Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Страната - стабилна, хората - щастливи. Само опозицията се пречка наоколо
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:53 Страница 1 от 3 1 2 3 Следваща
aver4e
27 Ное 2017 19:36
Мнения: 12,201
От: Bulgaria
Ако може изобщо да се нарече слово, тъй като потокът от самохвалство и гневни остроти по адрес на опозицията изобщо не се различаваше от ежеседмичните му словоизлияния пред репортерите или на заседанията на Министерския съвет.

Точно !
циникЪтхедонист
27 Ное 2017 19:44
Мнения: 1,483
От: Bulgaria
"Най-страшната патология на нашето време е загубата на контакт с реалността. "
Bradatko
27 Ное 2017 19:45
Мнения: 4,273
От: Bulgaria
Няма да цитирам извадки от статията, защото трябва да я цитирам цялата.
Да благодарим на автора на статията, че систематизира пустословието на т. нар. виШ форум на ГЕРБ.

От Бай Х... някой да е очаквал нещо друго?!
От цв. на мъ. - още повече!

Което е показателно до къде е изпаднала България и е доказателство за "оня" процент.
zumer
27 Ное 2017 20:08
Мнения: 347
От: Bulgaria
Така е когато в България има диктатура на суджуците /ГЕРБ(к)/.
Начело с вожда суджук и неговия пръв министър на пропагандата /цв.цв./.
Статията описва много точно състоянието на страната ни.
премиер
27 Ное 2017 20:59
Мнения: 402
От: Bulgaria
Този път бай Бойко забрави за дядо си и за убийците кръвопийци. Сигурно който трябва го е съветвал... Но и без това тъпнята действително беше "на макс".
aver4e
27 Ное 2017 21:08
Мнения: 12,201
От: Bulgaria
Всъщност всичко е нормално - каквито слушателите, такава и "речта". Лошото е, че проблемите /и решаването им/ са и наши.
ОБЛАК
27 Ное 2017 21:53
Мнения: 1,029
От: Bulgaria
Знае си работата бат Бойко! Що му требе да се натяга с анализи и програми! Като го ядосат, ще подаде оставка и пак ще го изберат: тези с минималните пенсии. дето на основа на мързелив трудов стаж докарват 80-90 лева, но с увеличенията сега вземат колкото учителките и медицинските сестри, пенсионирани по времето на Иван Костов, дето за Великден и Коледа се облажват с по 40 лева; държавните чиновници,дето треперят за работата си; дребният и среден бизнес който зависи от местните феодали на Герб; мургавото население, живеещо от детски надбавки.
Няма да му попречат шантавите десни, които ще гласуват за партиите на Иво защото големите партии ще си разделят гласовете им. Няма да попречат и хилядите грантаджии на Сорос и А за Б. дето само разпенват въздуха.
ДПС и БСП, оплювани и гонени, не харесвани от САЩ и ЕС не могат чак толкова.
А тоз "конгрес" сме го гледали отдавна и многократно. Оставаше делегатите да станат на крака и да скандират: ГЕРБ, ГЕРБ!, после Бойко, Бойко! и Вечна дружба! (с когото требе)
Neopol
28 Ное 2017 04:17
Мнения: 5,944
От: Bulgaria
Слаба икономика, застаряващо население, пропаднало правосъдие, корумпирана политическа върхушка...

И кога в България е било друго ?

Сега това същото по-малко или повече е от преди 20, 10, 5 години ? Сега българската икономика по-слаба ли е от преди или е по-силна ? Сега БВП по-голям или по-малък е от когато и да било в миналото ? Някога да е бил над 50 милиарда долара ?

Демографският проблем от днес ли е или е още от живково време и естествена последица от унижожаването на селата, чрез колективизацията и индустриализацията ? А след отпадане на закрепостяването, чрез жителството и отварянето на границите с премахването на стрелящите граничари по "бегълците", и най-вече от миграцията. Как ще се спре изтичането на младежите и ще се върнат мигрантите ? Със заклинания ? Не, с високи заплати. Някога преди минималната заплата да е расла с такива темпове и ръстът на заплатите да е пил официлна и последователно провеждана политика, както е сега ?

