Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Рекордни 9.3 млрд. лв. в бюджета
Добави мнение   Мнения:9 1
Досие
07 Яну 2005 02:46
Мнения: 92
От: Bulgaria
Искрено вервам, , че напролет с историческата победа на БСП и начело с другаря Станал-Шеф и още некои други отговорни другари, бюджета ще бъде утроен.
СветлоПиво
07 Яну 2005 04:53
Мнения: 8,839
От: Canada
Браво...... Тези милярди нищо не ми говорят, ама тук требва да се казва браво и аз го казах...
чичата
07 Яну 2005 07:42
Мнения: 5,225
От: Bulgaria
...важното е да може да се събират налозите...
...от всеки...
...от пушача до огромната фирма...
Николай Скаличански
07 Яну 2005 09:25
Мнения: 4,135
От: Germany
моля всички форумци да обърнат внимание на дискусията, която се оформя под статията:
"Сделките с дълговете не може да са вечно тайни" в рубриката Наблюдател
Балканджи Гогов
07 Яну 2005 10:38
Мнения: 964
От: Bulgaria
Че как не! Нали акцизите вървят с цените? Разчиташ (баси и думата) приходи при очаквана цена на суровия нефт, да речем 25 $ на барел, а тя става 40 $. При една нарастваща консумация, да речем 1 000 000 т. разликата се явява "презпълнение". Ако през годината нещата се сговнят, бъзикваш цените на т.нар. акцизни стоки като цигари, напитки и пр. и пак си на далавера. Вчера четох, че "преизпълнението" на приходите щяло да надмине 1 млрд. лв. - все пара, която т.нар. правителство ще похарчи както си реши - на ползу симпатичните му донори, спорсори и откровени айдуци. Ей, избори идат!
66
07 Яну 2005 10:44
Мнения: 7,170
От: Bulgaria
МИта и данъци
Мноого удобно.
И тъй като материала е редакционен (не се цитира чии е коментара), ще споделя че не ми се вярва нито да са толкова тъпи нито толкова наивни. Та каква ли ще е причината, да не тълкуват че е резултат на повишени акцизи и такси примерно
Top Gun
07 Яну 2005 11:37
Мнения: 5,874
От: Bulgaria
Ще си "отживееме"... При "разчетени" крайно ниски разходи за основни бюджетни пера като образование, здравеопазване, съдебна власт, инфраструктура и изкуствено занижена прогнозна приходна част "преизпълнението" е естествен резултат! По-важното в случая е КАК ЩЕ СЕ РАЗХОДВА преизпълнението и пак ли ще потекат плащания по външния дълг към лондонското мадър сити на Велчев и приятели?!?!?!
Aneja
07 Яну 2005 15:11
Мнения: 254
От: Bulgaria
Толкова излишъци, толкова нещо! И нито един мащабен икономически проблем на страната, не се решева с тези пари.
А, знаете ли например, че само България няма отделен от бюджета Държавен Пенсионен Фонд. Всички бивши соц.страни отдавна ги направиха.
А, такъв фонд е нужен и той трябва да играе на международните валутни и фондови борси за да опази пенсионерите от инфлацията, била тя и хипер. Така се прави по света!
Дълго време си задавах въпроса, защо всички Министри на финансите, като започнем от Ив. Костов, минем през Муравей и стигнем до Велчев не го създават.
Оказва се, че такъв фонд е редно да обслужва тези, които са работили и имат право на пенсия и тези, които сега внасят вноски чрез ДОО.
При тоова положение след само три-четири години при правилно управление на този фонд, от читави брокери, пенсиите у нас ще заприличат до някъде на тези в другите страни.
Бедата е там, че повече от хората в пенсиона възраст не са работили нищо и сега гълтат средства, като социални пенсии и помощи. Държавата ощетява работилите и работещите, като дели техният фонд с лентяйте и тарикатите, които са пестили от ДОО. А, какво ще стане след години, като сега половината от водещите се на работа не им се внася нищо за пенсия.
Ако, има фонд Държавата ще трябва да плаща на тези, които нямат вноски и права на пенсия помощ от бюджета.
Това е справедливостта на тези, които ни управляват 15 години, господа. Леви ли са десни ли са, незнам, но са алчни, некадърни и зли.
гошо
07 Яну 2005 15:35
Мнения: 4,631
От: Bulgaria
9.3 млрд. / 8 млн. = 1162.5 лв. на калпак изядат гадните чиновници. Пфу!

Добави мнение   Мнения:9 1