Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Доктор и тигър
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:30 Страница 1 от 2 1 2 Следваща
B-52
05 Мар 2018 19:38
Мнения: 455
От: Bulgaria
Мдаа,никоя власт не иска въоръжено население.Щото...при някой протест не се знае дали белият автобус ще спаси властимащите от гнева на протестиращите,които и да са те.
profesionalist
05 Мар 2018 19:38
Мнения: 648
От: Bulgaria
Aбе в САЩ не е баш така както си мислите.В нашето село преди доста години крадец влиза в дома на пенсионер през прозореца.Пенсионера го подгонва с беизбола тояга.Крадеца беха но си счупва сам крака.След това какво става крадеца осъден 6 месеца пандиз условно.Собственика на дома осъден да му плати за счупениа крак $150,000.Добре че има застраховка на дома и те плащат компенсацията на крадеца.НО следващата година застраховката му е по скъпа.С две думи нема логика и правосъдие.
profesionalist
05 Мар 2018 19:40
Мнения: 648
От: Bulgaria
Какво е това липсва задължителен параметар?Демек не искате да пуснете мнението?
67
05 Мар 2018 19:43
Мнения: 7,197
От: Benin
Какво е това липсва задължителен параметар?Демек не искате да пуснете мнението?

Бъг в системата - момента и при мен се влачи като сървър на въглища.
Приятел4е
05 Мар 2018 19:48
Мнения: 3,021
От: Bulgaria
Какво е това липсва задължителен параметар?

Спел чекър ! Проверяват ти правописа...и не го харесват, вероятно !
rumata
05 Мар 2018 19:54
Мнения: 98
От: Bulgaria
Трябва да има местна полиция.Дали ще е отряд от ловджии,общинска полиция,реорганизация на националната полиция или друг вариант но трябва.Местните защитават себе си.Не е добре всички да имат оръжие защото ще се използва и за нападение.Няма го реално кварталния.Аз помня при комунизма имаше един милиционер на место и от населеното място.Той познава контингента.Наблюдава вечер кръчмите,денем пазара,познава всеки един човек в селото/квартала,знае историята на семействата и кой на какво е способен,знае враждите между фамилиите,знае кой е в затвора и кой е излязъл вчера и т.н. и т.н.На този човек много рядко му дотрябваше помощ от районното но я получаваше винаги.В 80% от леките случай се справяше веднага и почти безпогрешно.Знаеше за кого може веднъж да си затвори очите и на кого не бива да му се разминава.Мисля си ,че е нелоша идея кандидата за кмет да ходи на избори с екип от кандидат за шев на районното и с кандидата за прокурор.Само защото ако не са свестни и него няма да изберат заради тях.Това е лесно,не струва пари и сега всъщност го има но на хартия.Аз охраняващ полицай виждам изключително рядко.Но катаджии колкото искаш.И нека само тези които са с риск за живота и здравето,които са на бойната линия да имат високи заплати и привилегии.
wreckage
05 Мар 2018 19:58
Мнения: 32,883
От: Bulgaria
Спел чекър ! Проверяват ти правописа...и не го харесват, вероятно !

ноо си му е добър правописът на човека, и разказите му ме кефят, особено оня за двамата дето го събудили през нощта.
аман бе
05 Мар 2018 20:10
Мнения: 1,735
От: Bulgaria
"... Не чух нито един глас, включително от прависти, че все пак докторът може би, малко, но е виновен - застрелял човек..."

Г-н Ламбовски май този път не е чел форума...
Приятел4е
05 Мар 2018 20:14
Мнения: 3,021
От: Bulgaria
и разказите му ме кефят,

