Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Афганистан постигна рекорд по производството на опиумен мак
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:131 « Предишна Страница 7 от 7 5 6 7
тошето
22 Дек 2017 17:12
Мнения: 3,655
От: Bulgaria
съветския съюз вкарва там войски по молба на афганистанското правителство, за да му помогне да възстанови държавността при бушуващата там гражданска война.

О, така ли било?
И му помогна, да?
тошето
22 Дек 2017 17:37
Мнения: 3,655
От: Bulgaria
Те ви и линко, фляс!
Натисни тук
Bacho Кольо
22 Дек 2017 17:46
Мнения: 24,761
От: Bulgaria
Визането в Афганистан беше жестока грешка на Брежнев. Направи го, защото беше слаб във външната политика и триж по-слаб историк. Ако преди това бе попорочел записките на последния руски канцлер - Гарчаков, Леонид Илич нямаше да тръгне към тая авантюра.
Поради това /и не само/ Брежнев носи вина за развала на СССР, равна, а може би и по-голяма, от тази на Горбачов.

И на фона на всичко това, не по-малко идиотска бе авнтюрата на Буш Втори!
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Bacho Кольо
ayax
22 Дек 2017 17:53
Мнения: 237
От: Bulgaria
И на фона на всичко това, не по-малко идиотска бе авнтюрата на Буш Втори!

Втората колко време вече се влачи, колко макови реколти вече...
onzi
22 Дек 2017 18:43
Мнения: 9,528
От: Bulgaria
О, така ли било?
И му помогна, да?
да, така е било. съветският съюз не е започвал нищо. я пак си виж тъпотата:
Абе алооо , а кой започна най-кървавата война в Афганистан бе, историко?
Съветският съюз!
ето ти от твоя линк:
При разработке операции по свержению Амина было решено использовать просьбы самого Амина о советской военной помощи. Всего с сентября по декабрь 1979 года было 7 таких обращений.
пак там, два абзаца по-горе:
Под наблюдением ЦРУ поставляли оружие для антиправительственных вооружённых формирований. На территории Пакистана в лагерях афганских беженцев, были развернуты центры специальной подготовки вооружённых группировок. Главным образом, программа основывалась на использовании пакистанской разведки (ISI) в качестве посредника для распределения финансирования, снабжения оружием и обучения афганских сил сопротивления.[44].
карето малко по-горе:
Мы не толкали русских вмешиваться, но мы намеренно увеличили вероятность, что они это сделают…

Le Nouvel Observateur: Бывший директор ЦРУ Роберт Гейтс утверждает в своих мемуарах[41], что американские спецслужбы начали помогать афганским моджахедам за шесть месяцев до советского вмешательства. В то время Вы были советником президента Картера, значит, Вы играли ключевую роль в этом деле. Вы подтверждаете это?

Збигнев Бжезинский: Да. Согласно официальной версии истории, помощь ЦРУ моджахедам началась в течение 1980 года, то есть после того, как советская армия вторглась в Афганистан 24 декабря 1979 года. Но реальность, державшаяся в секрете до сегодняшнего дня, является иной: на самом деле президент Картер подписал первую директиву о тайной помощи противникам просоветского режима в Кабуле 3 июля 1979 года. И в тот же день я написал докладную записку для президента, в которой я ему объяснил, что по моему мнению эта помощь повлечет за собой советское военное вмешательство.
и ти ще дуднеш, че ссср бил започнал войната?!
Cruiser
22 Дек 2017 18:44
Мнения: 967
От: Bulgaria
тошето
22 Дек 2017 16:57


Дадох линк към човек от американските въоръжени сили на кравария, който достатъчно обективно и ясно прави анализ на много неща, които ти се пънеш като пале пред майка си да твърдиш недоказано.
Човекът и до момента преподава във форт Левънуърт, което е военната академия на САЩ за висши офицери.
Не е превеждан в България, защото анализите му не са много лицеприятни за партньорофили и всякаква сган, която слепешката крещи, че САЩ са най-най-велики във всичко.
Ако не знаеш английски, може да си платиш на някого уроците или превода

А с това
Те ви и линко, фляс!
направо сваляш звезди с прашка . В уикипедия може да се прочетат доста небивалици, за да се приема за достоверен източник. Най-малкото линковете, които ти бях дал, са напълно достоверни и точно.
Може да направиш и някое "фляс" от уикипедията как британци и американци дружно са ни освободили от петвековния престой на турските ни "гости".

А световната общост с колко и каква бойна техника помогна на чалмите - с танкове, бронетранспортьори, артилерийски установки, изтребители, хеликоптери и прочие бойна авиация, за да може да противостои на същото, използвано от руснаците?

