Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Скандалната ""Бекс ер"" се връща с ново име
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:47 Предишна Страница 2 от 3 1 2 3 Следваща
sasoss
07 Яну 2005 08:40
Мнения: 6,068
От: Bulgaria
Интересно някои специалисти дали правят разлика между "банкрутиране" и затваряне на офис.
Доколкото ми е известно АВИОКОМПАНИИТЕ носят отговпрност за неизпълнени полети и дори за закъснения. Авиокомпания Bexx air, как точно понеси отговорността си? Никак. Вероятно защото просто не са АВИОКОМПАНИЯ. А щом не са, за какво въобще се спори? Случайно ли доста предприемчивия (според някои мошеник) Виземан използва друго име, а не просто да си регистрира Bexx air според законите?
Просвета
07 Яну 2005 09:22
Мнения: 2,958
От: United States
СВИНТИЛА
браво!
Amilcar
07 Яну 2005 09:47
Мнения: 1,907
От: Spain
В СЕГА много бързо взеха да забравят. Да си бяха прочели архивите.
Натиснете тук
А аз ще напиша същото, което писах и тогава:
Сбъркана работа.
Хем "Комисия по търговия и защита на потребителите", хем "Защитава важни държавни и обществени интереси", хем накрая "Пътниците може да останат без обезщетение" и "по летищата остават около 900 пътника, които няма как да се приберат". Егати комисията за защита на потребителите!
ole-le
07 Яну 2005 09:48
Мнения: 5,620
От: Bulgaria
Скаличански, vicove, panadol, Ина Тодорова, kaily, Eisblock, СВИНТИЛА, Bongo Barabata, Chorbaroeb, Devil, Просвета
Изчерпали сте темата
Балканджи Гогов
07 Яну 2005 10:18
Мнения: 964
От: Bulgaria
Трябва просто над заглавието да има надпис - "платена публекация". А "България еър" ще продадем на цената на едни "Хамър" (на старо) в нощта на 30-ти юни срещу 1-ви юли. Пардон, по-рано, щото изборите ще да са минали. Кръжеца "Юпи-и-и-и-й - цар" с кви пари ще се върне по родните западни местенца?
Свинтила,
hamer
07 Яну 2005 11:06
Мнения: 10,867
От: Bulgaria
АМИЛКАР,
Mikele
07 Яну 2005 12:05
Мнения: 1,566
От: Bulgaria
Няма лошо, нека работят, НО !!!...
ГД ГВА и Комисията за защита на потребителите да изискат ефективна, неотменяема банкова гаранция на стойност обема на превозени пътници за една година. Така, ако стане нещо и фалират пътниците и да бъдат превозени от друг или обезщетени.....

Е хайде приятен ден!
kaily
07 Яну 2005 13:46
Мнения: 35,647
От: Bulgaria
Микеле, такава гаранция давана ли е от автобусаджиите?
neukie-keukie
07 Яну 2005 14:24
Мнения: 3
От: Bulgaria
Микеле, патниците на Бехх не бъаха превозиени не поради невазмойност на Бехх, а поради забратата да изваршава полети...и какво се получи, дарявата забранъава на Бехх да лети и после, ъа обвинуаъва за непревозените патници...не е ли малко странно. Аз лично сам летъала 6 патъ с бехх, почти винаги е имало нъакакво забавъане , но за 50 ЕУРО толкоз. Ако иксах да нъамам проблеми щъах да летъа с БГ АИр и да си плащам като поп. Но мейду другото минлаиъа месец Летъах за 360 ЕУРО с Бг АИр и кацнах в Пловдив, от кадето бъахме извозени с наи-раздранканиъа автобус.... Дайе по една гола вода не ни дадоха от Бг Аир, а на пловдивското летище в полунощ нищо не работи. От бехх поне при закаснеинъа се раздаваха ваучери, закуски и подобни. Но ъавно в Бг тръбва да буде забранено да оперират Лоw будгет аирлинс за да просперира Бг Аир. Много интересно как след забраната на Бехх, Бг аир започна да пуска разни оффертички и промоции. Цените са безбойно надути. Цудъа се дали споменах че Бг Аир субират и по 10 еуро за гориво. Ами вок в цената на билета кво влиза тогава ??? Не мойе да плащаш ЕУРО 360 Еуро до еуропе и да ти сабират допалнитело 10 еуро за керосин. С нетурпение чакам да почната да летъат Имагине Аир, защот ми писна да пулнъа гушат на харръ поттер.