И мен ! Някакси даже ги преживях вътрешно... А бе, профито си личи отдалеч !
Васуки
05 Мар 2018 21:33
Мнения: 3,605
От: India
Поддавайки се на емоции, рискуваме да сгрешим в анализа и изводите. Има проблем с фактите в тази история. Ако мургавият въоръжен с нож "плъх" е застрелян в дома на д-ра, е едно. Ако е застрелян извън дома е друго, но засега се твърдят и двете. Така е с оръжието в ръката на д-ра: законно ли е притежавано или не? Има и други подвъпроси, но тези според мен са главните.
А с всичко друго - за неразумните и несъобразени със състоянието на обществотои държавата закони, за скапаното МВР, неработещото следствие, подкупните прокуратура и съд, политическата и морално-психологическата среда - съм напълно съгласен. Докато сме в НАТО и ЕС, така ще продължава, докато в САЩ не се скапят окончателно.
vputin
05 Мар 2018 21:38
Мнения: 1,956
От: Bulgaria
Васуки. Чисто човешки , сме на страната на доктора. Но правно погледнато има неясноти , които варират казуса от "невинен" - през "превишена самоотбрана" , до директното "убиец"... В този контекст тези митинги нещо преекспонираха. Замириса на герберски сценарий за отвличане на внимание...
sim4o
05 Мар 2018 21:43
Мнения: 8,463
От: Bulgaria
vputin 05 Мар 2018 21:38 .. Замириса на герберски сценарий за отвличане на внимание...
Ще пробутат джендърската конвенция?
Те и с ЧЕЗ се опитаха да ни отвлекат ..
sim4o
05 Мар 2018 21:52
Мнения: 8,463
От: Bulgaria
А какво значи да си въоръжен - означава всички да могат да се въоръжат. Тоест, всеки, който поиска. Възможността за подобна защита предполага свободно въоръжаване на "добрите". В случая пред закона "добри" би следвало да се окажат всички собственици, тоест всички те биха имали право да защитят себе си, имота и близките си с оръжие. Но, и това е второто - никоя власт не иска въоръжено население. Освен това, на фона на масовите стрелби в САЩ от изтрещели индивиди, такова движение у нас днес изглежда неправдоподобно.
Давах примери от брой на оръжие на 100 човека и убийства .. пак на 100 човека ..
.. в резултат на това на всеки 100 души в страната има 45 огнестрелни оръжия частна собственост или почти едно на двама души. Едновременно с това .... има пренебрежимо малък брой убийства – едва 0,7 на 100 000 души в сравнение с 1,2 във Великобритания (която се слави със стриктиния си режим по отношение на огнестрелните оръжия). Обратно – в „разоръжени“ страни като Бразилия (8 оръжия на 100 души) и Русия (9 оръжия на 100 души) броят на убийствата е значително по-голям – съотвено 21,8 и 10,2. Международният опит очевидно сочи, че въоръженото население по-скоро се свързва с липса на престъпност, отколкото с избуяването ѝ...
Говорихме и за ПОГОЛОВНО въоръжени нации .. където, кой знае защо-патаклами няма!
"Всеки гражданин от мъжки пол , след навършване на 20 годишна възраст се призовава в редовете на Швейцарската армия. Зачислява се в редовете на Rekrutenschule – Ecole de recrue , където прекарва първоначално обучение от 90 дни.

След завършване на обучението , държавата зачислява на новоизпечения боец личното оръжие (автомат и пистолет) , едноседмичен пакет със суха храна – т.н. “Министерска консерва” , която боеца има задължението да обновява след изтичане на срока на годност , х 4 пълнителя с боеприпаси за оръжието , три комплекта униформи за различните сезони , бронежилетка и каска , както и зачислителен номер към коя войскова част принадлежи. Така екипиран боеца се прибира в къщи и тръгва на работа или в университета или където му е житейското поприще."
върлаков
05 Мар 2018 21:59
Мнения: 387
От: Bulgaria
Върнете закона Лучников! за три дни бандюгите ще заспят....
mick
05 Мар 2018 22:05
Мнения: 8,588
От: Bulgaria
В Швейцария .. бедни няма.. има ред. Има и мноого пари.. до преди няколко години голяма част от окрадените пари от другите държави се събираха там.. т.е. харчеха си едни меко казано мръсни пари и с тях си направиха супер държава.

