Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Кой ще спечели от играта на условности на местните избори?
Добави мнение   Мнения:17 1
motika
22 Сеп 2003 21:14
Мнения: 151
От: Bulgaria
Я, още един гений прописа тука!
еми
22 Сеп 2003 23:19
Мнения: 25
От: Bulgaria
какво ли ще се роди от тая целувка?
Miranda
22 Сеп 2003 23:30
Мнения: 14,000
От: Bulgaria
Много добър и точен анализ на Георги Коритаров.
exraven707bg
23 Сеп 2003 00:02
Мнения: 34
От: Bulgaria
Починал, най-починал, СДС…

Анализът на Коритото излъчва букет от минорни трели, прилича на опело.
Всъщност битката за София е битка, която дори спечелена, ще бъде с трагичен край за десните, тъй като ще катализира разпада им.
Който и да бъде победителят, той няма да дели плячката (сиреч – да се обединява) с останалите най-малкото заради простичкия факт, че те ще бъдат обикновени политически трупове…
Накрая вместо “Ода на радостта”, ще чуем тътена на някой реквием.
Най-починал, май, в тази ситуация, ще изглежда СДС…
Miranda
23 Сеп 2003 00:08
Мнения: 14,000
От: Bulgaria
Чак пък такова нетърпение да изпратите покойника.
Наследство ли чакате, що ли ?
Наум
23 Сеп 2003 00:26
Мнения: 1,666
От: Bulgaria
Този анализ съм го чел преди седмица във Всекиден. коментирах го даже преди шест часа.Позволявам си сега да препостна коментара.
Анализът на Коритаров е общо взето под продукта, който представя ежедневно-за мен е концептуално сбъркан и слаб.Той показва едно непознаване на мотивацията и повърхностно разбиране на реалните политически изборни терзания на средностатистическия софиянец. Тук е моментът да уточня, че не съм от София, но съм готов да приема облог за написаното.
Коритаров твърди, "
че тръгвайки с най-мощния си ресурс за спечелване на изборите в София, СДС ще се опита не само да се стабилизира като партия, но и да трансформира евентуален свой успех в капитал за много по-сериозна национална политика в дясното пространство и в доказателство за водещата роля на синята партия като опозиция
."
Тук точните думи трябва да са, че СДС ще опита да затвърди линията за самодостатъчност, линията Костов, Малинов Дайнов-линията "тесни социалисти", и тази линия неминуемо ще им изяде главите в последващи парламентарнти избори и ще качи Станишев на премиерския пост.Победата на Надежда означава точно това, а не победата на Софиянски-тя може да ги разтърси и за четвърти път да им покаже, че когато СДС е партия без кауза, опряна на съмнителен болшевишки морал и самовлюбено ръководство, загубата е неминуема. Само че, точния анализ за "деня след утре" е друга и дълга тема, по която съм писал в "още инфо-клубът" и съм го препоствал и тук.. Няма ли обаче вотът на софиянци за старият кмет да каже НЕ на една политика на партиен клиентелизъм и некадърност, облечени в нови гащи и спотайващ се зад завесата на мълчанието и задкулисните маневри.?Софиянци осъзнават обаче истинската дилема, за разлика от Коритаров.. Той обаче не си е направил зора да анализира защо, аджеба, партия с един процент поддръжка излъчва лидер, който има 40% одобрение и е фаворит в състезанието.Защо софиянци припознават в болшинството си в Софиянски автентичният образ на седесаря от митингите през 90 година, защо той е единствения лидер, не получил още като оценка "Разпни го", въпреки осемгодишния си мандат и хилядите властови предпоставки за това, въпреки пропагандата на духовни пигмеи и жълтурковци. Коритаров би трябвало да знае, че СДС като партия на промяната би следвало да има за основа фрустрираните и да има хабер от истинските движещи сили и състав на тази широка обществена категория и да е наясно, че там има хиляди хора, които биха изкривили с удоволствие усмивката на кмета-такова нещо обаче не се забелязва. Защо?Нима това е прословутото журналистическото непознаване от истинските проблеми, които едно управление неминуемо създава, заменено с докосване нима това наистина е прилягане на популярните популистки махленски плювни в стил зрител на Юлиян В. по кабеларка? Едва ли- не ми се вярва това да е друго, освен стремеж към оригиналност и криворазбрана обективност...
