Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Скандалната ""Бекс ер"" се връща с ново име
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:47 Страница 1 от 3 1 2 3 Следваща
Николай Скаличански
06 Яну 2005 21:03
Мнения: 4,135
От: Germany
Ако не се лъжа, миналата година, причина за затварянето им беше недоволството на конкурентите, а непревозените пътници останаха след това. Стига с тоя монопол в България, това май остана единствената страна в ЕС, където няма и не може да има евтини самолетни полети. Ако някой се притеснява за качеството на този тип полети да лети веднъж например с Germanwings. Съд и правораздаване в България май и днес, както и преди обслужват само интересите на държава и държавно подпомагани монополисти, но не и на народа на тази държава.
vicove.com
06 Яну 2005 21:06
Мнения: 62
От: Bulgaria
Откъде-накъде и българите да може да ползват евтини авио услуги....
Един англичанин може за 50 лири да вземе двупосочен билет до Париж, а ние до Варна(не съм много сигурен)...
Явно не е дошло времето....жалко ; -)
Lee
06 Яну 2005 21:21
Мнения: 104
От: Bulgaria
Очевидно не сте сърбали попарата на Bexx Air и лицето Дирк Виземан. Аз, уви, съм потърпевш - но и по чисто обективни причини не бих се доверил на тази откровена пирамида.
panadol
06 Яну 2005 21:31
Мнения: 11
От: Bulgaria
От България ежедневно тръгват по около 25 автобуса за Европа на цени близки до тези на евтините авиокомпании.Натискът на автобусните компании срещу такива въздушни конкуренти е огромен.Ето за това не очаквам скоро в България да има евтини полети....
Като няма Bexx air ще се возим на AIR Kona!!!!
Николай Скаличански
06 Яну 2005 21:57
Мнения: 4,135
От: Germany
уважаеми Лее,
аз не лобирам за Бекеър ил' която и да било подобна фирма, трябва да има закони и те да правят живота на хората по-лесен. Аз с Бексеър не сзм летял, но за сметка на това от Easyjet i Germanwings съм доволен, не питам защо са затворили Бексеър, а защо не позволят на реномирани дори бих ги нарекъл евтини компании да могат да превозват пътници до България. ТОВА е по-важният въпрос, на който искам например Никито Васиев да може да даде отговор!!!!!!!!!!!
Иначе тарикати винаги ще има, и ще ги има още повече, когато има пазар за тях и глупаво поведение от страна на държавата.
Ина Тодорова
06 Яну 2005 22:18
Мнения: 3,086
От: Finland
Не е само тази причината , Ники Маус иска да продаде добре единствения национален превозвач и държащ най-големите авиопозари на България- “България еър". Има ли евтини авиокомпании, те подриват монопола на “България еър” и отнемат потока от нейните дестинации. Знаем фик идеята на Ники да продаде непременно “България еър” в мажоритарния пакет акции и то на чужденци! “България еър” е просто авиокомпания със стария начин на ръководство и експлоатация -цялото й ръководство са от бившия Балкан, с мислене от време оно. Но има едно предимство –държи най-големите и най-важни редовни дестинации в Европа . А Ники Маус не може да се откаже от джобните комисионни, които ще донесе една такава приватизация . Като знам , че България е третата най –притегателна туристическа дестинация в Европа от последните 4 години и с 1 милион туристи растеж ежегодно, както и с перспектива да достигне 10 милиона входящи туристи в страната 2010 г , можете да си представите какви авио и туристически пазари държи “България еър” в ръцете си само от редовните авиолинии в Европа, то всяка авиокомпания в Европа и САЩ ще се натискат да закупят “България ейр”. Жалко, защото в този случай не България ще определя туристическите си пазара от вън, а някой от вън ще ги определя и направлява , както е сега. Авиотранспорта е най-важното звено в туризма на България и неговите външни пазари. България сега има най- некадърните държавници в тези отрасли, които не желаят да знаят или си спомнят тези фокти.
Редактирано от - Ина Тодорова на 06/1/2005 г/ 23:52:17

kaily
06 Яну 2005 22:19
Мнения: 35,647
От: Bulgaria
Миналата есен заради евтината авиокомпания 900 души увиснаха...
Ето как се прави политика и журналистика у нас.
Първо надуват гайда за рисковете от евтиното пътуване. После като видат, че пътниците не намалямат, спират силово компанията с един от безбройните измислени закончета.
След една година се пуска горният текст.
пфуй
гади ми се вече

