Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Кърлинг. Ще посегнем ли на Пирин?
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:85 Предишна Страница 3 от 5 1 2 3 4 5 Следваща
Дорис
17 Яну 2018 10:24
Мнения: 28,933
От: Bulgaria
щурчо
16 Яну 2018 20:06


А бащите-основатели на САЩ? С черните си роби. Че и обикновените робовладелци. Саймън Легри е бил влюбен в чичо Том и затова е практикувал садизъм върху него. Мазохизъм не е успял, защото чичо Том не смеел да го шиба.
аиг
17 Яну 2018 11:12
Мнения: 2,070
От: Bulgaria
mick

Алпите е висока планинска верига. Съответно и пистите са в незалесената зона. Както се беше изказал един дебил в 24 ч. Ама видите ли има писта на ледник, което било лошо според него, а ние тук не щем да правим писти и лифтове. Само че тук планината е ниска, трябва да се сече и то в зона с вековни мури. Многократно беше споменавано, какво значение имат дърветата и то не само за красивата гледка и биоразнообразието, и до какво води обезлесяването. И всичко това за 3 месеца сезон, при положение, че тук пистите посмъртно не могат да имат това качество и дължина както в Алпите, поради съвсем естествени причини. Така тук ще идват основно "скиори", за които ските са между другото, на заведенията и СПА-то, а да и Каролев ще идва разбира се. А последиците ще остават за цяла година да грозят планината, а ще заплашават самите банскалии, когато ги отнесе някой порой или кално свлачище.
LEFT
17 Яну 2018 11:37
Мнения: 1,343
От: Bulgaria
Devil i Дмитрий
mick
17 Яну 2018 11:54
Мнения: 8,588
От: Bulgaria
аиг
17 Януари 2018 11:12

Искате да кажете, че не са секли изобщо дървета за лифтовете? И навсякъде пистите им са на незалесени места?

Penchobre
17 Яну 2018 12:04
Мнения: 2,914
От: Bulgaria
Джимо
А Манрико е прав, за това, че не Менелай, отмъква Бризеида и това ми напомня как отвръща Ахил, след заръката от Хера да не сече главата на Агамемнон и разрешението, да си го изкара с каквито думи иска....

Думи обидни веднага Ахил богоравен отправи
към Агамемнон Атреев, не сдържайки никак гнева си:
„Ах ти, пияницо, с кучи очи и сърце на кошута!
Какъв образ, а Манрико!

Гърция, ратифицирала ли е обсъжданата конвенция?

Гърците измислили секса. Римляните решили да го разнообразят, като вкарали и жената в него...

циникЪтхедонист
17 Яну 2018 12:10
Мнения: 1,483
От: Bulgaria
Има един чудесен български филм от "онова" време: „Преброяване на дивите зайци“.
Мисля си, че с Истанбулската конвенция нещата са много подобни, само дето както е тръгнало скоро ще търсим "диви" мъже, ама резултата ще е като във филма.
аиг
17 Яну 2018 12:20
Мнения: 2,070
От: Bulgaria
Не съм обиколил всички курорти в алпите, като гледам никой тук не е. Това което искам да кажа е, че поради естествените природни даденост, изключително разпространени са алпийските и субалпийските зони( то дори името е нарицателно), където растителността е тревиста до към храстова. Плюс широкото разпространение на ледници. Тоест перфектни условия за развитие на ски спорта. Писти с голяма денивелация и терени, които изискват само разчистване без изсичане на дървета, плюс много дълъг сезон без необходимост от изкуствен сняг. Не мога да гарантирам, че навсякъде е така, но където ми е попадало за писти от стотици километри е ставало дума точно за такъв терен, а често и за ледници. А със сигурност едно нещо го няам в Алпите огромно бетонно разширяващо се гето в основата на писттие
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: аиг
Evasion
17 Яну 2018 12:42
Мнения: 17,258
От: Korea, Democratic People's Republic of
Истанбулската конвенция уж е срещу домашното насилие. Но тя е уловка за легализиране на еднополови бракове. Мълчи за тях, говори за Gender самоидентификация, избираеми мъжки и женски поведения. Все едно са я писали гейове и лесбийки, които те питат: Отговори с да или не - продължаваш ли да биеш жена си? Ако кажеш "не" признаваш, че досега си я биел, "да" значи продължаваш да я биеш. Подписване на конвенцията означава признаване на измислени полове.

