Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Афганистан постигна рекорд по производството на опиумен мак
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:131 Предишна Страница 3 от 7 1 2 3 4 5 Следваща »
тошето
22 Дек 2017 10:31
Мнения: 3,655
От: Bulgaria
Талибаните контролират опиума, САЩ контролират талибаните, проста схема, често използвана от САЩ.

Ухааа!
тошето
22 Дек 2017 10:35
Мнения: 3,655
От: Bulgaria
Единствената година, в която има рязък спад в производството, е 2001, когато на власт са талибаните, които унищожават маковите полета - обема п

Така е, имаше прериод, когато талибаните наистина се заеха с унищожаване на маковите полета.
Това обаче ги вкара в сериозен конфликт с племенните вождове, за чиито кланове производството на опиум от векове е единствен източник на доходи, а и самите талибани видяха в това производство лесен начин за финансиране на войната си, затова имаме и днешното увеличаващо се производство.
КОСТАДИНКА ИВАНОВА
22 Дек 2017 10:35
Мнения: 12,799
От: Bulgaria
Преди години и след 9.11. Иван Ценов даде най-точното определение за случващото се - "Първата опиумна война на третото хилядолетие".
тошето
22 Дек 2017 10:35
Мнения: 3,655
От: Bulgaria
Не по-малко странно е, че съвсем същото важи и за споменаването на РФ и Путин.

Ми май и двата факта не са чак толкоз странни.
водопроводчик
22 Дек 2017 10:36
Мнения: 18,847
От: Bulgaria
Сгугню
22 Декември 2017 10:00
Ирак-нефт
Афганистан-мак
Либия-нефт
Сирия- нефт и фосфати
Защо винаги, когато има някаква икономическа изгода, са намесени американците? ( риторичен въпрос)


Интересно как пропагандата никак не се интересува от фактите.
За Афганистан казахме.
За Сирия - запасите и добивите на нефт и фосфати са просто на смешни нива.
Милият! Ами като са на смешни нива, защо краварите се опитват да ги онтемат от сирийската държава? Не е ли за да няма пари Асад, нужни му за следвоенното възстановяване на Сирия?
Сгугню
22 Дек 2017 10:36
Мнения: 15,094
От: Rwanda
Сгуги, понеже все приканваш да четем, те ти нещо по темата

http://a-specto.bg/kak-edno-rozovo-tsvete-pobedi-nay-golyamata-supersila/


Благодаря, статията е интересна.
Но, във връзка с настоящия дебат, и по-точно - с поредните изцепки на някои тук, статията ясно показва, че опиумът се отглежда от афганистанската опозиция (преди -от муджахидините - когато се бореха срещу СССР и после срещу талибаните, сега - от самите талибани).
САЩ са били намесени дотолкова, че са си затваряли очите за случващото се при муджахидините, за да върви борбата със СССР.
А сега вече нямат контрол върху ситуацията.
Но не са я създали те!
тошето
22 Дек 2017 10:36
Мнения: 3,655
От: Bulgaria
Само аз ли съм убеден, че атентатът на 9/11 2001г„ срещу кулите на СТЦ в Ню Йорк беше дело на сащската и международната Наркомафия и купените от нея политици, властимащи и военни в САЩ, НАТО и Запада?!

Да, Пара, само ти.
paragraph39
22 Дек 2017 10:38
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
CENTUR,
/:/
Параграфе, Волен кога ще спре заробващите концесии бе ? кога ? Това коментирай

....................................................................................
Когато българските Избиратели поискат това- и дадат гласовете си за Волен Сидеров и "Атака", така че "Атака" да има минимум 121 депутати в Парламента и самостоятелно Правителство на "Атака", с премиер В. Сидеров! ТЧК
Други въпроси?!
Сгугню
22 Дек 2017 10:39
Мнения: 15,094
От: Rwanda
Милият! Ами като са на смешни нива, защо краварите се опитват да ги онтемат от сирийската държава? Не е ли за да няма пари Асад, нужни му за следвоенното възстановяване на Сирия?


