Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Когато и импресионистите станат агенти...
Добави мнение   Мнения:12 1
хикса
11 Юни 2018 20:28
Мнения: 5,046
От: Bulgaria
Изрично е посочено, че първо тези хора ще бъдат назначавани като агенти в ДАНС и чак после ще се внедряват в съответните структури или търговски дружества.


Сигурен съм, че такава дивотия не е изрично посочена никъде, едва ли в ДАНС има щат за агенти, а и едва ли можеш да назначиш професионален агент за лекар, адвокат, счетоводител и всичко друго, което не е агент. Поне без да стане ясно на всички, че човекът прави нещо друго при тях. Е, на шефовете ще го представиш и официално, разбира се, та да не се съмняват.
Свежарков
11 Юни 2018 22:27
Мнения: 2,583
От: Bulgaria
ДАНС и Борисов прекаляват с шпионските трилъри
ДАНС е инструмент, не може да бъде обвинявана за издавани разпоредби и приемани закони за своята дейност. Борисов въобще не желае да има работещи тайни служби, не го желаят и всички останали от политическата "класа", защото ще им разкриват далаверите. Затова са ги блокирали отвсякъде, финансират ги колкото за заплати и им поставят дребни задачки. На практика сега нямаме действащи в полза на народа и обществото спецслужби, защото е рухнала държавността. Значи опитът за разширяването на правата на ДАНС идва отвън, от Вашингтон и/или Брюксел, но е само опит, тези предатели и продажници политиците с нокти и зъби ще противодействат на прилагането им.
Ако една страна не храни своя войска (и не укрепва свои тайни служби), ще храни чужди войски (и ще е обект на проникване на чужди подривни служби) - това е картинката у нас от поне 26-7 години. А адвокатите са интимна част от съдебната система, която у нас е просмукана от корупция и пределно отвратителна за огромното мнозинство българи.
Но и това е довреме. Времената се променят бързо, палачинките се обръщат, адвокатското правосъдие неизбежно ще се смени с конвент и Комитет за обществено спасение ( Comité de salut public), а на адвоката Робеспиер му рязват главата.
mick
11 Юни 2018 22:35
Мнения: 8,588
От: Bulgaria
хикса

няма нужда да се назначава някой.. може просто да се вербува..

данс = дс само дето нямат нищо общо с държавата.
mick
11 Юни 2018 22:36
Мнения: 8,588
От: Bulgaria
библиотекари агенти.. с огромна власт... пеевски не беше ли гъст с тях?
sydran4o
12 Юни 2018 00:29
Мнения: 263
От: South Georgia and the South Sandwich Islands
едва ли можеш да назначиш професионален агент за лекар, адвокат, счетоводител и всичко друго,

Може, може. Другарят Таско например, е бил назначаван за какво ли не. Търговко аташе, енергиен експерт, народен представител дори. Ама резултаът е плачевен - един прбит голф.
Simplicissima
12 Юни 2018 07:59
Мнения: 1,566
От: Bulgaria
данс = дс само дето нямат нищо общо с държавата.
tatyana1
12 Юни 2018 09:26
Мнения: 4,668
От: Bulgaria
Тц,тц! Един и същ агент- първо адвокат, после лекар, пък после- архитект? Ашколсун!
mo4o
12 Юни 2018 12:33
Мнения: 204
От: Bulgaria
Възможна редакция в чл.50 от ППна Закона за ДА "Национална сигурност" :
"При изпълнение на служебните си задължения служителите на ДАНС могат да заемат длъжности на прикритие в държавната администрация, юридически лица, граждански дружества и като лица, упражняващи свободни професии, вкл. да сключват граждански брак с лице от противоположния пол."
IvanM
12 Юни 2018 13:02
Мнения: 2,228
От: United Kingdom
Аз пък да попитам (преди всичко друго, дето се дава като възможности), какво е това животно 'агент НА прикритие'?
IvanM
12 Юни 2018 13:26
Мнения: 2,228
От: United Kingdom
вкл. да сключват граждански брак с лице от противоположния пол

Това е дискриминационно и неправилно. Трябва да може да е с лице от всякакъв пол.
Apolitichen
12 Юни 2018 16:19
Мнения: 9,749
От: Bulgaria
Защото, като оставим настрана абсолютно незаконното намерение да се нарушават защитени от закона тайни

Не е “настрана”, това е дилемата - как да се узнават тайните на “тайните” организации преди да са извършили “престъпното” действие като фалшива медицинска експертиза; обезпечаване на кредит с “виртуален” актив; прехвърляне на фирма, имот без собственика, стар или нов, да са изразили съгласие; опрощаване/прихващане или начисляване на данъци на “несъществуващи лица; търговия с оръжие; тайни мисии в чужбина в “коалиция на желаещите”.
Така де, докато има “законни тайни”, ще има и “тайни служби”, борещи с тяхното разкриване. При разкриването на държавни и военни тайни държавите (властта) си менкат шпионките над закона , но не винаги (Сноудън седи на Шереметиево, а Литвиненко - на оня свят). Но когато се разбулят “вътрешно държавни тайни”, шпионките ще бъдат жертвани като пионките - Косьо Самоковеца (застрелян при “внедряване” в холандски наркодилъри), Алексей Петров Трактора - три опита за покушение след разбулване на ДАНС-ки тайни; братя Галеви, топ-баретите Племен Галев и Ангел Христов, след като се “внедриха” във властта (на Дупница) трябваше да се спасяват в друг таен свят; Петко Сертов се скри в Гърция, ама жена му изпревари агентите и “оцеля” като пенсионер; одиторите на КПМГ, “внедрили се” в тайните на КТБ, престанаха да съществуват като одитори. При аналогичен случай в САЩ “агентът” Артур Андерсен, играл заедно с “престъпника” Енрон, беше затрит от правния мир ви веки веков.
Та, проблемът не са ли тайните!? Ако нямаше тайни, нямаше да има “активни борчета” за тяхното разкриване. Всъщност защо има тайни? Мерак за печалба, мерак за власт или просто мерак за измама?
Apolitichen
12 Юни 2018 16:34
Мнения: 9,749
От: Bulgaria
mick11 Юни 2018 22:36
библиотекари агенти.. с огромна власт... пеевски не беше ли гъст с тях?

Тц, информационни агенти с компроматна власт само, а Пеевски е само клиент. Но не успяха да го “обслужат”, когато Ердоган му “резна” търговийката с цигари.
Не го мисли този “успял млад младеж”, топ-юрист на правната мисъл (без нито един правен акт, но с, вече 12 години юридически стаж. След осем години може да се пенсионира като Петьо Еврото ... с 20 брутни заплати плюс неизползваната отпуска докато е бил депутатин).
Добави мнение   Мнения:12 1