Пропаднало правосъдие ? Може ида е така, но кой и кога прие Конституция при която съдебната власт бе изключена от общия принцип "всяка власт произтича от народа" и направена така, че да произтича единствено от себе си на принципа на каста ?

Корумпирана политическа върхушка ? Сега повече или по-малко корумпирана ли е отколкото по времето на Костов, който дори бе превърнал корупцията в официален ритуал за функционирането на всичко ? Или от времето на Симеон, когато бе изведена в международен мащаб ? А вероятно е по-голяма, отколкото по времето на Станишев, батко и братко, Фронтиер и заменките на гори и земи на безценица ? Не ! Сега е с пъти по-малка и ако я има някъде, то това вече е изключение, което се преследва, а не правило, както бе при Костов.
Neopol
28 Ное 2017 04:33
Мнения: 5,944
От: Bulgaria
Трудностите на държавата не привлякоха вниманието на управляващата партия - нямаше дискусии, нямаше работни групи, дори разговор на крак. Нищо от големите въпроси, които вълнуват гражданите, не намери отговор.

Бъркат се форматите. Мястото за това не е на партийните конгреси, особено когато партията не е опозиция, за да заявява позиция, а управляваща, при това в коалиция с договорена и разписана програма.

Защо ли съм пропускал какъв отговор даде БСП на кангреса си на тежките въпроси пред страната, освен вицовото - Борисов и Герб са виновни, да ги свалим, за да седнем ние ?

Нивото на "политическия" дебат се задава взаимно. При положение, че Нинова го е свела до лично заяждане на дребно и махленско скандалжийство , то е естествено и без това не особено високото ниво на изразяване на Герб да падне.
Penchobre
28 Ное 2017 07:07
Мнения: 2,914
От: Bulgaria
Людмил Илиев

А по този въпрос обясненията на Борисов бяха пределно мъгляви.
.......................................
Това е положението.
ПлесNick
28 Ное 2017 07:34
Мнения: 2,020
От: Bulgaria
Само опозицията се пречка наоколо


Любезно обаждаме на автора, г-на Илиева, че едни кавички е заборавил да тури връз съществителното-подлог!

Нема опозиция у Българското НС - от 27 години НЕМА! В Камарата от 27 години насам НЕГЛАСНА т.нар. ГОЛЯМА КОКАЛИЦИЯ, като в Германско! Разликата между нашенската и тази, която Тантето спрята, е нейната е ЯВНА, а нашенската НЕЯВНА, ТАЦИТНА! Само за парлама, за прах в очите на 100-те на стоте (вече няма проценти да казвам, а като Тато - еди-колко-си на стоте, са махленските уж-караници, тип Ваарламица и Селямсъзката, вътре в Камарата между УПМ (=Управляващото парламентарно мнозинство) и ОПМ (=опониращото, ама наужким, парламентарно меншинство)!
Gabara
28 Ное 2017 09:44
Мнения: 584
От: Bulgaria
Едно към едно с 13-я конгрес на БКП!
генек
28 Ное 2017 09:47
Мнения: 36,327
От: Bulgaria
поли рано застъпил. чакат с е сгуги и ко...
а за автора -
ИлияНиколов
28 Ное 2017 10:58
Мнения: 4,180
От: Bulgaria
"Сега това същото по-малко или повече е от преди 20, 10, 5 години ?"
По-малко е.
"Сега българската икономика по-слаба ли е от преди или е по-силна ?"
По-слаба е.
"Сега БВП по-голям или по-малък е от когато и да било в миналото ? Някога да е бил над 50 милиарда долара ?"
По-малък е. Не е бил над 50 млрд. долара. За 2016 г. е 52,4 млрд. долара.
"Демографският проблем от днес ли е или е още от живково време и естествена последица от унижожаването на селата, чрез колективизацията и индустриализацията ?"
От днес е. Не е от живково време и не е естествена последица от "унижожаването на селата, чрез колективизацията и индустриализацията ?"
"Сега повече или по-малко корумпирана ли е отколкото по времето на Костов, който дори бе превърнал корупцията в официален ритуал за функционирането на всичко ?"
Сега е повече корумпирана отколкото по времето на Костов. Между другото, когато корупцията стане официален ритуал, това вече не е корупция, това е норма.
Думата "ритуал" е неуместна, по ми приляга "процедура".
Редактирано: 8 пъти. Последна промяна от: ИлияНиколов
Мишо Константинов
28 Ное 2017 11:18
Мнения: 921
От: Bulgaria
Грешката, пичове, е, че не работите добре с числата. Да не казвам хич, щото ще трябва да цитирам проф. Иво Христов. Сега малко данни от Евростат. Преди 10 години, когато ни приемаха в ЕС, стандартът ни беше малко над 25% от средноевропейския. По-точно, получавахме 8 пъти по-малко, а цените ни бяха 2 пъти по-ниски. След 10 години стандартът ни е малко под 50% от средноевропейския. И по-точно, получаваме 4 пъти по-малко, а цените ни са 2 пъти по-ниски.