Редактирано от - bot на 07/1/2005 г/ 16:29:05

sasoss
07 Яну 2005 14:26
Мнения: 6,068
От: Bulgaria
Може би е достатъчно да бъде лицензирана като авиопревозвач според БЪЛГАРСКИТЕ ЗАКОНИ.
За радетелите на свободния пазар като Как'Ина ще отбележа, че в началото на 90-те всякакви финансови пирамиди и мошеници можеха свободно да осъществяват "дейността си".
======
nuekie, специално за теб да повторя - Bexx air работеше в нарушение на българските закони. Само защото си успяла да летиш няколко пъти "на далавера" с тях, означава ли, че трябва това да бъде допускано? Някъде прочетох, че за да се лицензират като авиопревозвач таксата е ...1000 лева. Защо все пак не го направят, а? Защо Imagine Air не се регистрира?
И още един въпрос - след като често посещаваш Немско - в кои случаи немската аднимистрация допуска нарушаване на законите, пък било то в името на потребителите?

Редактирано от - sasoss на 07/1/2005 г/ 14:36:44

Ина Тодорова
07 Яну 2005 14:38
Мнения: 3,086
От: Finland
Mikele , вероятно говориш за т.н. security guarantee , или гаранцията, която се изисква от туоператорите в страните на ЕС, извършващи изходящ outgoing tourism .Тя се използва само в случай на природни бедствия, като цунамито и се закупуват билетите на туристите за екстреното им връщане-евакуирване, както и връщане на тази част от стойността на пакета, която не е изразходена .Това го вършат тур операторите със задължителната security guarantee и които са задължени да я притежават във вид на депозитна банкова гаранция. Именно security guarantee защитава правата на потребителите. В българското законодателство за туризма тези норми на ЕС и security guarantee не са възприети -законодателството ни не е направено по това на ЕС . Ето защо българските туристи , пострадали от цунамито няма да бъдат обезщетени от цунамито и бяха върнати по-късно , когато беше първоначално планиран чартърния полет за тяхното пътуване . Bexx air не е туристически оператор и не се нуждае от българския лиценз за туроператор , а е авиокомпания с редовни линии и тя издава редовни билети (не чартърни волчери), както и се движи по-други норми- на Варшавското споразумение , IATA и впрочем, при които има partnership между авиокомпаниите и ако не може пътникът да се придвижи по първоначално закупения маршрут, може да го направи със същия билет по маршрути на други авиокомпании. Така редовно издадения билет не се загубва, губят се волчерите по чартърните линии, издадени от туристически оператори и които не са редовно закупен билети.
Та не бъркай Bexx air с туристически оператор .
Впрочем , царския певец saseos забравя да ни каже, че Bexx air беше подал молба да получи авио и туристически лиценз още с първия ден на регистрацията си, но по неизвестни причини НЕ му бяха издадени лицензите, а в полицейската акция срещу него не само офиса му беше затворен, а и блокирани банковите сметки, при което той нямаше друг изход, освен да обяви банкрут. Но пък делото е в съда .
Възмутена съм от подвеждащия и некомпетентен настоящ материал на СЕГА


neukie-keukie
07 Яну 2005 15:06
Мнения: 3
От: Bulgaria
Ами защото не са авиопревозвач затова. Това да продаваш самолетни билети не значи че си авио превозвач. Това че има пропуск в балгарското законодателство не значи че тръбва да се забранъава саществуването на такива компании. Првозвач беше Хемус аир и БХА. Защо те не се отказваха да взимат паричките от бехх и да изваршват полети???
За летенето на далевара....обоявам го. Защо да дам 360 ЕУРО като мога да дам 60 ЕУРО например и с останалте да ижарча за по приъатни неща.

