Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Връщат румънци от границата да не излагат родината
Добави мнение   Мнения:16 1
Бай Иван
10 Окт 2003 22:13
Мнения: 3,806
От: Virgin Islands (Unit
Това трябва да се направи и у нас. Видиш ли явен циганин или
тъпа физиономия – обратно.
Hugin
10 Окт 2003 22:31
Мнения: 8,461
От: Bulgaria
Не са румънци, а ром-ци и са насекаде!
Prespapier
11 Окт 2003 00:58
Мнения: 105
От: Bulgaria
Върнатите румънски граждани май са били румънски цигани. Те от 12 години заливат Западна Европа, мислех че вече са се изселили напълно, но или са ги връщали в Родината овреме, или възпроизводството генерира нови емигрантски вълни.
мухата
11 Окт 2003 01:21
Мнения: 1
От: Bulgaria
Че в България има ли нещо друго, освен цигани?
sLawyer
11 Окт 2003 03:06
Мнения: 250
От: Borneo
Според мен България трябва да въведе като
(ре)контра-мярка задължителна проверка на влизащите обратно в страната цигани и прочие за наличие на застраховка, голяма сума пари в брои и т.н. Които няма, остава на Запад или там откъдето е дошъл. Така ще се решат проблемите и на циганите, и на България. При евентуални конституционни и други възажения предлагам да се уговорим със Сърбия да пропуща циганите само еднопосочно на Запад, а идващите оттам мангота да бъдат връщани поради липса на пари, застраховка и пр. И въобще краино време е да въведем челният опит на естонците по отношение на естонските руснаци, които са половината от населението им: които не говори литературен естонски (бугарски в нашия случаи) не става гражданин.
TEXHuK
11 Окт 2003 09:41
Мнения: 835
От: Holy See (Vatican City State)
много интересна идея.само да не се равняваме по естонците , че те докато показват мускули може да им закрият държавицата.
44magnum
11 Окт 2003 11:55
Мнения: 1,498
От: Bulgaria
Ami taka e , tzigani, no zashto te se shirat po bulgaria i rumenia?zashto gi niama v takiva kolichestva na zapad?zashto shte gi vrushtata, nali v pravata na choveka pisheshe, che vseki mojel da izbira svoiatz rodina, i t.n. i t.n.Vidiah hubavo predlojenie tuka da ne se puskat tziganite obratno v Bulgaria, no nashto pravitelstvo shte mogat li da go napraviat tova?Za tazi rabota se iskat polititzi s topki a ne putki kato nashte!
макето
11 Окт 2003 12:38
Мнения: 369
От: Bulgaria
НАС В ЧУЖБИНА НИ ИЗЛАГАТ ДЕПУТАТИТЕ И МИНИСТРИРЕ. ТРЯБВА ДА ГИ СПРАТ И ТЯХ
maria-magdalena
11 Окт 2003 12:47
Мнения: 216
От: Bulgaria
...............както едно време е било 18 19 векове , на корабите и далече по островите без право на връщане................... !!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!
Glavurko
11 Окт 2003 15:40
Мнения: 92
От: Bulgaria
Маро, като ви чета ( това демократите де ), оставам с убеждението, че борейки се срещу престъпността, сте готови да надминете комунистите в изобретателността на методите си на борба...и това поражда въпроса защо ги ручахме жабетата?...Става вече ясно, че голяма част от "борците за демокрация" не знаят що е то демокрация, но се борят...нали...и са готови дори да ни върнат в 18 или 19 век...евала...
super ovod
11 Окт 2003 15:45
Мнения: 177
От: Bulgaria
В България това трябваше да стане още 1990 г!!!!! Не циганите , а криминалните елементи--- но те тогава всички затворници и рецидевисти се пишеха от СДС и затова ги пусн аха в Европа!!!
glupak_
11 Окт 2003 16:41
Мнения: 454
От: Bulgaria
-1:0 за нас!
Бива ли такива комплекси у братята румънци? Налагането на такъв род санкции говори за проЧаушесков манталитет - поне доколкото тази информация има нещо общо с реалното положение.