По нататък Коритаров стига до правилния извод, че софиянци са петимни за обединителна кауза под емблемата на ново лице, но го свързва, завалията, с Дилов. А, дано, ама надали.
Дилов е известен-всяка вечер негов продукт се лези по екраните и ни залива със симпатичната си бозица. Аз лично го харесвам като личност и интелект, бих изпил три-пет джина с него, но на дълъг път с него едва ли бих тръгнал, защото непознавайки го лично, съм под въздействието на масовата култура. Дилов е обвързан с медиен и интелектуален продукт, той е интересен, нестандартени и интелигентен, но комерсиален, от типа "животът ми трябва сега и аз ще си взема моето", типа селфмейд бългериън юпи, който носи освен белезите на нашенския капитализъм и неговите правила, но и личностните черти на създателите си. Българите отлично разпознават това и инстиктивно го усещат-същите, които всяка вечер се наслаждават на продукта и които трябва да гласуват за него. Значи он е по канапа, не произвежда нищо, няма нищо сериозно черно на бяло-разсъждава бай Спиро от Обеля 6. Спечелените му пари са част от легендата за отворкото тип Влади Въргала, те не са от продукт, който може да се пипне и ли изяде- те се схващат като далавера, като използване на положението по най-гяволски начин. Той не е политик, за него политиката е между другото Българинът не обича несериозни отворковци, той инстиктивно ги отхвърля и гласува за статуквото, или неговата ланшна алтернатива и трябва абсолютен чар и огромна политическа всеотдайна работа за да го отклониш от тази теза..Българинът е Андрешко, той се кефи на Слави вечер в къщи и го псува, когато го види с бодигардовете или да профучава в джипа. Дразни се, че е едно в шоуто-народен отворко, и надута българска звезда извън него. С голям кеф си чете "Шока" и обсъжда Сигнално-жълто", а инак им се възмущава-олеле, каква простотия, какъв кич.. . Дилов може да обере фрустрираните (в см. недоволните) от крайните квартали, може да вземе 4%, на едни парламентарни и малко повече на местни избори, но никога няма да хване повече и да стане сериозна политическа фигура. Едно е да те харесват, друго е да гласуват за теб-но има твърде много хора и млади политици, които гледат на политиката като на част от купона. Поне докато животът не ги опровергае, с "неговите" си уроци.
Няма такава алтернативна личност, на която да се възложат такива надежди на този етап, което неминуемо ще доведе до вот на статуквото.
Това е положението, Коритаров.
Минавам от тук
23 Сеп 2003 00:35
Мнения: 5,214
От: Bulgaria
Да бе
Интересна картинка ...получается
Инженер, проектант споделя пред кварталната общественост плановете си да пусне предсрочно блок-универсал - в който без ток, водя и парно ще се живее екологично и с удивителна икономия.
По технология ОДС - "`оди си".
Хубава партийка би се получила - Демократическа партия "Гергьов ден"
Все на месте - барбекю с чеверме и обратно.Агнешки главички по-шопски.
Ех каква манджа
Armadillo
23 Сеп 2003 01:24
Мнения: 1,464
От: Bulgaria
Е, явно така мисли Коритаров. Наум казва "Селфмейд бългериън юпи". Ти, Науме, какво толкова против имаш? Не че Дилов има шансове, де.
Дясното ще се консолидира и без Командира.
"Никога не прави прогнози, особено за бъдещето", хубава мисъл.
Мирилайлай
23 Сеп 2003 02:33
Мнения: 52
От: Bulgaria
И все пак след местните избори някои от политическите въпросителни наистина ще отпаднат. Например тази как ще изглежда дясното пространство и чии интереси ще диктуват неговата идентичност. Това със сигурност ще стане ясно, въпреки че полемиката кой какво трябва да си каже и кой и защо трябва да проговори сигурно ще продължава още дълги години. Докато хората забравят дали това е било политически сюжет, или приказка от фолклора за Хитър Петър и Настрадин Ходжа.