Това са усреднени данни. Всякакви аргументи от типа "ама там в супера бирата е по-евтина", или "гръцките пенсионери получават еди-колко си", за нерелевантни. Евростат мери консумацията. Е, някои стоки у нас са по-ниско качествени, но такива ни ги дават европейците.

Накратко: живеем два пъти по-бедно от европейците, преди 10 години живеехме 4 пъти по-бедно. Ако се отчете и това, че тук се краде поне два пъти повече, ще трябва да направим две корекции. Първо, официалното ни дередже отчасти е такова, щото повече крадем. И второ, фактическото ни дередже е по-добро от официалното. Щото голяма част от откраднатото остава в страната, но не се отчита. Примерно, дадена мутра строи къща, наема охрана и поддържа 3 любовници, които получават пари неофициално и съответно стандартът им е по-висок от този, който Евростат забелязва.

Бъдете здрави!
premen
28 Ное 2017 11:24
Мнения: 430
От: Bulgaria
До NEOPOL
Сравнете покупателната способност на 1000 USD през 1980 /2000/2008/2015 години и всичко ще стане ясно,а за структурата на БВП да не коментираме. А за хроничния дефицит по текущата сметка и да не споменаваме ....
Penchobre
28 Ное 2017 11:42
Мнения: 2,914
От: Bulgaria
Мишо Константинов, да смятаме ли написаното, като изказване на Конгреса, с цел допълване речта на г-н Борисов, укорен за някои непълноти?

И при спрежението на глагола крадем има и първо лице, множествено число:
Пример: Ние крадем!
Моля за извинение - видях спрежението. Правилно!
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Penchobre
LEFT
28 Ное 2017 12:15
Мнения: 1,343
От: Bulgaria
Какво да очакваме от Б.Б. на конгреса - той така си говори и когато е в чужбина на международни срещи. Какво да очakваме от Б.Б. - преди него имаше толкова колено преклонни изказвания, че чак да му стане лошо на човек от благодарности към неговата светла личност.

Добра статия!
onzi
28 Ное 2017 12:31
Мнения: 9,528
От: Bulgaria
Сега БВП по-голям или по-малък е от когато и да било в миналото ? Някога да е бил над 50 милиарда долара ?
неополщини. да, бил е, по изравнени цени. отваряш тук - Натисни тук и виждаш, че през 1987 бвп-то ни е бил 28.101 милиарда $. сега посещаваш този сайт - Натисни тук и отбелязваш, че тогавашните 28.101 милиарда се равняват на миналогодишни $58,790.99 милиарда.

и млъкваш.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: onzi
Firmin
28 Ное 2017 12:52
Мнения: 33,549
От: Bulgaria
Примерно, дадена мутра строи къща, наема охрана и поддържа 3 любовници, които получават пари неофициално и съответно стандартът им е по-висок от този, който Евростат забелязва.

Бъдете здрави!


Айде СЕГА дискриминация! Че европейската мутра под моста ли живей? Бодигардовете по-малко ли са му? Или курвите там са по-евтини от нашите? Или пък ЕВРОСТАТ го следи по-зорко от нашите мутри?

А бъди здрав и ти!

ИлияНиколов
28 Ное 2017 13:02
Мнения: 4,180
От: Bulgaria
Onzi,
Добави мнение   Мнения:53 Страница 1 от 3 1 2 3 Следваща