Eisblock
17 Яну 2018 13:05
Мнения: 9,157
От: Iceland
За АИГ - поддържам и двете му мнения .

- Така и не разбрах от мнението на многоуважавания от мен МАРКС за релацията Алпите - Пирин, смисъла (явно съм разсеян). Да, учил съм, че Пирин е също Алпийска планина. Но е компактна, не много голяма и сравнително "дива" съотнесено към Алпите. И с това не е подходяща за масов спорт... И да, познавам повечето алпийски курорти и съм карал много сезони ски в 4 държави из цитираните. Познавам ги и тогава, когато няма сняг и знам как изглеждат пистите, когато е станало топло. Как се стопанисва планината. Не спорадично, не е изоставена, а просто хората там си гледат работата както трябва. Докато тука при елементарен проблем се правят комитети, заседания, съвещания, пътни карти и прочие вербални отпадъци и боклуци - но действителна работа, вложен умствен петмез и ТРУД, просто няма на лице!!!

- Затуй твърдя, че трагичността за планините тук, природата, морето - произлизат най-вече от и заради варварското отношение на "бизнесмените" - бандити-мафиоти в целостта си - към всичко с което се захванат, което докопат и започнат да го изстискват до кръв...

Рила има също много хубави местности за ски, но те трябва да се усвоят, да се направи удобен транспорт, лифтове и пр. Онзи ден бях в Сапарева баня и видях в информационния център при гейзера макет на Рила и предлаганото за там, ски строителство... Хубаво и удобно място, вероятно с по-малко гори или без, най-отгоре. Близко е до София, а селищата наоколо биха се давръндисали чрез повечето посетители.

Но повтарям - каквото и да се прави, щом липсват вродените черти за ред, за стопанисване, за градивност - пишете всичко "БегалО". С Африкански скакалци - ниви се не отглеждат!

После, зелените талибани ви биле виновни - не, че са много свестни, но където имат право, ИМАТ! И още нещо, Пикачо, остави тази глупост, тази мантра, че швейцарците плащали на талибаните да църкат. Пълна глупост е - много им пука на егоистите там (такива са по ген), за някакви си балканци, че щели да изпосерат и последните неща, що годе запазени от апокалиптичния "преход" провеждан тук - с ТЕРМИТИТЕ на територията начело.
Cream
17 Яну 2018 13:18
Мнения: 824
От: Bulgaria
Докато с мухлясълите соц-идеи разделянето е по-трудно.....и болезнено..

„Не се гаси туй, що не гасне!“
Иван Вазов, „Поля и гори“, 1884

"Тирани, всуе се морите!
Не се гаси туй, що не гасне!
Лучата, що я днес гасите,
тя на вулкан ще да порасне!"
Mrx++
17 Яну 2018 13:38
Мнения: 20,876
От: Bulgaria
- Чаят ви, сър!

- Вери уел, Джийвс! Погледни през прозореца и ми кажи какъв е този шум навън, Джийвс?

- Протестират гейовете, сър.

- Някой забранява ли им да са гейове, Джийвс?

- Не, сър.

- Тогава защо протестират?

- ЗА ДА ПРЕВЪРНАТ И НАС В ГЕЙОВЕ, СЪР.


Между другото в UK са се отнасяли много жестоко с гейовете през 50-те години. Обработвали ги с мъжки хормони и други такива операции. Знаете ли защо на Aple емблемата е нахапана ябълка? Защото тормозен големият английски математик Тюринг, се самоубил с намазана с циан калий ябълка. Той е имал огромни заслуги през войната с разбиването на немските кодове.

