Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Глоба от 1000 лв. грози домоуправителите заради броя на обитателите
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:41 Страница 1 от 2 1 2 Следваща
ПлесNick
12 Окт 2017 19:52
Мнения: 2,020
От: Bulgaria
Това вероятно означава, че най-после и българските домоуправители ще трябва да станат като френските - ЯВНИ сътрудници на МВР! Защото само карта на МВР може да принуди лицето, което евентуално ще отвори пред домуправителя вратата на апартамента (когато той/тя позвъни на звънеца й, воден от намерение да изпълни възложената му от т.нар. народни представители тегоба да уточнява точния брой обитатели в етажната собственост, и да доведе бройката обитатели до знанието на данъчните власти!) да каже ИСТИНАТА за броя на лицата, обитаващи даденото жилище за периода на данъчната година! Разбира се, славните депутати ще трябва да запишат в същия закон в който ще е глобата от 1000 за домуправителя, и същата глоба за собственика на жилището в етажната собственост, който не е оказал нужното съдействие на домоуправителя в изпълнение на длъжността му!

Ако депутатите от ГЕРБ в Парламента си мислят, че обитателите на жилищата в дадена етажна собственост питаят такава колено-преклонна и гъ**зо-подложна обич към домуправителя, каквато те питаят към Боко, и в двоен размер към Цвоко, и като проява на тази си обич са готови да изприкажат на Боко и Цвоко и майчиното си мляко, и другите си интимни тайни, то да знаят, че много, ама много грешат!
tatyana1
12 Окт 2017 21:02
Мнения: 4,668
От: Bulgaria
И пак с тая глупост за индивидуалните съдове! Пред нашия блок контейнерите за боклук са 2 + 2 за разделно за 100 апартамента само в нашия блок + още толкова в съседните, + 2 банки, офиси, очна клиника,църква и какво ли още не! Ако са индивидуални за домакинство и обект- вместо 2 трябва да са поне 300!
Stern
12 Окт 2017 21:10
Мнения: 10,462
От: Bulgaria
А в гетата кой ще ги брои?
Или, по традиция, ще вдигат нашите такси за да плащаме вместо тях?
FuFighter
12 Окт 2017 21:26
Мнения: 1,603
От: Bulgaria
Единствено ще се овакантят доста домоуправителски места. Ефект - нулев. Защото домоуправителят не е на щат (заплата), а си работи, има семейство, има задължения. А не да стои на входа и да брои колко чавета влизат в дадено жилище.
ogo
12 Окт 2017 21:49
Мнения: 1,098
От: Bulgaria
ПлесNick 12 Октомври 2017 19:52
Казал си го много точно, но и много сложно за тъпите ГЕРБ-аджийски мозакоподобни образувания.
Да опростя малко.
Как аджеба ще задължаваш някой да ти събира информация, след като не си задължил никой да му я предоставя?
Аз тук, при най малкия опит да накарам някой идиот да си изпълни задълженията, започва да пише жалби срещу мен и на МЕН, а не на него му идват на проверки!
Явно от тая държава вече са избягали не само хората с акъл, ами и тези, които са имали някакъв зачатък на акъл и са останали само кръглите идиоти!
Neopol
12 Окт 2017 22:09
Мнения: 5,944
От: Bulgaria
С една дума имущественият данък се заменя с поголовен, за да могат богатите с многото имоти, дето ядат много и правят много боклук, да не плащат, а бедните и гладните, дето всичко изяждат и нищо не изхвърлят, да плащат двойно и тройно.

