Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Защо всеки антикомунист трябва днес да почете 200 годишнината от рождението на Карл Маркс
Добави мнение   Мнения:3 1
bgman13
05 Май 2018 10:31
Мнения: 6,082
От: Bulgaria
КЪМ КОЛЕБАЕЩИЯ СЕ АНТИКОМУНИСТ
Но може палавците вече
да не обичат стара слава,
ни битки сред вълните млечни,
ни хубавици отдалече:
с пиратските платна тогаз
и с припевите си сърдечни
да ида вдън земята аз!

Защо всеки антикомунист трябва днес да почете 200 годишнината от рождението на Карл Маркс?

1. Защото Маркс е бащата на научния комунизъм и без него нямаше да има комунизъм. А пък без комунизъм, нямаше да ги има и антикомунистите. Ще рече, че Маркс им е работодател. Всичките те днес, вече толкова години след падането на комунизма, съществуват благодарение именно на Маркс.

2. Защото антикомунистът е човек който е прочел Маркс и Ленин и е разбрал за какво става въпрос. За разлика от комунистът, който също е прочел Маркс и Ленин, но не е разбрал за какво става въпрос. А тоя който не е даже прочел Маркс и Ленин, не е никакъв - нито комунист, нито антикомунист. Искам да им обърна внимание, на множеството днешни (късни) антикомунисти, че ако те не са даже прочели Маркс и Ленин, значи са като циганите, кои са си изпонакупили шофьорските книжки и като висшистите, които са си купили дипломите. Те са част от цялата тая гмеж, която върлува и вършее наоколо, която обръща цели автобуси в канавката, докато си рови в телефона карайки и като фирма "Автомагистрали", която опъва тел на магистралата, по време на ремонтни работи, в резултат на което загива колоездач - светла му памет и на него. Така че, уважаеми антикомунисти, които даже не сте прочели Маркс, на днешния ден, след като го почетете, вземете та го прочетете - тва са едни има нема два-трийсе хиляди страници.

3. Защото Маркс не е руснак. Ако някой от многобройните антикомунисти и русофоби още не знае, че Маркс не е руснак а чистокръвен западноевропеец, роден в Германия, умрял в Лондон; ако някой от многобройните антикомунисти не знае, че Маркс е даже евреин, потомствен равин, нека да научи поне това СЕГА.

4. Не на последно място, има и поне още една причина, да почетете Маркс, уважаеми антикомунисти. Маркс е велик философ и мислител. Вие можете да сте съгласни с него или да не сте съгласни (както казах, чак след като сте го прочели обаче), както не съм баш съгласен и аз. Но това не променя факта, че Маркс доразвива политикономията, чиито най-видни представители преди Маркс а и до ден днешен са Адам Смит и Дейвид Рикардо; че доразвива философията на Хегел и Фойербах; както и социалистическите идеи на френските социалисти. А така също и Аристотел. Както виждате, освен че в Маркс и комунизма няма нищо руско, самият Маркс е продукт на една западноевропейска школа от философи и икономисти. Маркс не е майтап работа и не е залък за недоучени хлапета, които си мислят, че могат да се подиграват на магарето, за дето е глупаво и силно реве. Нещо повече - твърде е вероятно, именно Маркс да е най-великият икономист, както казват, на хилядолетието.
Най-малкото той, е доразвил хилядолетната наука, съществуваща вече преди него. Без Маркс, уважаеми антикомунисти, светът щеше да стане едно по-просташко място и ако поради някаква случайност, вие искате Маркс да го няма, значи сте изпълзели директно от пъклото, за да възвърнете най-мракобесните епохи и да потвърдите, че историята се повтаря като фарс, но на по-високо стъпало от спиралата на общественото развитие. Ако вие, уважаеми сте такива, значи вие сте ретроградните сили, които действат. Но всеки един от вас е само една тухличка от тия сили, едно малко мишленце, злобно, глезено, недорасло и своенравно детенце. Което може и да направи малко пакост, но нищо повече. Зли гении от вашите редове, няма да излязат. Защото дори и злите гении са част от прогреса на човечеството, а не част от регреса.

Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: bgman13
анастаси сиров
05 Май 2018 21:16
Мнения: 9,352
От: Bulgaria

Осемчасов работен ден
Право на професионално сдружаване
осигуровки
...........
Проклет да е Маркс.
...
06 Май 2018 01:05
Мнения: 6
От: Bulgaria
Осемчасов работен ден
Право на професионално сдружаване
осигуровки

Маркс е пророк. Постулатите отдавна са факт в САЩ, Канада и Западна Европа. Следователно, комунизмът е построен.
В съв. обществен строй, който сменя капиталистическия строй след победата на пролетарската революция и установява диктатура на пролетариата; висша форма на човешкото общество, изградено под ръководството на Комунистическата партия, при което няма експлоатация на човек от човека, няма деление на класи, унищожена е противоположността между умствения и физическия труд, средствата за производство са обществена собственост. Комунистическото общество се изгражда в две фази: низша или социализъм, при който основен принцип е “от всекиго според способностите, всекиму според труда” и висша, или комунизъм, при който основният принцип е “от всекиго според способностите, всекиму според нуждите”.

или, колко красива изглежда на пръв поглед лъжата.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: ...
Добави мнение   Мнения:3 1