Те не се опитват, те направо си ги отнеха, поради военната импотентност на Асад и съюзниците му (да, да, и ВКС е там).
Това, че обемите на запаси и добив на нефт в Сирия са минимални въобще не значи, че не му трябват на Асад. Малко, малко, но все е нещо. Затова и му ги отнеха.
Но тук се издигна тезата (от ПГеоргиев) че именно заради нефта САЩ се намесили в Сирия. За сирийския нефт става дума. което беше смешно. И пропагандно.
циникЪтхедонист
22 Дек 2017 10:39
Мнения: 1,483
От: Bulgaria
Сгуги , я пак

малко препратки относно генезиса и развитието на проблема

"По-късно бившият директор на афганистанските операции на ЦРУ Чарлз Коган говори открито за решенията на разузнаването. „Основната ни цел бе да нанесем колкото е възможно повече щети на Съветския съюз“, казва той пред австралийската телевизия през 1995 г. „Не разполагахме с необходимите ресурси и време, за да започнем разследване на търговията с дрога. Не мисля, че дължим извинение за това… Да, действително дрогата имаше своите негативни странични последствия. Но основната цел бе постигната. Руснаците напуснаха Афганистан.“

"Фургоните на ЦРУ, пренасящи оръжие за съпротивата в региона, често се завръщат в Пакистан препълнени догоре с опиум . На няколко пъти „Ню Йорк Таймс“ съобщава, че това се случва „със съгласието на пакистанските и американските разузнавачи, които подкрепят съпротивата“

През юли 2000 г., опустошителната суша продължава вече втора година и масовият глад превзема Афганистан. Тогава талибанското правителство внезапно въвежда забрана за отглеждане на опиум. Очевидно това е призив за международно признаване и помощ. Последвалото проучване на ООН в 10 030 селища установява, че тази забрана е занижила реколтата с 94% или до 185 тона.

"Три месеца по-късно талибаните изпращат делегация в седалището на ООН в Ню Йорк, водена от заместник-министъра на външните работи Абдур Рахман Захид. Целта е бартерна сделка – продължаване на забраната върху опиума срещу дипломатическо признаване. Вместо това обаче Съветът за сигурност налага нови санкции срещу ислямисткия лидер Осама бин Ладен. От своя страна, САЩ реално награждават талибаните с 43 милиона долара под формата на хуманитарни помощи, въпреки критиките на ООН към Осама. “

"Полетата от опиум са дар Божи за онези бежанци, които се завръщат в опустошените земи, тъй като отглеждането на пшеница изисква девет пъти повече работници за обработка на нивите. Освен това, търговците на опиум натрупват капитали достатъчно бързо, така че да осигурят така необходимите авансови средства за фермерите, които се равняват на повече от половината от годишните приходи. Този аванс е от решаващо значение за оцеляването на много бедни селяни. "

„Има два варианта. Да продължим да поим тези земи с кръв и да водим една война с несигурен изход… Другият вариант е да помогнем със засаждането на овощни градини, да попълним стадата и да възстановим селското стопанство, което е разрушено от десетилетия войни. И така докато това не се превърне в реална алтернатива на опиума. Ще го кажа толкова просто, че дори и във Вашингтон да ме разберат – една наркодържава може да бъде усмирена само, когато престане да бъде наркодържава. “

вместо да се пропиляват огромни средства за военни действия, нека те да се насочат към създаване на икономически алтернативи за милионите фермери, зависещи от отглеждането на опиум. Тези пари могат да помогнат за възстановяването на унищожените овощни насаждения, опустошените посеви, пропилените зърнени запаси и разрушените напоителни системи. Тоест всичко онова, което представляваше едно устойчиво земеделие в Афганистан, преди да започнат десетилетията на войни.
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: циникЪтхедонист
paragraph39
22 Дек 2017 10:40
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
ТОШЕТО,
/:/
Да, Пара, само ти.