Та не сравнявайте държавите които са въшливи с пари.. по един или друг начин с другите държави. Да не излезе накрая като с онзи тест - джин със сода напива, водка със сода напива, уиски със сода напива.. - значи содата напива.
annetaz
06 Мар 2018 03:55
Мнения: 1,778
От: Bulgaria
Циганите си работеха и бяха свестни, докато имаше власт. Власт, която да се грижи за икономиката и за възпитанието. Ама като дойде прехода/ анархията и властта вече за нищо не отговаря, а мисли само как да краде в хаоса и беззаконието, голяма част от хората се превърнаха в престъпници. Тоз плъх ли, мишка ли кой ще го вземе на работа като сума българи с висше са безработни??? Какво да прави, освен да краде?! Разбира се българите са насочвани да мразят циганите и да мислят тях за виновни за всичко, да не искат да им се помага. Но като не се помага, всички се превръщат в жертви. И циганина, и доктора. Разбира се на управниците не им пука, защото тях няма да ги убият и да ги ограбят. За тях е удобно българи и цигани да се изпотрепят помежду си било в двора на доктора или на улицата. А кой ще понесе отговорността, че циганите, а и много българи бяха докарани до положение да крадат, да проституират, да бягат от държавата си? И че упадъкът е стигнал до там, че полицията не може да се справи и отказва да работи? Че, ако затворят всички престъпници, ще ни трябват най-малко 10 пъти повече затвори? Но не трябва ли да почнем от елита?
Пикачу
06 Мар 2018 06:38
Мнения: 8,152
От: South Africa
Аз подкрепям Доктора в частност, защото е невинен !
Но има и една друга гледна точка, която ще демонстрирам с един случай от моята военна служба.
Бяхме новобранци, тъкмо почнахме да даваме въоръжен наряд.
В столовата на поделението идваше един войник-готвач от съседно военно поделение. Налагаше се да преминава всяка вечер покрай един пост, разменяха си позивни и толкоз.
Но една вечер, той подпийнал, писнало му да си играе на позивни и вместо позивна нахокал постовия - новобранец.
Оня обаче, македонец лют, теглил един ред във въздуха, а готвача не можем да го отлепим от асфалта, напълнил гащите.
Дотук добре !
Но Комбата /командир на батальон/ взе , че награди новобранеца със 7 дни домашен отпуск ! И това пред строя на 800 войници ?
Няма да ви обяснявам , че след това всички стояха на пост със зареден АК 47 и предпазител включен на автоматична...
Цяло чудо е, че не надупчиха някой невинен и заблуден военослужещ !
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: Пикачу
agabaga
06 Мар 2018 07:55
Мнения: 2,145
От: Bulgaria
Ако въоръжите нацията, следващия век ще го посрещнат само циганите.
дядо Илия
06 Мар 2018 09:12
Мнения: 353
От: Bulgaria
Четох някъде, че докторът е стрелял с незаконен пистолет. Ако това е вярно, то то е утежняващо обстоятелство за невинността му.
LEFT
06 Мар 2018 09:35
Мнения: 1,343
От: Bulgaria
В днешния свят материалното е най-важното, а човешкият живот не струва пукната пара. Откъдето и да го погледнеш - от страна на жертвата или от страна на нападателя е така. Няма правилен и справедлив ход.
Патагонец
06 Мар 2018 09:35
Мнения: 13,267
От: Bulgaria
Не се подготвяй в главата си за хипотетично насилие срещу тебе и за твое насилие срещу вероятни насилници. Не репетирай как мушкаш крадец, застрелваш тигър или бандит, разбиваш муцуната на вероятен вагабонтин, одраскал колата ти. Когато (и ако) някога ти се случи такава беда, ще му намериш решението. С божията помощ, вероятно би добавил Толстой. Иначе насилието ще се произвежда и възпроизвежда до безкрай.

Не съм съгласен. Ако човек не е подготвен ще реагира напълно неадекватно и вероятността да стане жертва в такъв случай е по-голяма.
Ако човек живее в къща камерите, ключалките и алармените устройства са задължителни. Ако алармата за проникване те събуди навреме през нощта къквото и да е подръчно средство ще свърши работа за неутрализиране на престъпника. Неутрализиране, а не убийство. Привеждаш го в безпомощно състояние и го поступваш за надзидание.
Тука може да има законодателен капан, защото ако си го видял на камерата, издебнал и застрелял вероятно могат пак да те съдят за предумишлено убийство. Добре е записващото устройство на камерите да е външно за да може веднага да изчезне.

Добави мнение   Мнения:30 Страница 1 от 2 1 2 Следваща