Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Струните на цигулката
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:107 Предишна Страница 2 от 6 1 2 3 4 Следваща »
Селим
21 Ное 2017 23:55
Мнения: 1,280
От: Bulgaria
Хвала ти,Майсторе!И,не бързай да си ходиш,че не останаха човеци в територията.
ОБЛАК
22 Ное 2017 00:07
Мнения: 1,029
От: Bulgaria
ние щяхме да се редим на опашки за парче салам, хляб и мляко.
Това е от соросовото календарче на агитатора.
Купонна система и липси в снабдяването имаше през и след войната. Постепенно бяха преодолени. С отмяната на купонната система опашките изчезнаха. България през Соца беше нормална страна. За разлика от Боца!
НЕРВЕН
22 Ное 2017 00:20
Мнения: 4,269
От: Bulgaria
десните политически отрепки

Може да са отрепки, ама десни!Ти, бай Джимо, от кои отрепки си?
ManfromUtopia
22 Ное 2017 01:52
Мнения: 1,468
От: Bulgaria
"Купонна система и липси в снабдяването имаше през и след войната. "

Айде бе!!!
Както казва един другар по-горе - живи сме още...
Angel Kandiloto
22 Ное 2017 02:43
Мнения: 3,829
От: Burkina Faso
Анархия мать порядка !
Батюшка Махно ! Ооох , да ухньем !
Такь держать , молодець !
В България всичко трябва да е ляво , даже и пе .. опа , лгбт !
Десните ДГД ! Еле пък българските .
Engels
22 Ное 2017 02:47
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
Гласуващите, все едно за левите или за десните гласуват, придават незаслужена легитимност на парламента ни, пък аз по душа съм свободолюбив като анархист.

emo1971
22 Ное 2017 04:18
Мнения: 6,620
От: Bulgaria
Гласуващите, все едно за левите или за десните гласуват, придават незаслужена легитимност на парламента ни, пък аз по душа съм свободолюбив като анархист.

Това е наивна илюзия...
Негласуващите, независимо какви са по душа, никаква легитимност никому не отказват. Единственото което правят е, да придават решаващо значение на негативни, но и неизбежни явления от сорта на купуването на гласове и корпоративния вот. Обикновено повечето от тях... после се оплакват...
ПлесNick
22 Ное 2017 07:49
Мнения: 2,020
От: Bulgaria
Добрутро на Емо,

Така е за негласуващите! В българския случай НЕгласуващите (хората, НЕотишли до СИКа в кварталното школо) правят МЪЛЧАЛИВ ама не ОТКАЗ, а АКЦЕПТ на статуквото! Сиреч, все едно са надращили хикс или чавка връз квадратчето с номера на ГЕРБ, както са направили онези от МИЛИОНА, който за трети път вкарва БОКО и неговите опричници във Властта, милиона, съставен от хора, чиято месечна издръжка, тяхната лична и на зависимите от тях членове на семействата, я получават като заплата от бюджетния сектор, а не от реалния!

Така, че си прав Емо за това, че и НЕгласуващият бай Димитри СЪЩО придава, макар да не го желае, ЛЕГИТИМНОСТ на орките, които партийните върхушки си изпращат в НС, а чрез него - и в МС, и във ВСС, в областните управи, в общинските съвети и администрациите на общините! И ти, бай Димитри, заедно с гласувалите ЗА Боко, гласувалите ЗА Корни, гласувалите ЗА Валери С., Каракачанов и Волния Сидеров, ЗА Карадайъ, ЗА аптекаря-експортьор-бензинджия, всъщност общо правите онзи RUBBER STAMP, който им подпечатва путьовката във Властта! Докато не заменим П1 с М2 няма да имаме ИЗБИРАНЕ, в същинския смисъл на тази дума, от страна на ИЗБИРАТЕЛИТЕ, а ще има ПАРАШУТИРАНЕ от страна на партийните върхушки и на техните задкулисни парични спонсори, на подбрани от парт.лидерите 240 на брой техни орки-аватари, които вътре в НС изпълняват само "музика", която е платена!

ПП: путьовка е русизъм, означава "пътен лист", запомнил съм я от филма "Путевка в жизнь", ама нямам е с двумя точками на клавиатурата, та затова в заглавието на въпросния филм думата е изписана така - путевка! По повод на тази руска дума, и по повод на патката на Бай Димитри, за която той смята, че е вече умряла, ми се ще, ама ме е страх от фризера, да разкажа за моята категоризация на кофтито хора, от двата пола, с които Животът ме сблъсква... Но нека опитам, със заобикалки макар - в категоризацията ми има само 2 категории, засега - защото изпитвам затруднения с 3-я пол, и следващите полове, защото и в тях има кофти хора! Във всеки пол ги има кофтито хора, в пропорция 80 : 20, сиреч съвсем по Принципа на ПАРЕТО, Вилфридо! Вие сами преценете кофтито хора къде ги слагате - дали в 80, или в 20. Аз за себе си вече съм преценил, но няма да го съобщавам тук! Та, да се върна на категоризацията моя на кофтито хора от двата пола. Изградил съм я чрез използването само на три думи, от които едната е съюзът "с", а другите две са съществителни имена, патка и п****. Второто съществително го използвам както в буквалното му, сиреч вагиналното му значение, така и в преносното му значение - като синоним на "добре оформен мъжки" характер! Съюзът "с" го слагам между въпросните две съществителни! Та в първата категория подреждането на трите думи започва със съществителното патка, а във втората категория редът е обратен...
Gershom
22 Ное 2017 08:05
Мнения: 581
От: 0
ама нямам е с двумя точками на клавиатурата,
Влàчи: à á ê ë ѥ ѧ ѩ ѫ ѭ ҍ ù ѝ.
P.S. "първото" с "първото" (и чуденка - !) и "второто" с "второто" (и чуденка - !) също са самостоятелни характери.

Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Gershom
ЗИП
22 Ное 2017 08:18
Мнения: 34,590
От: Bulgaria
Днес се е получил "шедьовър".

vlcc
22 Ное 2017 08:23
Мнения: 52
От: Bulgaria


Доста печал е натрупал ДИ....
Минавам от тук
22 Ное 2017 08:34
Мнения: 5,214
От: Bulgaria
Май и тук се появиха...
хикса
22 Ное 2017 08:46
Мнения: 5,046
От: Bulgaria
казват: "Правителството на Нейно Величество" и "опозицията на Нейно Величество".


Добре го казват, макар и смешно, толкова, че подозирам, че не го казват, ама пак е добре! България, понеже е република, би трябвало да казваме опозицията на българския народ.
хикса
22 Ное 2017 09:15
Мнения: 5,046
От: Bulgaria
Ако не беше върнал земята и оземлил българите още щяхме да ходим по бригади до късна есен целокупно та прибираме реколтата и товарим вагоните с продукция без пари (или по символични цени измислени от тях) директно за Москва, а ние щяхме да се редим на опашки за парче салам, хляб и мляко.


Аз ходех на бригада в един консервен комбинат, там ОТК-то имаше 4 степени за качество: 1) За износ по второ направление; 2) За вътрешен пазар - ако точно сега няма такава заявка за износ или има козметични дефекти, примерно скъсан етикет, ама съдържанието е без проблем; 3) За Съюза - ако става за ядене, ама дефектът не е само козметичен, примерно, имало е проблем с водопровода и зарзаватът е мит с вода от реката, в която не е ясно какво е имало към момента на помпането, нагоре по течението имаше мина за добив на цветни метали, да речем и 4) За сироп - това, което по никакъв начин не ставаше за ядене, даже и от руснаци, се правеше на сокче, още през 80-те от гнили ябълки се правеше натурален сок от ягода, примерно.
Michael_P
22 Ное 2017 09:35
Мнения: 1,767
От: Bulgaria
Въобще, целия спор за миналото е всъщност спор за настоящето. Трябва да е много много много лошо миналото, та настоящето да ни се види хубаво.


Но също така целия спор за миналото е всъщност: Кем был Паниковский до революции?

 — Я всех вас переживу. Вы не знаете Паниковского. Паниковский вас всех продаст, купит и снова продаст, но уже дороже.
sega?
22 Ное 2017 09:44
Мнения: 862
От: Bulgaria
Има и поговорка "Don't shit where you eat"... Дъха на извинение за обидите от оная седмица, с една постна и безвкусна писаница.
БатВаню
22 Ное 2017 10:03
Мнения: 3,463
От: France
но пловдивските майни винаги изпреварваха софийските тарикати
.
Правилно е по-скоро софийските копелета а не тарикати.
Тарикатите (тарикат-пичлеметата) са варналийчетата.
Наистина е чудно кои точно 80 процента е имал предвид Младият последовател на ДИ от Пловдив, дали от всички българи или само от избирателите, а може би измежду тези, харесващи Григор Димитров? Или измежду харесващите Петър Волгин??
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: БатВаню
JollyRoger
22 Ное 2017 10:12
Мнения: 12,108
От: Belize
Майсторе Днес си с по-грубото ренде, за да е ясно и за осемдесетниците Интересно защо "десните" не коментират редовете от дописката по техен адрес... Поради деснотия, може би...
За саламджиите от опашката - във Великата Британия, където и правителството, и опозицията са "на Величеството", купонната система е отменена чак през 1957 година, т.е. едва след Априлския пленум... В съответствие с неговия дух, Даунинг стрийт 10 внася един кораб БАНАНИ, за да има по един за всяко дете и бремена жена на Коледа... За да разберат и те, че Островът е спечелил войната...
Патагонец
22 Ное 2017 10:19
Мнения: 13,267
От: Bulgaria
Пък сега: Вай-вай, Иво Христов казал, че 80 процента от гласуващите българи са дебили.

А тези от тях, които не могат да си попълнят преференциите към идиотите ли да ги причислим?

Такива бол и в неговата партия.
Вчера чух следната фраза в едно предаване: "Иво Христов е на заплата в Парламента, а заплатата му плащаме ние, дебилите..."
В една бяла държава следва веднага оставка. Бяла държава обаче...
дъртреалист
22 Ное 2017 10:39
Мнения: 11,678
От: Bulgaria
Интересно защо "десните" не коментират

Ми..., защото е малко неудобно.
Защото казаното се родее с простотията на Иво дебила.
Но... Джимо стои несравнимо по-високо от него.
Той е дал и дава много, а оня само отнема.
Джимо може и да е сбъркал, докато при оня е системно поведение.
Добави мнение   Мнения:107 Предишна Страница 2 от 6 1 2 3 4 Следваща »