Талпата вдигна винетките и билетчетата и леля Цецка го отнесе на изборите. Сега таман ще стане мазалото преди парламентарните избори. Ама който както си го направи. Купил си 6 апартамента за стотици хиляди, а се скрънзариш за 100 лв., като искаш тези, дето нямат пари и са се сврели в едно жилище всичките, да ти плащат на фирмите за боклука, с които правиш и далавери.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Neopol
AzUrAL
12 Окт 2017 22:34
Мнения: 4,451
От: Bulgaria
Поредния грабеж от народа.
duzov
12 Окт 2017 23:23
Мнения: 9,106
От: Bulgaria
Един теоретичен въпрос.
На 01.01 подавам в общината сведение колко души живеят във всеки апартамент, но примерно на 31.03 даден апартамент се опразва, защото наемателите се изнасят и той остава празен, а друг, който до сега е бил празен изведнъж се напълва я с наематели, я собствениците са се върнали.
Ко праим тогава?
Пак ли домоуправителят ще плаща глоба? А!

Следва
palavnik
13 Окт 2017 01:25
Мнения: 412
От: Bulgaria
Единствено справедливият начин е да се плаща на количество боклук. Тоест вариантът в цената на торбичките да е включена цената на боклука. Защото ако човек отсъства 2-3 месеца, той не прави боклук.
Moite5stotinki
13 Окт 2017 01:46
Мнения: 966
От: Estonia
Въпроса е технически, човек в жилището исползва ток и вода. По консумираните кубици и киловати определете норматива за боклука. Ако едно жилище 100 квадрата има за годината 2 кубика и 12 киловата значи никой не живее а периодично идва чистачка пуска прахосмукачката и потапя парцалите.
ablepsia
13 Окт 2017 02:45
Мнения: 26,566
От: Bulgaria
В МВР и други служби има адресната ни регистрация. Еднократно се изпраща уведомително писмо до всеки регистриран адресно, а онези, при които има настъпили промени (зачинали за чужбина, починали, доведени старци за гледане от другаде) сами да ходят да заявяват промените. Обаче на нашенските калинки и делянки толкоз просто решение няма как да им дойде на ум, доколкото разполагат с последния.
Щото едни фирми трябва да се напечелят от торби за боклук.

Индивидуалните торби вече ги обсъдихме - кой ще стои до контейнерите да брои и да тегли? А клошарите, които щ е ги разпиртушинват да си търсят прехраната? Или ще си държим боклука по една седмица у дома, дорде се появи някой да отчита колко сме натрупали? Представяте ли си каква воня и какви хлебарки и плъхове ще се събират, зокато напълним съответния чувал догоре!
В градове като София резултатът ще е масово изхвърляни на боклук през прозорците!
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: ablepsia
Neopol
13 Окт 2017 03:49
Мнения: 5,944
От: Bulgaria
Единствено справедливият начин е да се плаща на количество боклук.

И понеже това няма как да стане, а най-много страната да бъде залята от анонимен боклук, то трябва да се сетим, че сметосъбирането е обществена дейност, която се финансира от данъците. По-богатите плащат повече, по-бедните - по-малко. И в конституцията пише, че така се формират данъците. Другото е алчност на богатите, което ще превърне България в сметище. Не че сега е много чиста ,но тогава ще е наистина сметище. И управляващите, които ще го докарат, ще си платят, дори и да им се струва, че сега са на далавера, щото пет от шестте им апартамента ще станат без данък.

Когато ни разправяха за шестте апартамента на Цветанов, трябваше да се сетим. Като им четяхме за имотите на депутатите - също. Цветанов, както я е подкарал ще погребе Герб. Защото тези с многото апартаменти, дето няма да плащат са малко, но тези, на които ще им се вдигне таксата смет са милиони.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Neopol
Neopol
13 Окт 2017 03:56
Мнения: 5,944
От: Bulgaria
Сега ще се види и как БСП ще подкрепи промените. Защото само на идиотите не им е ясно, че милионери не могат да са леви. Защото всеки мисли със задника си - според стола на който седи. Що милионерите от БСП, включително и Нинова, да не си намали данъците и да натовари бедняците. Както отдавна е казано - бедните ДГД.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Neopol
ПлесNick
13 Окт 2017 06:39
Мнения: 2,020
От: Bulgaria
Ого,