Lee
06 Яну 2005 22:20
Мнения: 104
От: Bulgaria
Уважаеми г-н Скаличански,

сигурно съм последният, който може да се нарече апологет на "Никито Василев" или на когото и до било от неговото котило. Уверявам ви, че лично имам сериозна нужда от НОРМАЛНА авиокомпания (Easy Jet, Eurowings, Ryan Air etc.), която да свързва България със Западна Европа. Но именно Bexx Air/Imagine Air се опит(в)а да лови риба в мътната вода на българското законодателство за сметка на пътниците си.

Помните ли Ник Щайн, самозвания телевизионен гуру? Вчера четох някъде в Интернет, че е поел пътя към затвора. Тъкмо там - а не начело на нова авиокомпания! - е и мястото на Дирк Виземан.
Ина Тодорова
06 Яну 2005 22:32
Мнения: 3,086
От: Finland
Lee , Не забравяйте един факт – Bexx air беше принудена да банкрутира- офисът й бе затворен с полиция , работата й бе спряна с полицейски блухалки- неща които не стават в цивилизования свят. Никоя компания, принудена да обяви банкрут, не връща парите от предварително закупените билети.Това е златно правило в бизнес света ! Преди 4 месеца и vbird –low cost company също обяви банкрут и не върна нито цент на никой предварително закупил билет.

Eisblock
06 Яну 2005 22:41
Мнения: 9,157
От: Iceland
Lee, аз си спомням много добре писанията на вестникарските драскачи по време на затоварянето на предшестващата фирма. Нямаше нито един законен и смислен аргумент ЗАЩО тази фирма трябваше да бъде затворена! Задкулисните такива ги знаем много добре - част е посочена по-горе!

Вие твърдите нещо, но аз не виждам аргументи?! Каква точна информация имате? защото всичко друго са емоции. А ние имаме нужда от бърз превоз на прилични цени до западна Европа! Не да се таралянкам 24 часа когато мога да се предвижа за 3 часа общо!
Николай Скаличански
06 Яну 2005 22:58
Мнения: 4,135
От: Germany
Лее,
Никъде не съм те наричал апологет, на който и да било, и не те смятам за такъв. Ти първо хвърляш някакъв слух, който дори да е верен, не това ме интересува! Интересува ме, политиците на България да мислят освен за собствените си интереси и на лобитата, които представляват, та да мислят и за поданиците си, да за поданиците си, макар сега някой да понечи да ме пунктира за тая дума.
Искам да има закони и отговорни политици и дипломати, а не някой да прави сметки, как да уреди на брат'чет си комисионна или да изкара парички за партийната пропаганда преди следващите избори! Нека дадът шанс и на народа им да се усети като граждани на достойна държава, част от ЕС!
Lee
06 Яну 2005 22:59
Мнения: 104
От: Bulgaria
Eisblock,