.....................................................................................
Прави ми чест!
И НЕ прави чест на другите!
Но "Историята ще ме оправдае!"/ по Ф. Кастро/
Maximus II
22 Дек 2017 10:42
Мнения: 9,741
От: Bulgaria
Какво сте се вторачили в маковите полета, кой осигурява търсенето на хероин, организира световната търговия с наркотици, изпира милиардите после, това е западният световен финансов елит, те правят войните, те прибират печалбите, те осигуряват търсенето на опиума...

Те правят рекорда в производството! Сега прогнозирам атаки на окупациооните сили под командването на САЩ в Афганистан срещу производството на опиум, не и срещу разпространението, защото "невидимата ръка на свободния пазар" ще понижи цените заради увеличеното предлагане, за да не им спаднат печалбите на Запад!

водопроводчик
22 Дек 2017 10:45
Мнения: 18,847
От: Bulgaria
Сгугню
22 Декември 2017 10:39
И какво точно каза? Абсолютна каша.
paragraph39
22 Дек 2017 10:45
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
ЦИНИКъТХЕДОНИСТ,
/:/
Целта е бартерна сделка – продължаване на забраната върху опиума срещу дипломатическо признаване. Вместо това обаче Съветът за сигурност налага нови санкции срещу ислямисткия лидер Осама бин Ладен. От своя страна, САЩ реално награждават талибаните с 43 милиона долара под формата на хуманитарни помощи, въпреки критиките на ООН към Осама. “

....................................................................................
Хайде сега обясни и какво общо са имали талибаните с Ал Кайда и Осама Бин Ладен до и през 2001 г., когато САЩ, НАТО и "пуделите" извършиха военна агресия срещу Афганистан- и все още, вече 16 години, са там!!!
циникЪтхедонист
22 Дек 2017 10:50
Мнения: 1,483
От: Bulgaria
Хайде сега обясни и какво общо са имали талибаните

Пара, статията, за която съм дал линк е доста изчерпателна, ако те интересува прочети я.
Заради Сгуги просто подвадих някои неща от нея.
paragraph39
22 Дек 2017 10:58
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
ЦИНИКъТХЕДОНИСТ,
В цитата, който си дал, има манипулативни НЕточности/ лъжи!/!
Там се слага/внушава се!/ знак за равенство между талибаните и Ал Кайда тогава, начело с Осама Бин Ладен!
Така че, това ми стига- няма смисъл да прочета цялата статия!
"НИЩО ЛИЧНО!", разбира се!
циникЪтхедонист
22 Дек 2017 11:08
Мнения: 1,483
От: Bulgaria
Така че, това ми стига- няма смисъл да прочета цялата статия!
"НИЩО ЛИЧНО!", разбира се!

Твоя работа , човече.
Можеш да закараш коня до реката, но не можеш да го накараш да пие.
JollyRoger
22 Дек 2017 11:11
Мнения: 12,108
От: Belize
Празни ли летят транспортните самолети на "коалицията" на връщане от Афганистан, или ги товарят с тикви?
voivodata
22 Дек 2017 11:24
Мнения: 3,135
От: Bulgaria
Може и да летят "празни" , ама кацат за малко в Прищина..
Bacho Кольо
22 Дек 2017 11:30
Мнения: 24,761
От: Bulgaria
Мое ли нещо линк с карта,
Не мое. По причини чисто обективни. Ситуацията с териториите е силно динамична. Вече съм описвал в дълбоки подробности механизма за "освобождаване на териториите", държани от талибаните и връщането им обратно в техни ръце буквално след няколко часа.
Така че ви остава избор :
1 . Приемате, че територията на Афганистан е под американска окупация и благодарение на това икономическото състояние на производителите на опиумен мак рязко се е подобрило.
2. Като едни закоравели комунисти на разпит твърдите, че славните рейнджъри се борят срещу това зло на живот и смърт, ама световните антидемократични и антиамерикански сили са се обединили срещу силите на доброто.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Bacho Кольо
Добави мнение   Мнения:131 Предишна Страница 3 от 7 1 2 3 4 5 Следваща »