Редактирано от - bot на 07/1/2005 г/ 16:23:57

sasoss
07 Яну 2005 15:28
Мнения: 6,068
От: Bulgaria
nuekie,
доколкото ми е известно в България не е забранявано СЪЩЕСТВУВАНЕТО на никоя компания. Забранявана е ДЕЙНОСТТА на различни компании, която е била в противоречие на съществуващите закони.
А относно Bexx air - дейността й предполага да се регистрира или като авиопревозвач или като турагенция. Нито едното са го направили, нито другото, с което закона е нарушен. Това е за сведение и на финландската специалистка Буля Ина. Сигурно северното сияние й е осветило "факта", че държавата не била издала лиценз на Bexx.
Бульо Ина, защо все пак не се занимаваш с неща, от които разбираш? Например да строиш социализма И във Финландия.
А колкото до жалкото подобие на Балкан - не знам до къде си летяла с тях за 360 eur, ама не мога да се сетя толкова скъпа еропейска дестинация. Нещо са те метнали. Миналия месец летях с тях до Барселона за 200 eur. "Промоция"! И се зарекох повече да не правя тази глупост. Държаха ни в транзитна зона на летище София 4 часа при условие, че предварително знаеха, че ще закъснеят яко. И през цялото време лъгаха за закъснението.
neukie-keukie
07 Яну 2005 15:54
Мнения: 3
От: Bulgaria
Да на никоъа компаниъа не е забранено саществуването, просто само се налага запор за изваршване на деиност. [имг]хттп://форум.скъцоде.цом/имг/сцреам. гиф[/имг]

Редактирано от - bot на 07/1/2005 г/ 16:25:41

Ина Тодорова
07 Яну 2005 16:22
Мнения: 3,086
От: Finland
Впрочем, царският певец sesoss и и синонима му stepenwolff забравя да ни каже , че Bexx air се е обявил от самото си начало за авиопревозвач и беше си подал от първия регистрационен ден като фирма, молбата за авио и туристически лиценз , но поради неизвестни причини не получи нито един такъв, до последния си ден на саществуване. За това това така лесно получи обвинителна присъда като нелигитимен авиопревозвач и върху него беше упражнен полицеиския произвол ! Българи , вие в каква държава живеете - европейска или африканска?


Препоръчвам Ви да упражнявате асоциативното си мислене по темите на статиите, а не по идентифицирането на форумните участници..

С уважение: bot
Редактирано от - bot на 07/1/2005 г/ 16:28:12

sasoss
07 Яну 2005 16:38
Мнения: 6,068
От: Bulgaria
Бульо Ино,
сигурно можеш да покажеш някакъв документ, с който да докажеш, че Bexx air са пожелали да бъдат лицензирани като авиопревозвач?
В противен случай можеш да повториш още 97 пъти, че Bexx искали да се лицензират. Нали знаеш - една лъжа повторена 100 пъти...
Между другото май ще трябва и да постнеш 100 пъти, че Imagine air искат да се лицензират.
Ще ми се наложи да подмина снизходително квалификациите Ако мога да перефразирам - каквото сам напишеш във форума, никой друг не може повече от това да те обиди.
Кажи нещо за социализЪма и ДДС.
Chicho Dr.
07 Яну 2005 16:39
Мнения: 8,006
От: USA
Мараба форум! Честито на Ивановци! Имам техническо питане. *****


Препоръчвам подобни въпроси да ги поствате в раздел " Помощ" към форума на вестник "Сега"

Всъщност, сега видях в досието ви, че вече съм ви препоръчал 3-4 пъти този вариант. Налага се да ви изтрия.

С уважение: bot
Редактирано от - bot на 07/1/2005 г/ 16:50:59

Ина Тодорова
07 Яну 2005 16:47
Мнения: 3,086
От: Finland
Сосе, в деня на погрома над него , в сайта си , точно това писа Bexx air , че е подал молба за авио и туристически лиценз, но въобще 1 година не е получил отговор ...Делото е в съда и там най-добре се виждат истините и при това
неперефразирани ...Амин!