Онзи, който ти пише и дава лиШчетата, трябва да е неизмеримо нагъл, за да се подиграе така с доверието ти да го цитираш сляпо. Освен това не е необходимо да демонстрираш отсъствието ти на каквито и да е познания по типа бойни действия в Афганистан. Очевидно дори нямаш представа какво и как се е водило там като боеве и сражения, за да се изхвърляш (досещаш се като какво на пясък) по този начин за помощта на чалмите. Понеже си повече писател, а не читател (има един много показателен за теб виц в това отношение) чалмите получават няколко десетки хиляди ПЗРК Стингър и Ред Ай. И ако сега не можеш да направиш извода за помощта на сдуханяците от запада за чалмите, си оставаш писател като във вица

Продължавай да се смееш, може и чрез смях да понаучиш нещо!

Редактирано: 3 пъти. Последна промяна от: Cruiser
bgman13
22 Дек 2017 19:19
Мнения: 6,082
От: Bulgaria
Bacho Кольо
22 Дек 2017 17:46

Визането в Афганистан беше жестока грешка на Брежнев.
...
Поради това /и не само/ Брежнев носи вина за развала на СССР, равна, а може би и по-голяма, от тази на Горбачов.

И на фона на всичко това, не по-малко идиотска бе авнтюрата на Буш Втори!


Не по-малка от тая на Брежнев била викаш грешката на Буш Втори? А защо не равна и със сигурност по-голяма - както тая на Брежнев?

Щото ако класифицираме под ред на номерата, грешките според тебе те изглеждат ето така:

1. Най-голямата грешка е на Брежнев.
2. По-малка е грешката на Горбачов.
3. А най-малка е грешката на Буш втори.

И сега кво излиза. Тука имаме сегашно присъствие на САЩ в Афганистан, нечувани и немислими по времето на СССР, рекордни добиви на опиум. Плюс грешката, поради която беше унищожен Ирак. Плюс грешката, Косово да стане диспечерски пункт на произведения в Афганистан опимум (което пак стана с бомбардировки над Югославия и и на китайското посолство по погрешка). Плюс грешката американски самолети, ЦРУ и ДЕА да транспортират афганистанския хероин. А па темата е вече подменена с грешките на СССР. Едната от които, както много правилно си споменал е недоразумението Горбачов. Циркаджии. Кого лъжете бре?
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: bgman13
bgman13
22 Дек 2017 19:40
Мнения: 6,082
От: Bulgaria
Engels
22 Дек 2017 14:14

За какво им е на американците опиум, след като могат да печатат долари.
Доларите се пласират по лесно за разлика от опиума, който трябва първо да преработиш до хероин за да стане печалбата по осезателна.


Обаче за да има хегемония на долара, трябва да е подкрепен с война. А пък заливането на планетата с хероин и друг наркотик е също част от тая война. Това е войната, която върхушката води срещу света, а също така, която САЩ води срещу ЕС. Войната в близкия изток се движи към ЕС, като наркотиците и емигрантите са част от нея. Освен това, стоките които се търгуват чрез долара са базата, която колкото е по-широка, толкова повече поглъща доларовата инфлация. Същевременно изваждането на доларовата маса от обращение става до голяма степен и чрез парите които се въртят в търговията с наркотици, а те са трилиони. Защото се перат през банковата система, срещу големи комисионни.
А па за капак има зависимост, когато се прибира реколтата от опиум, цената на оръжието, което САЩ продава в Афганистан скача. Т.е. доларът е част от система на скачени съдове, която работи по определен начин.
kasapina
22 Дек 2017 19:40
Мнения: 13,355
От: Bulgaria
и ти ще дуднеш, че ссср бил започнал войната?!

Тук някои е редно да почнат да дерат рубашки после да се извинят за незаслужените нападки срещу опонентите им.
kasapina
22 Дек 2017 19:45
Мнения: 13,355
От: Bulgaria
Бачо Кольо - за Брежнев не съм съгласен, ако трябва да се търси първоизточника на проблемите които се натурпаха в СССР и есклаираха след смъртта му то това е Хршчов и такива като него. Може да е напрвил грешка с влизането в Агфанистан - в смисъл, че е загбил ресурси и хора, но идеята му е била да помогне, а не да навреди. Така, че нека не го съдим прибързано. Все едно сега да кажем, че Путин прави грешка, че помага на Сирия да се защити от съшите сатанисти които съсипаха Афганистан. Брежнев няма как да е знаел, че след него на власт ще дойдат предатели като Горбачов и Елцин и ще еб@т мамата не само на приятелите от соц лагера, другите близки държави, но и на собствената си такава.
Добави мнение   Мнения:131 « Предишна Страница 7 от 7 5 6 7