Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Турция заплашва със ""сблъсък на цивилизации"", ако не я вземат в ЕС
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:94 Страница 1 от 5 1 2 3 Следваща »
White_man
21 Май 2004 21:09
Мнения: 301
От: Bulgaria
А дали си задава въпроса: Готови ли са турците да се интегрират с хора от друга вяра? Доколкото знам, тях където и да ги сложиш, все си остават неинтегрирани, в малка или по-голяма степен. Пример: гастарбайтерите в Германия. Още по-важно, способността им за интеграция намалява, поради което заедно със себеподобните си араби са все по-нежелани в цивилизования свят.
У нас не че е по-различно - и тук взеха да им се въртят идеи за правоверни и неправоверни, за фундаментализми и пр. Все са им накърнени правата (кои по-точно, не става ясно, извън тези дето са накърнени и на останалите български граждани), ама нейсе. Учил съм заедно с турци - 6 парчета имаше в моя клас. Така и с нито един от тях не останахме приятели, останаха си затворени, като отричаха да се интегрират с останалите. Не че е имало негативно отношение към тях, напротив.
Muktadasaxkoburgidiotski
21 Май 2004 21:50
Мнения: 14,528
От: Mali
Проблемът на турците , за разлика от другите мюсюлмани , е не толкова исляма , колкото национализма. Той им отваря верига от исторически проблеми : Арменски , Тракийски , Кипърски , Кюрдски. Военните, възпитани в Кемализъм, стоят в основата на това. Ако пък не са те- ще вземат връх ислямистите. Бях миналата година там - направи ми впечатление , че дори и в Истанбул тук-там има талибанеещи се/с бради/ а и забабулените са доста. В Европа интеграцията им е проблематична. Може би Одринса Тракия може като европейска територия да получи статут на асоциран член на ЕС... / България трябва да насърчава това, при условие че си получим компенсациите по Анкарската спогодба от 20те години , за овъзмездяване на земите на тракийските бежанци/ Но цяла Турция в ЕС - ??
SultanBg
21 Май 2004 22:07
Мнения: 5,458
От: Bulgaria
Трябва да си бил голям загубеняк още тогава, като ученик.
Аз имах лични контакти и приятелство със стотоци от десетки националности, проблеми не съм имал.
Имах и приятелка еврейка.
fractal
21 Май 2004 22:33
Мнения: 9,824
От: Bulgaria
po dobre s edin krak v carstvoto bojie otkolkoto s dvata v geenata
К
21 Май 2004 22:40
Мнения: 1,258
От: USA
Чупи се с тези религиозни простотии бе фрактал! И си сложи кирилица.
+
21 Май 2004 22:42
Мнения: 827
От: Bulgaria
Султане, един въпрос.
Как виждаш един Българин да се интегрира в Турция.
В анадола например.
Drug
21 Май 2004 23:04
Мнения: 8,635
От: Bulgaria
+ shte ti otgovoriya, ponezhe Sultan-a edva li shte go napravi. Turcite shte go integrirat taka, kato sa integrirali vsichki ne-turci do momenta, prosto shte mu smeniat i viarata i imeto bez "vazroditelen proces", a ako se opava mnogo shte izchezne, kato Trakiiskite Balgari. Az ne razbrah, kakvo iska da kazhe Sultan-a s tova, che imal priyatelka evreika? Toi mai se pisa hristiyanin predi vreme...

