Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Когато везирът става по-важен от султана
Добави мнение   Мнения:3 1
хикса
14 Мар 2018 01:26
Мнения: 5,046
От: Bulgaria
А група британски учени тия дни, след десетгодишно проучване, обявиха, че физическата активност е полезна.
Kinks
14 Мар 2018 09:24
Мнения: 524
От: American Samoa
Сциентическият подход не е нов. Още Ленин го беше предложил за създаваната от него държавна система. И доста време такава система успешно работеше. Научно-техническата революция (НТР) даде мощен импулс за развитието на разорената от световната и от гражданската война страна. Но в този подход се криеха конфликти, които марксизмът не беше предвидил.
Главният от тях беше конфликтът между интелектуалците, стоящи на върха на НТР, и съветската партийна номенклатура. Но когато заложиш на науката, трябва да създадеш и цяла нова класа, каквато няма в марксизма – това са професионални учени, инженерите, интелектуалците. И не само да създадеш и да делиш с тях материалните блага, но и властта. В проекта такова нещо не се предвиждаше, „умниците” се смятаха за обслужваща прослойка, професионали-наемници, създаващи и развиващи нужните технологии. Но много скоро се оказа, че този слой има собствени представи за устройството на обществото и тези представи не съвпадат с ортодоксалната доктрина. И започнаха да се плодят учени-дисиденти, хуманитарии – дисиденти. И Системата отговори така, както си беше свикнала, защото тя не можеше и не искаше с никого да дели властта – блокира част от иновационните проекти, част от учените изрита на Запад, хуманитариите – по периферията на империята в постоянен конфликт със Системата. Но тези високопрофесионални и умни хора продължаваха да разяждат Системата от вътре и тя не издържа.
Ако Путин си представя този път за изход от кризата и за възраждането на Русия, той бързо ще попадне в съветската ситуация, без да знае какво да прави. И наистина,, на днешните „умници” няма да противостоят стареещите съветски номенклатурчици, а новото номенклатурно-олигархично братство : „силоваците”, „етноолигарсите”, „спортистите”, „системните либерали”, а това са хора прости, жестоки и винаги предпочитат простите решения пред сложните и краткосрочната полза пред дългосрочното чакане. „Ти си умен – ще кажат те – тогава си се занимавай с твоята наука и не се пъхай при сериозните хора и техните проблеми”. И битката ще почне отново без шанс учени и интелектуалци пак да победят”.

http://gindev.blog.bg/drugi/2018/03/11/za-poslanieto-na-ruskiia-prezident-kym-dyrjavnata-duma-ili-g.1598244

Forza NATO
14 Мар 2018 10:53
Мнения: 11,582
От: Bulgaria
Така беше представена дискусията "Мениджмънтът като идеология?", проведена в Центъра за култура и дебат "Червената къща". Участие взеха български и френски учени и преподаватели.

В шеги, закачки и дискусии минава осигурителният стаж.
Добави мнение   Мнения:3 1