за да не отегчаваме аудиторията: Стига ли ви аргументът, че въпреки неколкократните молби/подкани/предупреждения/глоби на официалните органи, че Bexx Air трябва да се лицензира като самолетен превозвач (лицензът, впрочем, струва 1000 лв.), тя упорито е отказвала да го стори? Никога и за нищо на света не бих застанал зад действията на днешната българска власт - но затварянето на Bexx Air, след множеството безобразия на гърба на изтерзаните пътници (част от които изпитах сам, а за други знам от потърпевшите), беше справедлива мярка в тяхна защита.
СВИНТИЛА
06 Яну 2005 23:19
Мнения: 3
От: Bulgaria
И друг път съм писал за патологията на обществото ни и отрепките на държавни постове избрани от народа. Всичко е известно за евтините самолетни билети в Европа и света, но нека си зададем въпроса ние като граждани какво сме направили за да изберем политици, които да позволят на превозвачи с ниски цени да стъпят на пазара нашия пазар. Аз лично съм много грешен и се срамувам, че гласувах за отрепките от управлявящото мнозинство, но го отдавам на младоста и незнанието си. Докато това болно общество не започне да мисли и бъде рационално на избори ще плащаме по високи цени за превози, мобилни комуникации и интернет.
Bongo Barabata
06 Яну 2005 23:30
Мнения: 889
От: Burundi
Не знам за какво говори господина с дънковия ник, аз лично пътувах 4 пъти с бекс и бях сравнително доволен от обслужването и много доволен от цената.Случаят бекс е още едно доказателство че БГе една страна, която е на опашката по всичко, и най-вече по свобода за бизнеса и защита на правата на гражданите си.Тази "публикация" е откровена провокация и наливане на вода в държавната мелница за граждани, които биват безмилостно ограбвани и оставяни на произвола на мутри и мутрести чиновници.
Николай Скаличански
06 Яну 2005 23:32
Мнения: 4,135
От: Germany
СВИНТИЛА
kaily
06 Яну 2005 23:48
Мнения: 35,647
От: Bulgaria
СВИНТИЛА, ти сега за коя баш тиква ще гласуваш?
Chorbaroeb
06 Яну 2005 23:49
Мнения: 640
От: Bulgaria
За такива Ники Маусчета, Педофиблчета, Батета и тем подобни сме си виновни ние! Батето бел пич, защото най-нагло отказва да си подаде оставка и платени лакеи му пригласят! Филип Димитров бил виновен, че поискал вот на доверие и си отишъл! Това (поне според мен) беше една от не многото достойни стъпки на Филип Димитров!
Сега с бухалки действа държавата - Бексеър, алтернативния синод и т.н.т Това означава, че цялата държава е един СИК!
PokerFace
07 Яну 2005 00:55
Мнения: 1,882
От: Bulgaria
Да го обясним по-простичко, например с поговорката...Който не вие с вълците, ще бъде изяден от същите! Г-жа Ина го каза много добре:Автобусната мафия, която в нахалството си стигна до там, че затвори и тоалетните в автобусите, и ги превърна в кафетерии, просто натисна тези на които плаща"там по горните етажи"и не полиция, ами артилерия ще изпратят в офиса на евтините авиокомпании Как тъй ще им взема клиентите!За Нашите Авиолинии нямам инжормация но те и така не могат да се открият в нета откъде за къде и кога летят!При всичките ми опити да открия нещо в интернет, само АирВиа откривам и то рядко!На черно ли си правят курсовете, не обявяват ли..що ли?
Досие
07 Яну 2005 02:39
Мнения: 92
От: Bulgaria
Ваздушна "компания"за мизерници.Смятам , че бая клиентела ще намери у Нас.
Bira
07 Яну 2005 02:49
Мнения: 9,171
От: Bulgaria
Преживяхме Йордановден.
Остава Интернешънъл Ванка Дей.
Наздраве, еба ти.
Devil
07 Яну 2005 04:50
Мнения: 3,559
От: Bulgaria
В."Сега" трябва поне малко да уважава читателите си и форумците, пръснати по цял свят. Летим редовно и знаем, че горната публикация няма нищо общо с истината.
Срам за вестника. Очаквам извинение и публикуване истината за долнопробните машимнации на българските управляващи и по-конкретно министерство на транспорта.
Добави мнение   Мнения:47 Страница 1 от 3 1 2 3 Следваща