Vsashtnost nikoga ne sam viarval v "obedinena" Evropa. Ako priemat Turciya vaobshte ne ya vizhdam. Loshoto e che iznudvat BG i ya dokarvat do vse po-goliama kriza.
СветлоПиво
22 Май 2004 01:55
Мнения: 8,839
От: Canada
На практика не ми пука дали ще влязат или не, стига да не вървеше подмолния процес за завладяването на България от турското малцинство. Примера с Доган и първановия орден, зърнената криза ( икономически), просветата ( ислямски училища с майчин език). Ако спрат инвазията, свалят фереджетата и шалварите и се държат нормално, да влизат където искат. Но не с етническа партия в чужда държава и ползване на привилегии като етнос....Който държи на езика, традициите и етноса си, да си ходи в държавата. Просто решение..... Ай стига........
Nebol
22 Май 2004 01:59
Мнения: 1,671
От: United States
Друг, ти му отговори, като сват на чалгаджия –лепна му 5 лв да свири твоята музика.
Ясно е, че в дъното на душата си таиш не много дружелюбни чувства към турците. Разбирам откъде идва това! Разбирам, че си губя времето! Разбирам, че твоите предубеждения не търпят развитие!
Нищо лично, даже съжалявам, че не мога да ти обясня как изглежда светът без омраза. Защото аз не мразя. Даже и този конкратен човек който разора гробовете на моите деди и ги направи на нива.
Но... имам въпроси:
1. Ако действително така брутално са действали турците, защо след 500 г. българите не са “изчезнали” както казваш ти?
2. Щом България съществува след 200 г. гръцко и 500г. турско робство, това доказателство ли е, че българина трудно или въобще не се интегрира?
И кой е казал кое е по-добро?
Поздрави!

SAKI
22 Май 2004 02:10
Мнения: 1,016
От: Bulgaria
ТУРКИЯ КЕ ПАДНЕ
William Wallace
22 Май 2004 03:17
Мнения: 237
От: Bulgaria
Ако искат да влязат в арабската общност по ще им приляга ама те и там не ги искат пък и ония пари така не дават.Абе все едно Китаи да иска да влезе в арабската лига та така и Турция в Европа.Каде е Турция каде е Европа.И там маи яко я закъсаха с реформите и търсят белите хора да ги оправят.За да ме разберат по-правилно и те бих казал:Аи сектир турците от Европа бе.
Кюфте
22 Май 2004 03:37
Мнения: 125
От: Bulgaria
Истанбул си е повече Европа от много Европи. За Анадола не знам.
А вие за... примерно, ... за Разградско и Кърджалийско знаете ли...?
Ми за чисто шопското Трънско, дето ви е под носо?
haGER
22 Май 2004 05:34
Мнения: 19
От:
Може би по времето на Кемал турците трябваше да приемат христянство (няма значение какво) наред с латиницата. Това щеше да им разреши много проблеми. Иначе турците, които съм срещал са чудесни хора. Кои знае., може би още не е късно.


ב ר ו ך א ת ה א ד ו נ י א ל ו ה י נ ו מ ל ך ה ע ו ל ם א ש ר ק י ד ש נ ו ב מ צ ו ת י ו ו צ ו נ ו ע ל ה ט ב י ל ה
vui4o
22 Май 2004 10:27
Мнения: 295
От: Bulgaria
Ако Турция ще влиза в ЕС, ние въобще да не влизаме.Турците са измислили две неща в света-рушвета ианалния секс.Така че мястото им не само че не е в ЕС ами трябва да ги оградят с бодлива тел.Ако някой иска да знае защо препоръчвам му да отиде за една седмица в село около Разград или Кърджали.Да си приготви анадолски крем "Кураж".
geo_19
22 Май 2004 11:09
Мнения: 2,273
От: Bulgaria
Тя- войната между цивилизациите тъй и тъй е неизбежна, та защо ЕО да си вкарва троянски кон предварително.
SultanBg
22 Май 2004 12:08
Мнения: 5,458
От: Bulgaria
Социологът Михаил Мирчев от агенция АССА-М просветлява тъмната глава на СветлоПиво:
Миналата година 80% от бебетата са родени от мургави ромски майки, 50% от останалите бебета са родени от красиви кадънки. Кръшните българки също са взели участие в съревнованието и достойно спечелили бронзов медал в класацията с процентите.
Изследванията показвали, че след 20-30 години всички родни парти ще се превърнат в многочислени дребни етнически партийки, а ЕВРОРОМА се превърне във водяща и управляваща партия, която ще осигури поне 10000 работни места на своите членове в централното и местното управление на страната, все още именувана “Булгариа”. Песента “Свети Георги” ще стане новата химна, Цветелин Кънчев ще тананика “Джелем, джелем….”




