Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Граждани пребориха в съда дяловото разпределение на парното
Добави мнение   Мнения:4 1
сър Джон
17 Апр 2018 20:29
Мнения: 1,154
От: Bulgaria
Битката между юридическите закони и законите на термодинамиката продължава с променлив успех.
Братя Стругацки
18 Апр 2018 08:40
Мнения: 6,644
От: Russian Federation
Така при дяловото разпределение е възможно семейство да пести и да ползва по-малко парно от предния отоплителен сезон, но въпреки това да плати повече, защото съседите му цяла зима са се топлили на маx.


Нови върхове в българската журналистика.
tatyana1
18 Апр 2018 09:24
Мнения: 4,668
От: Bulgaria
Наистина ли такова било европейското законодателство? Пък аз съм чувала, че в някои държави електромерите се засичали на 3 или 6 месеца, което е същото- пак се работи с прогнозна консумация. Друг е въпросът какво количество енергия се разпределя- дали потребената, както твърдят топлофикаторите, или цялото произведено количество, със загубите и непотребното, както подозират потребителите.
Дежурния
18 Апр 2018 09:55
Мнения: 5,993
От: Bulgaria
Една малка част от шедьоврите написани в Решение на ВАС № 4777 София, 13.04.2018
Методиката в оспорената й част не е издържана от физична, математическа и правна гледни точки

формулата не отчита кои са работещите отоплителни тела и къде те са разположени, т.е не се взема предвид принципа на действие на двутръбната система, а именно, че тя работи през отоплителното тяло

формулата не отчита също така неспазването на задълженията на доставчика

в противоречие с европейските директиви в методиката се използват не реални, а средни величини

във формулата при изчисляване на действително инсталирана мощност на сградите участва мощността на всички инсталирани отоплителни тела, а не само тези, които са ползвани през отоплителния сезон

Изводът, който според настоящия съдебен състав следва от отговора на вещото лице е, че спирането и регулирането на притока на топлинната енергия към радиаторите чрез вентилите им, влияе на количеството топлинна енергия, отдадена от сградната инсталация в сграда етажна – собственост. При този извод и предвид определението на „Действително инсталирана мощност на отоплителната инсталация“, дадено в §1, т.2а от ДР на Наредбата за топлоснабдяването, следва, че действително инсталираната мощност на отоплителните тела в сградата за отчетен период, отчетена с параметъра Qдим във формулата, в някои случаи може и да не съвпадне с реалната мощност на отоплителните тела в сградата за отчетен период, тъй като не отчита спирането на подаването на топлинна енергия към радиаторите чрез вентилите им.

Добави мнение   Мнения:4 1