Ние не трябва да приемаме Истанбулската конвенция, защото приемем ли я , утре могат да ни съдят, че не обичаме гейовете, или че нямаме достатъчно гейове на глава на населението.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Mrx++
Mrx++
17 Яну 2018 13:50
Мнения: 20,876
От: Bulgaria
- Затуй твърдя, че трагичността за планините тук, природата, морето - произлизат най-вече от и заради варварското отношение на "бизнесмените" - бандити-мафиоти в целостта си - към всичко с което се захванат, което докопат и започнат да го изстискват до кръв...
Ей за това съм съгласен. Мои познати в Банско разправят, че този, който владее сегашния лифт съвсем не дава фактури. Моите познати са един англичанин женен а българка, който води групи от Англия. Масово не им се дават бележки, за да не се плащат даннъци.
От друга страна дали е по-екологично скиорите да се качват с колите си и с автобуси. Вторият лифт ще се строи в просеката на първия, т.е., с минималнизагуби на дървета. А Алпите за всяка от тези 5 страни, са като Пирин за България. Между другото Пирин е свързан с Рила, така, че колко малка е планината е условно.
Пак твърдя, че 'зелените" са си мафия, платена от чужди държави, каквито са и всички платени НПО-та и фондации. Те трябва да бъдат обявени за "чужди агенти", както това става в САЩ и Русия. Какви неправителствени организации са, като са платени от чужди правителства.
Mrx++
17 Яну 2018 13:59
Мнения: 20,876
От: Bulgaria
Тцъ, тцъ. Вождовете на болшевишката революция и зараза са се онождали и без легализиране...
Щурчо, ти да не си им светил. Както си им светил и теб може да са онождали. Революционни времена разбийш.
sega?
17 Яну 2018 14:15
Мнения: 862
От: Bulgaria
Педерастия
ivzgold
17 Яну 2018 14:25
Мнения: 227
От: Bulgaria
Cui bono
Аз поне не чух досега някой да изказва следния аргумент: собственикът (и предполагаем бъдещ инвеститор) иска да построи нов лифт, защото при сегашното състояние туристите чакали по не знам колко часа. Той, човекът, няма други амбиции, просто иска да хвърли няколко милиона, за да угоди на туристите?! Но след като Банско и сега е претъпкано (overbooked) през сезона, без нови хотели колко нови туристи ще дойдат? А от старите туристи ползата ще бъде само от карти за ползване на пистите (и евентуално втория лифт). Но да видим какви са приходите от лифта: по данни от интернет капацитетът е 2000 души на час, при работа от 8 часа на ден, значи 16000 на ден, умножено по 90 дни (на сезон), прави 145000 грубо - при тотална заетост до последното място всеки ден (няма значение, че за НАП се отчитат 20% от местата, ако се вярва на природозащитниците). По 50 лв средно (с отстъпките и т.н.) на карта, значи 7 милиона годишно (реално доста по-малко). Като се приспаднат заплати, ток, поддръжка, ремонт, данъци... не знам колко остава, но не е кой знае каква сума, за която да се вдига олелия до Бога. Значи се разчита на много по-големи други приходи. От какво? Явно разширяване на туристическата база. Значи строежи извън лифта. В каква зона и с какви заобикаляния на закон, регуляции и т.н. нямам представа. Но считам за дълбоко нередно концесия да се дава на анонимен собственик, да се продължава (изтекла е 2014-та) с решения на кабинета (защо?) и да се защитава с пяна на устата от висши членове на правителството и лидери на съответните партии. Това мирише толкова лошо, че е достатъчна само миризмата да се познае, че се случва в България.
А що се отнася до нагризаната ябълка и Туринг, това просто не е вярно, както и да звучи (не е вярна и приписаната връзка с нагризаната от Ева ябълка и Нютоновата ябълка). Истината е раказана от дизайнерта на логото (Роб Джаноф) - идеята е била да се предаде мащаба на плода - не можеш да отгризнеш от вишна или череша
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: ivzgold
venstar
17 Яну 2018 14:34
Мнения: 1,954
От: Germany
за аиг и Eisblock

Не знам защо се сравняваме с Алпите, а не с Карибите или Назаре, Португалия, където са най-големите вълни за сърф?
Как могат българите да ходят в чужбина за да се гмуркат в кристални води или сърфират на гигантски вълни, а държат толкова у нас да карат ски като в Швейцария?!