Приемам изцяло редакцията, която сте направили на моя пост!
Хубав ден от мен
FuFighter
13 Окт 2017 06:56
Мнения: 1,603
От: Bulgaria
ablepsia, стига с това МВР! Прочети закона за гражданската регистрация и се напъни да си спомниш къде си сменяш адресите. В Общината! Ахаааааа!
Отдавна имам предложение да се възприеме западния начин - дркларираш си един адрес и на него получаваш кореспонденцията си. По поща! А не с полиция за всяко НП, акт, фиш или друга простотия. Ама вече не живееш там и не си го заявил? Твой проблем. Приема се за получено. И с такса смет е така. Заявяваш и плащаш. Има адреси с регистрирани 100 човека, които не са го и помирисвали.
ablepsia
13 Окт 2017 08:56
Мнения: 26,566
От: Bulgaria
Освен това, ако някой от друг квартал, улица, блок оставя боклук в нерегламентирани найлонови торби - тогава какво? Ще опнат пазвантин до всяка кофа? Ще окачат камери? Ами ако ония са с качулки и шалове през устата - зима иде.
Това са пълни глупости, неприложими за София. Според адресната регистрация е единственият възможен вариант. Макар че на мен ще ми трябва месец и половина да напълня цяла торба. Вкъщи ли ще си държа боклука през това време?
Нашият законодател съвсем се покалинчи от алчност.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: ablepsia
ablepsia
13 Окт 2017 08:59
Мнения: 26,566
От: Bulgaria
FuFighter
13 Октомври 2017 06:56

Не разбирам патоса ти!
Писах по-горе, че няколко ведомства разполагат с адресите ни - и общината, и МВР, и кой ли още не. Пращат ни писма еднократно да ни уведомят, че който междувременно си е променил адресната регистрация, тряябва да отиде в общината да се оправя. И толкоз.
Кви домоуправители, кви пет лева?
DukeNukem
13 Окт 2017 09:04
Мнения: 1,239
От: Bulgaria
Дрийм тийма пройзвежда дрийм закони и решения.
Zavinagi CSKAR
13 Окт 2017 09:31
Мнения: 9,630
От: Bulgaria
То сега никой не иска да бъде домоуправител а с таз глоба от хиляда лева виждам как 99% от входовете в блоковете -ще останат без домоуправители...
Weed361
13 Окт 2017 09:48
Мнения: 4,842
От: Bulgaria
Купил си 6 апартамента за стотици хиляди, а се скрънзариш за 100 лв., като искаш тези, дето нямат пари и са се сврели в едно жилище всичките, да ти плащат на фирмите за боклука, с които правиш и далавери.


Защо когато някой плаща по-голям общински данък да има същото право на глас, като този който плаща по-малък. Не може приносът в бюджета на общината да е различен, а правото на глас еднакво. Имаш 6 апартамента - имаш 6 гласа в общинските избори. Имаш 1 -апартамент - имаш 1 глас. Имаш 100 брат'чеда регистрирани на един адрес - 100-те имат общо един глас.
FuFighter
13 Окт 2017 11:03
Мнения: 1,603
От: Bulgaria
ablepsia ,
Писах по-горе, че няколко ведомства разполагат с адресите ни - и общината, и МВР, и кой ли още не. Пращат ни писма еднократно да ни уведомят, че който междувременно си е променил адресната регистрация, тряябва да отиде в общината да се оправя. И толкоз.

Ако Пешо се премести от Младост 3 в Надежда, без да заяви настоящ адрес, то откъде МВР, Община и сие ще знаят, че е там?! Сега осъзна ли абсурдността на твърдението си? Заявяването на адрес е задължение на гражданина. Всички служби го търсят на този адрес. За да се установи адрес на лице, което не живее на обявения адрес, се предприемат други мерки, но едва ли за всеки брачед ще може да се пусне телеграма за общодържавно издирване.
Добави мнение   Мнения:41 Страница 1 от 2 1 2 Следваща