99
07 Яну 2005 16:48
Мнения: 4,830
От: Eritria
чичо др, ако ти пламна ушите, значи си е било за тебе, тука бото нема пръст
sasoss
07 Яну 2005 16:58
Мнения: 6,068
От: Bulgaria
Остават още 96 пъти... Сигурно в някой финландски сейф имаш оригиналните документи, с които са искали лиценз.
Хайде почети какво пише пък другата страна:
=====
Фирмата "Бекс еър експрес" ЕООД е българско търговско дружество, регистрирано по Търговския закон, в Софийски градски съд, , БУЛСТАТ 131164194. Дружеството е с управител Дирк Виземан, който е едноличен собственик и гражданин на Федерална република Германия.

"Бекс еър експрес" ЕООД се представя чрез Интернет за "нискобюджетна авиокомпания" /low cost airline/. От края на миналата година същата извършва продажби на билети за превоз по въздуха чрез Интернет, като за въздушния превоз наема български авиационни оператори и извършва полети от летища в България до летища в Германия и Белгия и обратно. След постъпването на жалби от пътници, Министерството на транспорта и съобщенията, респективно Главна дирекция "Гражданска въздухоплавателна администрация" извърши проверки и установи, че "Бекс еър експрес" ЕООД не е авиационен оператор по смисъла на Закона за гражданското въздухоплаване. В тази връзка това дружество няма право, в съответствие с чл. 6, чл. 64, ал. 4 и чл. 65 от същия закон, да извършва превози по въздуха, както и да продава от свое име и за своя сметка билети за превоз на пътници по въздуха.

Министерството на икономика от своя страна извърши проверка в регистъра на лицензираните туроператори и туристически агенти и установи, че "Бекс еър експрес" ЕООД не е лицензиран като такъв по Закона за туризма.

При проведената среща с управителя на "Бекс еър експрес" ЕООД на 03.05.2004 г. в Министерството на транспорта и съобщенията същият потвърди, че дружеството не притежава лиценз за туроператор или туристически агент, като заяви, че му предстои регистрация за туроператор в Германия и че ще организира полети и ще продава билети за превоз по въздуха, използвайки немския лиценз на своя дъщерна фирма, регистрирана в Германия.

Туроператорска или туристическа агентска дейност на територията на Република България се извършва само въз основа на лиценз, издаден със заповед на министъра на икономиката, съгласно чл. 17, ал. 1 от Закона за туризма. В тази връзка, със своите действия, г-н Дирк Виземан е нарушил Закона за туризма.

Министерството на икономиката е сезирало Комисията по търговия и защита на потребителите, която има правомощия да извършва проверки по случая, съгласно Закона за туризма.

От своя страна, Комисията по търговия и защита на потребителите е извършила проверки, връчила е на управителя на дружеството предписание, съставила е акт за нарушение на Закона за туризма и в последствие е затворила офиса на фирмата в гр. София.

Безкрайно беше учудването ни, когато г-н Дирк Виземан започна усилена медийна атака, обвинявайки българската държава и администрация за нанесени му щети и ощетяване на пътниците. Считаме, че с незачитането на действащите на територията на Република България закони, тази регистрирана по българския търговски закон фирма, нанася вреда, както на потребителите така и ощетява лоялните авиокомпаниии, туристически оператори и туристически агенти. С действията си г-н Виземан не само демонстрира незачитане на правния порядък в страната, но и нанася вреда на имиджа на България.

Администрацията на Република България не ограничава правата на легитимните субекти, но е задължена да контролира и спазва изискванията на вътрешната нормативна уредба, международните документи, включително Директивите и Регламентите на Европейския съюз, като по този начин защитава правата както на българските, така и на чуждестранните граждани.

Поради това смятаме, че обвиненията в пресата, отправени към различни български институции, са напълно неоснователни и необосновани.

Абсолютно задължително е всички търговски субекти, които осъществяват стопанска дейност в страната, да спазват националните законови изисквания.
Добави мнение   Мнения:47 Предишна Страница 2 от 3 1 2 3 Следваща