А каквото и да се говори за циганите тук, реалността е една - осъдени сме да живеем заедно, те наистина не са най-доброто, което бихме искали, но поне 80 % от бедите идват от бедността и обречеността на тази етническа група да не може да се измъкне от блатото без благоволението на Българското население. Не искам да прозвучи по комсомолски, но съм сигурен, че не омразата, а толерантността е това, което ще ни приобщи в по-сплотено европейско общество с другите етноси.
maria-magdalena
12 Окт 2003 08:53
Мнения: 216
От: Bulgaria
Главчо , ни най-малко не искам да връщам БГ. в 18-19 век, но определени слоеве в нашата мила родина за съжаление се борят с нокти и зъби да си седиме на това ниво на което сме си билиот 13 години вече, така е много удобно , това че имаш форум и можеш да си разказваш за да ти олекне , далече не озночава че живееш в така жадуваната демокрация! Колкото до старите демокрации из Европа , знам добре че онези граждани никак , ама никак не обичат да бъдат обезпокоявани, да им се вдига шум, да не се спазват нормите на поведение, да се краде , да се убива, да не се зачитат законите им, да не говориш езика им.............даааа, това те не го обичат никак , и съответно отиват и се оплакват и искат незабавно решение на проблема от властимащтите, а това обикновено пак са те гражданите, та в този смисъл искам разбира се БГ. да дръпне напред , но не виждам да се полагат усилия в тази посока!!!!
karajata
12 Окт 2003 13:58
Мнения: 617
От: Bulgaria
че върнатите са румънски цигани, няма съмнение.циганите са голям проблем и за Руммъния, но стават проблем еи за запада.защо не им се отдели змя и да се създаде циганска държава, земя по земното кълбо има в излишък, нка там да покажат имат ли право на съществуване, защото те не желаят да приемат правилата на цивилизацията, така име по-удобно, но от отва страдат всчки в чието държави циганите са в притеснително количество.няма държава м която циганите да са се приобщили и да живеят по общоприетите цивилизовани правила/с много редки изкючения/тогава защо даа не им се даде възможност да си живеят по техните цигански нрави, правила и манталитет.такава държава може да се организира в страни с южен , целогодишен топъл климат,
с излишък от земя и с наложени демократични правила/за да приеме правото на циганите да имат своя държава.на тези условия отговарят САЩ, Австралия,
южна африка, намибия, .дано г-н американскиая посланик чете мненията ни
и да предприеме съответните действния в посока на реализация на идеята.
той е толкова ангажиран с циганския проблем , че съм дълбоко убеден в неговата съпричасност към идеята.
Боцмана
12 Окт 2003 14:09
Мнения: 1
От: Bulgaria
Членството в Евросъюза има състезателен характер изглежда само за нас. За тях-за ЕС, сме вързани в пакет. Това че са по-големи цигани от нас май си го знаем само ние. Забележете:френско -румънски патрули!!Да не подценяваме силата на френското лоби, че ние и такова си нямаме
karajata
12 Окт 2003 19:40
Мнения: 617
От: Bulgaria
циганите по начало са мирни хора, при тях има различни касти и родове, и една част са много свестни хора:музиканти занаятчии и прочие, но значителна част са крадливи, хитреци, мамят лъжат, убиват, без задръжки, в последните години под въздействето и влиянието на видни дипломати /предимно от САЩ/
разни комитети с етикети на правозащитници /кой ли ги финансира/стават все по-агресивни, цинични, безочливи, .уцредиха си партии, начело на партиите застанаха опасни предтъпници-рецидивисти и заявяват претенции, които са далеч от реалното им присъствие и тяжест в обществено политичияския живот в страната.Тези те хни претенции умло се ползва от друга етническа партия/присвоила си правото на балансьор/.Така олбявилите се за носители на демократичните идеи и принципи, са напълно безразлични към опасностите за България от тези реолности и перспективи.
Идеята за държава на циганите е много добра, но не е в интерес на голмите свтоавни сили, за тях ние сме тези които трябва да приютяваме тези хора, да търпим присъъствието им и промвлема цигани да е вечно неразрешим.
Добави мнение   Мнения:16 1