Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Ходорковски напусна ЮКОС
Добави мнение   Мнения:7 1
ЗИП
04 Ное 2003 09:17
Мнения: 34,590
От: Bulgaria
Путин постигна своето.Безусловна капитулация на Ходорковски.Естествено, че акциите ще скочат.Въобще както казах вчера, много шум за нищо.Акциите на Ходорковски ще отидат там където трябва.Т.е при хора които няма да се бъркат в политиката, а ще си гледат бизнеса.
След Березовски и Гусински сега и Ходорковски беше отстрелян.Абрамович се скатава, а Потанин и Алекперов минаха към партията на Путин "Единна Русия"
Титаничната битка за това кой ще управлява Русия завърши с разгром за олигарсите.
И още нещо интересно.Вчера Deutshe Bank официално потвърди новината , че купува 40% от руската банка United financial group(UFG).
Сега се сещам за "фундаменталния" коментар в рубриката Наблюдател на вестник'"Сега", в който коментар един анонимен автор едва ли не виждаше някъкъв пълен крах и паническо бягство на инвеститорите, като Наполеон през 1812г.Deutshe Bank е символ в европеската икономика.Символично е че такъв играч решава да инвестира точно в този момент.....

Редактирано от - ЗИП на 04/11/2003 г/ 09:29:02

Гарван
04 Ное 2003 09:42
Мнения: 9,350
От: Bulgaria
ЗИП - политиката и бизнеса винаги са вървели ръка за ръка. Бъди сигурен, че някой по света е направил големи пари от това което се случи с ЮКОС.
ЗИП
04 Ное 2003 10:09
Мнения: 34,590
От: Bulgaria
Адски си прав.Бизнес и политика вървят ръка за ръка.Само, че Ходорковски не протегна ръка за здрависване, а точно обратното .Зае поза на бокьор.Това, че някой е спечелил няма съмнение.Някой който е знаел за ареста, и е купил акции на ниска цена.Кои са тези хора можем само да гадаем.По скоро са бизнесмени които симпатизират на Путин и по този начин ще придобият влияние в Юкос.
Ще ти съобщя една новина от последния час.Юкос е оглавен от Семьон Кукес.Човек с американско поданство от руски произход.Същия който е ръководил ТНК(Тюменска нефтена компания) при сливането и с BP.Това беше сделка на която Путин и Блеър акушираха по време на посещението на Путин във Великобритания по рано през годината.
Това е знаменателен факт.Анализаторите предвиждат сега Юкос да продаде част от своите активи на Еxxon-Mobil .Като човек с американско гражданство Кукес е абсурдно дори да се помисли, че може да се бърка в политиката.Така , че битката Путин-Юкос не беше битка за връщане на "сталинизма" в Русия, както някои повъхностни анализатори твърдяха.Това беше битка за основните правила на играта.Политиците управлява държавата.Бизнеса сътрудничи с политиците но не се меси директно.Я само си представи каква власт би имал Ходорковски едновременно като президент и бизнесмен заедно.Президентския пост в Русия има почти неограничени пълномощия.И Иван Грозни едва ли е имал такава власт някога.Може би само Сталин.
ВАНЧЕ МИХАЙЛОВ
04 Ное 2003 13:01
Мнения: 11,106
От: Bulgaria
За всичко е виновна световната еврейско-масонска конспирация


п.п ама па кво ли ми пука по добре е да пием и забравим, защото познанието е страдание.НАЗДРАВЕ
Хаджи Смион
04 Ное 2003 14:07
Мнения: 447
От: Bulgaria
Доколкото ми е известно Хадорковски трябваше да се кандидатира на изборите през 2008, защото е нереално да победи Путин на следващите избори. Неясно защо стартира клеветническата си кампания точно сега, при посещението на Путин в САЩ, но резултатът от нея е очевиден, въпреки воят на американските евреи че Путин е антисемит понеже всички арестувани от встъпването му в длъжност насам олигарси са евреи.
При всички положения обаче едва ли Русия е страната в която може да има президент-евреин, пък бил той и олигарх-милиардер, защото в Русия поне на най-високо държавно ниво се съобразяват с националните интереси.
Vodolei
04 Ное 2003 16:06
Мнения: 842
От: Bulgaria
starija hush
04 Ное 2003 19:52
Мнения: 5,041
От: United States
Путин е патриот и 6те спе4ели отново изборите ако освободи руския народ от евреиска експлоатация.Има моита благословия.
Добави мнение   Мнения:7 1