Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Пускат ни да гледаме през шенгенската ограда
Добави мнение   Мнения:6 1
aver4e
04 Окт 2017 20:14
Мнения: 12,201
От: Bulgaria
Безспорен успех на външната ни политика !
...би казала гусжа Захариева или всезнаещата Караянчева, например.
Neopol
04 Окт 2017 22:22
Мнения: 5,944
От: Bulgaria
За какво става дума? От нашата законодателна, изпълнителна и съдебна власт се очаква да дадат доказателства, че се борят с организираната престъпност и корупцията на високо равнище. Доказателствата не могат да бъдат други освен имената на осъдени и вкарани в затвора ръководители на организирани престъпни банди (особено на силови групировки), министри от бивши и настоящи правителства, депутати, магистрати и пр.

Да не би Брюксел да иска репресии по сталинисткият модел ? Спуска се план колко врагове на народа, пардон на Брюксел трябва да бъдат осъдени и Вишински, пардон Цацаров, изпълнява плана ? Да тече съревнование кой ще разкрие и вкара в затвора повече врагове на народа, пардон на Брюксел ? Абсурдно, дори и като официални оправдания пред България и Румъния.

Истината е по-простичка. И България и Румъния са православни и балкански страни, т.е. не принадлежат към протестантската и дори към католическата култури. Колкото и да имитират толерантност, дълбоко в себе си западните (католически и протестантски) народи са нетолератни към различните. На това ги е възпитала цялата им история на религиозна и културна несвобода, на клади, инквизиция, вартоломееви нощи и 30 годишни религиозни войни избили една трета от населението на Германия. Нещо непознато на Балканите.

Та, понеже западните политици го закъсаха и не могат поради класовите си интереси и зависимости да предложат реални политики в интерес на хората, то тръгнаха да четкат предразсъдъците на избирателите си. Особено в напъна да конкурират откритите расисти и националисти. Българите и румънците са удобна боксова круша за разлайване на кучетата и бъзикане на предразсъдъците на избирателите. Валери Симеонов и Красимир Каракачанов, като ходиха да бият баби по границата за да печелят гласове, съвсем не бяха оригинални.

Та, със шапка и без шапка, България и Румъния няма да бъдат приети в Шенген. Затова и няма никакъв смисъл да си губят времето по въпроса. Усилията на България, Румъния, Сърбия (да и Сърбия), Македония, Гърция, трябва да се насочат към създаване на Балкански шенген. Друг реално не ни и трябва, защото основният брой пътувания са в рамките на Балканите.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Neopol
OldTen
05 Окт 2017 07:09
Мнения: 664
От: Bulgaria
Другарю Терзиев, вашите, като дойдат на власт/Тези които ви пратиха в Париж/ и ще довършат започнатото, не се кахърете толкова, още малко и ще стане.
ПлесNick
05 Окт 2017 07:29
Мнения: 2,020
От: Bulgaria
Усилията на България, Румъния, Сърбия (да и Сърбия), Македония, Гърция, трябва да се насочат към създаване на Балкански шенген


Дали балкански шенген, дали балкански клуб за взаимозащита на държавите с православие, ще го наричаме, е без значение, важното е, че Борисов вече прави реални стъпки в тази насока - Варненската 4-ка! А тя в неявен вид включва и БЮРМ-ата, без значение дали на заседанията нейната Влада ще говори чрез сръбската или българската уста! Важното е, че сред целите на това формирование е да бъдат възпирани албанските мераци ( с косовската и м "екстензия"!
mick
05 Окт 2017 09:30
Мнения: 8,588
От: Bulgaria
Истината е, че печатането на пари не стига за всички. Освен това за да има за едни при демокрацията, от други /страни/ трябва да се вземе. Щото демокрацията не може сама да се самоиздържа, затова и дълговете растат номинално. За да може другите с малко дългове да са донори на тия с дълговете.
Cream
05 Окт 2017 11:43
Мнения: 824
От: Bulgaria
Светослав Терзиев
Добави мнение   Мнения:6 1