така. Има огромни количество цигани, които просто си живеят и работят. Интегрирали са се напълно в обществото и затова никой не ги забелязва. И подозирам (защото статистика няма) че те са болшинството от циганите в България. Просто има едно много шумно малцинство, което постоянно е в камерите на медиите.

В завода в който работя е пълно с цигани. Повечето работят от дълги години, понякога няколко човека от семейство. Някои от тях са ненадминати професионалисти (особено някои от жените). Знам такива, които говорят само български. Децата им учат без изключения, някои са висшисти, а родителите им работят на две работи, за да ги издържа в София. Тези, които са от селата, след работа работят и на полето.

След такива статии все ми идва да хвана фотоапарата и да направя една серия снимки – "Циганите, които медиите не показват". Но хич не ме бива в тая работа и едва ли ще се получи както трябва.
дъртреалист
31 Юли 2017 11:08
Мнения: 11,678
От: Bulgaria
Статията е именно за тези в гетото.
Другите, за които пишеш, всъщност не са цигани в поведенческия смисъл на думата.
А и как да се разграничи? Как ти звучи ром-копанар или ром-бургуджия...
А в затворите...
70 пpоцента от излежаващите пpиcъди в бългаpските затвори са цигани, наyчи “24 чаcа”
... там... се попълва формуляр. В него хората се самоопределят по етнос и много роми избират да напишат, че са българи”

Лъжат ли?
В крайна сметка - не.


Добави мнение   Мнения:61 Страница 1 от 3 1 2 3 Следваща