Разбирам скиорите (преди гооодини и аз с удоволствие се пусках по пистите), но и те трябва да разберат, че у нас ресурсите са ограничени. Трябва да се проявява разум и скромност.

Един приятел ми разказа за цените в Банско. И за качеството на услугите. Явно става дума за голо печалбарство.

Джимо има доста изказвания против екофашистите. И на мен са ми дотегнали хора, които да указват на другите какво могат да правят и какво не. Но Джимо винаги се е изказвал против безумното застрояване и унищожаване на нашата природа. По-рано говореше за морето, сега за планината.
venstar
17 Яну 2018 14:51
Мнения: 1,954
От: Germany
А по отношение на тези джендъри.
Не мога да се начудя.
Пол, та пол. Защо точно "пол", след като говорят за социални роли?! Има военни роли и взаимоотношения, служебни роли и взаимоотношения, семейни и т.н. Защо не си създадат някаква роля и да си дефинират нов вид взаимоотношения, а рушат съществуващите. За разлика от английския език, в българския граматиката зависи силно от пола/рода. Дори животните и неодушевените предмети имат род!
Как ще се обърнеш към представител на Н-тия пол, в кой род да го поставиш?

Щели да разрушават семейството. Ами направете си "съжителство", бъдете настойници на осиновените си деца, след като не можете да сте родители. Какъв ви е проблема?! Че държите да ви викат "мамо" и "татко"? Как да викат на представител на Н-тия пол?

Аз приемам правото на всеки да играе каквато си иска роля и да се вживява както си иска, но след като тези, които се мислят за Наполеон или борче, биват смятани за ненормални, защо трябва да допускаме ненормалността на някой да бъде налагана за наорма върху другите?!

Пол идва от половина. Ако искат, нека да ползват в българския език чуждицата джендър за определяне на тази нова велика роля. Като допълнение на пол. Преводачите ще се изпотят, но да ходят да садят картофи, ако не им харесва (по ББ).

Някои малоумни идиоти не осъзнават каква безумна ла*няна каша забъркват. Очаквам скоро да предложат да се редактират старите документи и приказки, в които се пише за мъж, жена, момък, девойка, майка, татко и т.н.
IvanM
17 Яну 2018 16:28
Мнения: 2,228
От: United Kingdom
Полът е биологично детерминиран. Не от първични и вторични полови белези, ами на молекулярно и клетъчно ниво. И‌ това не подлежи на каквата и да било корекция. Независимо от желанието на притежателя на пола. Както казват умните хора - 'Колкото и да биеш черноокото говедо, то синеоко няма да стане'. Как носителят на биологично детерминирания пол ще го употребява в социалното си общуване, обаче, е лично негова работа. Но не бива туй да се нарича пол. Както искат да го превеждат на български, но не и пол.
Sine_metu
17 Яну 2018 17:27
Мнения: 2,158
От: Bulgaria
Mavrodinov
16 Януари 2018 20:59
Този джендър /мъжко поведение/ го възпитава обществото. Ето това ни казва Конвенцията - не трябва да се налага чрез възпитание поведение, което в бъдеще да води до насилие над жените!

А насилието над мъжете?
Знаеш ли каква жертва на сексуален тормоз съм?
Всяка хубава жена ми действа като къч в корема. И то ако е с дънки, анорак, качулка и шал. Като е в некоя дискретна поличка и умело подчертани гърди, получавам амок и кататония.
Що некой не помисли как мен да защитава?


Sine_metu
17 Яну 2018 17:40
Мнения: 2,158
От: Bulgaria
П.С.
Като се замислих, май не знам ни една да не е хубава.
Начи нещата се още по-зле за нас
Добави мнение   Мнения:85 Предишна Страница 3 от 5 1 2 3 4 5 Следваща