Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
ЧЕЗ България АД и свързаните с него фирми
Добави мнение   Мнения:3 1
проф. дървингов
02 Апр 2018 18:32
Мнения: 14,308
От: Bulgaria
През предишните седмици и месеци модерна тема беше придобиването на българските дружества на ЧЕЗ Прага от една преуспяла българка.
Не спираха коментариите около тази покупка.
Дори и Парламентът създаде Временна комисия за установяване на всички факти и обстоятелства във връзка с приватизацията и планираната продажба на ... и толкоз.

По примера на сестра 67 откривам тази тема с молба да "внисате" тук връзки и пътечки към интересни, любопитни и полезни материали, за да не загубим цялостната картина и някои съществени детайли.
Пък ако ви се коментира - давайте.

http://www.banker.bg/upravlenie-i-biznes/read/energo-pro-obvini-chez-v-lipsa-na-prozrachnost-pri-izbora-na-ginka-vurbakova
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: проф. дървингов
проф. дървингов
07 Апр 2018 13:17
Мнения: 14,308
От: Bulgaria
Банкеръ Daily http://www.banker.bg/finansov-dnevnik/read/za-ginka-vladi-i-metoda-kashpirovski target=_blank id=url>Натисни тук
За Гинка, Влади и метода "Кашпировски"


Вече съм сигурен, че Влади Горанов е българският Кашпировски. С един поглед и малко напевни думи нашият светлоок екстрасенс приспива общественото мнение вече по два пъти месечно. На 1 март внушава, че ще си вземем ЧЕЗ, а на 3 април - че не го щем за нищо на света. И двете полярни решения имат достатъчна обосновка, за да бъдат приети за най-меродавните, националноотговорните и ... успокояващи публиката, защото ние вече не сме народ.

Със същия успех Горанов може да ни внуши колко е хубаво да се осиновяват броколи, а след това да ни докаже, че веганите джендъри, които осиновяват броколи, са фрийкове (в превод - изроди). Примерът е малко краен, но го ползвам, за да ви внуша и аз на свой ред как вече ни нямат за нищо.

Като се оживим по някоя важна за бъдещето ни тема, ни приспиват със сладки приказки, за да могат след това, по време на сънната терапия, да ни споделят, че действителността е сурова.

"Българската държава няма каквото и да е намерение да участва частично или изцяло в сделката за продажбата на ЧЕЗ", заяви Горанов на 3 април, все едно че сега някой го пита за първи път. Било решено, че за защита на интересите на българските граждани са достатъчни наличните регулаторни механизми.

Това решение е напълно противоположно на първоначално обявеното при срещата в Министерския съвет с Гинка Върбакова, собственик на купувача "Инерком България". Тогава тъкмо финансовият министър обяви, че държавата е поставила въпроса да придобие 100% или поне контролен дял при покупката на българския бизнес на ЧЕЗ.

На заседанието си от 3 април на спецкомисията в парламента е бил поканен и премиерът Бойко Борисов, но той е пратил писмо, в което казва, че не може да коментира детайлите по сделката, защото изявленията му може да окажат отражения върху делото срещу България, което чешката държава води.

Цъфнаха ли магнолийте, Бойко?

Да, даже и налъмите цъфнаха!

Бойко разбра, че като купи ЧЕЗ, ще трябва да води делото на чехите срещу родината си...

Това ако не са манипулации... здраве му кажи!

Горанов дори си призна, че първоначално заявеното намерение на българската държава да участва в сделката било опит да се отговори на създалото се обществено "огромно напрежение, с политически внушения, че нещо много страшно се случва". И добави, че днес са на различно мнение - държавата има изградени органи, които да регулират този бизнес.

Сериозно?

Държавата има органи, ама те страдат от властова парализа, т.е. автономна дисфункция.

То има и държава под формата на оцеляване на някаква зле скалъпена власт.

Айде, Гинче, на ти си куклите, дай си ни парцалките!
проф. дървингов
27 Апр 2018 08:26
Мнения: 14,308
От: Bulgaria
Някакви новости?
Платиха ли тихомълком?
КЕВР ще спре ли сделката - залагания?
Добави мнение   Мнения:3 1