И какво ни казва титанът Коритаров в крайна сметка? Този е ебаси тъпака - рядък талант се иска да изпишеш толкова неподражаема сплав от азбучни истини, пожелателно мислене и взаимноизключващи се съждения. Бих го посъветвал да спре да се опитва да анализира и да се концентрира върху онова, което умее най-добре - да се заяжда с по-глупави от него хора, тоест с политици.
МЪРФИ
23 Сеп 2003 09:30
Мнения: 145
От: Bulgaria
В предаването "Блиц" преди малко повече от час се случиха неща, които сигурен съм утре ще бъдат тема №1 в пресата.
Titi
23 Сеп 2003 09:51
Мнения: 90
От: Bulgaria
"Царят бе докаран от СДС, но след това те останаха с пръст в ...устата"
Ей такова нещо се случи преди малко повече от час в "Блиц"......
Forza NATO
23 Сеп 2003 10:30
Мнения: 11,582
От: Bulgaria
Науме
-
Коритарото на Фуко има сериозен недостатък - идолопоклонник е. И той е от кликата на Драгалевския Сфинкс. А с вярващите политикани човек винаги трябва да има "едно наум". Или "един Наум"
-
И какво толкова е станало сабайбе в "Блиц"? Един човек разказа, че бил чул, че някой казал, че имало договорка между царчето и вождчето за изборите. Единия се отметнал. Предал идола. Явно за някои най-големият грях на Симето е, че е предал вожда.
66
23 Сеп 2003 11:36
Мнения: 7,170
От: Bulgaria
Науме,
Твоят анализ е на порядъци по добър от този на Коритаров.
Все пак бих допълнил. Въпросът е дали победата на Александров няма да се окаже в значителна степен победа на статуквото. Тоест ще има ли волята да промени нещата достатъчно радикално. Това е съществения въпрос, който трябва да се изясни. Но кампанията все още предстои.

Редактирано от - 66 на 23/9/2003 г/ 12:04:40

Бреййй
23 Сеп 2003 11:47
Мнения: 224
От: Bulgaria
Дойдохме значи до "силите на непромяната"...
TheBigEdge
23 Сеп 2003 14:20
Мнения: 1,272
От: Bulgaria
Абе, Titi, от това, което си написал, стигам до следните вероятности - 1)Моят и твоят телевизор приемат различни "Блиц"-ове; 2)Моят и твоят кабелни оператори излъчват различни "БЛИЦ"-ове; 3)Моят и твоят телевизор приемат, както и моят и твоят кабелни оператори излъчват, един и същ "БЛИЦ", но ти не си го гледал; 4)Моят и твоят телевизор приемат, както и моят и твоят кабелни оператори излъчват, един и същ "БЛИЦ", но ти си приел "желаното за истина"... Избери си вярното! Само преди това да те запитам, откога др.Гиньо Ганев и о.з.ген.Любен Гоцев са СДС?
А иначе - Коритаров е прав, пък и доста аргументирано го в доказал....

Редактирано от - TheBigEdge на 23/9/2003 г/ 14:28:48

Dedovec
23 Сеп 2003 16:39
Мнения: 3,803
От: Bulgaria
Наистина, СЕГА коментарът на Коритаров е под нивото на някои от коментарите във форума. Видно е, че и той си пати от "играта на условностите".
Първо, явно е, че играта на някои софийски кандидат-кметова е насочена главно към съветническите листи. Поради огромния паричен и властови потенциал в Софийския съвет. Оттук и разликата София-провинция на тези избори.
Второ, един парламентарен алианс БСП-ДПС никак, ама никак, не е малковероятен. По-паметливите помнят парламентарните акробатики на Доган. Който е казал веднъж "А", ще каже и "Б". Знакови са последните безсловесни предупреждения на Сокола към НДСВ.
Камен (от тук)
23 Сеп 2003 17:57
Мнения: 652
От: Bulgaria
Здравей Науме. С много от написаното от теб съм напълно съгласен. Например с оценката за психологията на българина, с прогнозите за Дилов - още повече. Но да не се отбележи опита (дали е половинчат или успешен, предстои да видим) на СДС в прогонване на корумпираните, не е справедливо. За Софиянски ще ти пиша друг път (имам си причини). Имах доста работа, та свършвам предсрочно. Бъди здрав.
Добави мнение   Мнения:17 1