Редактирано от - SultanBg на 23/5/2004 г/ 14:01:00

LZ
22 Май 2004 12:32
Мнения: 968
От: Bulgaria
Султане я пак провери тая работа с процентите - нещо много ми се видят
80% + 50% + тия на българките - май ще догоним китайците за няколко години
AA
22 Май 2004 12:37
Мнения: 324
От: Bulgaria
50% от останалите бебета!!!!!
Trigger_happy
22 Май 2004 13:13
Мнения: 568
От: Burkina Faso
Аха, почнаха вече и да заплашват... логиката е "желязна", нещо като: хлопахме вече толкова време на портата, пускайте ни най-сетне в къщата ви, иначе ще ви счупим прозорците!!

Онези политици, които все още говорят за прием на Турция в ЕС, мислят ли какво всъщност очаква Европа, ако това наистина стане? През 1970 в Германия имало 3 (три) джамии, сега са над 2500, а ако цяла Анадола се изнесе към Европа - бедна ми е фантазията. Статут на асоцииран член е достатъчен за Турция - това че една минимална част от територията и е останала в Европа (заради глупостта и сложните интереси на някои европейски правителства), не я прави европейска държава. Нека си правят съюз с Азербайджан, Туркменистан и т.н., а Европа тепърва ще има да осъзнава че интеграция на книга е едно, а в действителност - друго.
Izodzadze Nabivaev
22 Май 2004 13:57
Мнения: 20
От: Bulgaria
На ЕС може много-много да не му дреме, обаче ние сме саседи с Турция, ако не си спомняте и трябва да погледнем малко по-сериозно на тази заплаха!Само агитките на Galatasarai, Fenerbahce i Bechiktach да доидат ще взорят така наречената БГ армия-така е повярваите ми-бил сам там(в армията де:-)
SultanBg
22 Май 2004 15:14
Мнения: 5,458
От: Bulgaria
И преди ме е глождала мисълта, дали е вярно това, че ние българите сме единствената нация в света,
каквото и да стане с нас,
възход или упадък,
даже в речите си от трибуната на най-светлия ни празник,
не спираме да ревем, плачем и да се оплакваме. С появяването на интернет и форумите в него, това мое злощасно съмнение окончателно се потвърждава. Ние, където да сме, в България, в Америка, в Европа на всякъде по света, винаги ревем. И винаги някой ни е виновен – руснаците, защото са ни освободили, гърците и турците, защото са ни поробили, сърбите, защото са ни обявили война първи след освобождението, американците, защото влияят и използват за свои егоистични цели веруюто на нашите политици… и още хиляди причини от политически, нравствен и житейски характер, кото ни казват: РЕВЕТЕ майка ви…. И най-любимите ни занимание са постоянно, ежедневно да се ровим в най-вонящите огнища на боклука на миналото и колко лоши са били другите народи, племена, етноси, даже цинагите, за нашата участ и орисия. Вземете форумеца “Друг”, той е постоянно намръщен и ревлив. Същият е СветлоПиво –Латерната, ако не е Доган България ще литне. Незнаещият – ежедневно по 10 пъти ни обяснява как комунистите са го изнасилвали, та и майка му и бащаму и баба му. Мога да изброя още 10-ки и повече и все ревливи…
Колко ли човешка и нечовешка, интелектуална и неинтелектуална - НАЦИОНАЛНА ЕНЕРГИЯ изразходва българина за това си ревене.
Ще кажа още нещо. В софия, в женския пазар има поне 20-30 интегрирани етнически люде и те не реват и не прахосват скъпоценната си енергия.
В Капалъ чаршъ – Цариград има хиляди и хиляди интегрирани, от които болшинството не са турци и те не реват и не прахосват подобна енергия.
Главна търговска улица на град Дамаск “Салхия” (в превод-пазарна) с дължина 5 клм, тук са наредени стотици малки и големи и все разкошни магазини, един до друг, за злато, цветя, дрехи, обувки, птиче мляко и повечето от собствениците са евреи, арменци и много други и тук-там и сирийци. Там никога, ама никога не се чуват приказки, засягащи националните чувства на когото да е било. Те не реват.
Същото е в Бейрут, Иерусалим и на всякъде по света.
За тях, изразходването на човешка енергия - НАЦИОНАЛНА ЕНЕРГИЯ за подобни глупости е кощунство.
Добави мнение   Мнения:94 Страница 1 от 5 1 2 3 Следваща »