Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
...из мрежата - ТемаОнлайн - НОВИТЕ ПУРИТАНИ Сексът е проблем за младите
Добави мнение   Мнения:1 1
проф. дървингов
01 Юли 2018 14:09
Мнения: 14,308
От: Bulgaria
...публикувано през декември миналата година Натисни тук, малко преди шумихата около оная Конвенция.
Заявявам, че не съм пуританин, съответно нямам конфликт на интереси - нито съм от младите, нито търся партньор(ка).

Не можах да намеря оригиналната статия, за "верификация" дет' се вика, да приемем, че това е поредната фейк новина, провокация демек.
Интересно е, че авторите разглеждат секса на младите като "занимание", новаторски подход.
Трогателно е също така, че със сексуалните проблеми на младите се занимават англичани от институт по тропическа медицина, сефте.

PS - да е известно някому дали има изследване з а българските младежи? Някъде в архива си имам такова изследване "за служебно ползване", правено в добрите застойни години от институт на ДКМС, 'ма сега е друго, младежите не са като ония.

НОВИТЕ ПУРИТАНИ
Сексът е проблем за младите
Младото поколение се интересува повече от нетрадиционен секс, пораства по-късно и има по-малко сексуални партньори от предишните поколения

Нетрадиционните форми на сексуално общуване са много по-популярни сред младите хора през последните години в сравнение с началото на 90-те години. Това заявяват учени в статия, публикувана в Journal of Adolescent Health.

„Наблюденията върху това кога и как младежите започват да правят секс ще ни помогнат да формулираме нови подходи към половото образование и да обсъждаме опасностите, които носят със себе си една или друга нетрадиционна форма на интимна близост”, заявява Рут Люис от Лондонското училище по хигиена и тропическа медицина.

През последните години се установиха два противоречащи си стереотипа.

Първият говори за това, че съзряването настъпва бързо и се стига рано до употреба на алкохол и активен полов живот - още преди завършване на училище.

Вторият сочи, че младите хора порастват много късно, живеят с родителите си и не работят до 25-30 годишна възраст.

От друга страна психолозите рисуват съвсем противоположна картина: например американски учени откриха миналата година, че днешните младежи и девойки са по-малко разпуснати от своите родители и по-скромни от тях.

Люис и нейните колеги се опитват да разберат коя от двете гледни точки е вярна като анализират как се променят два важни параметъра свързани с половото поведение на младите хора: това кога започват да се занимават със секс и какви форми практикуват през първите 25 години от живота си.

Измененията на тези параметри се следят от Лондонското училище по хигиена и тропическа медицина вече няколко десетилетия. В социологическото проучване през годините са участвали около 45 хиляди млади британци, току-що започнали самостоятелен живот.

Според анализа на последните данни част от аспектите на половото поведение на младежите през последните 20 години са се изменили силно, друга част са се запазили същите.

Сред запазилите се е възрастта, в която момчетата и момичетата започват за първи път да се целуват и времето на първия секс – 14 и 16 годишна възраст.

От друга страна са се променили начините – нетрадиционните форми на полово общуване – такива като аналният и оралният секс са станали значително по-популярни днес.

Според учените преди две десетилетия по тях се увличали около една десета от момчетата и момичетата, а сега това се посочва от всеки четвърти запитан и всяка пета от участничките в проучването. Още по-силно този показател се е повишил при подрастващите на възраст 16-18 години.

Според учените това е свързано с увеличаващата се „сексуализация” на масовата култура и разпространението на информация за подобни увлечения в интернет. Според Люис това трябва да се предвижда, за да бъде защитена младата част от населението от възможни проблеми със здравето и разпространението на инфекции предавани по полов път и характерни за подобни форми на сексуално общуване.
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: проф. дървингов
Добави мнение   Мнения:1 1