Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
САЩ се сдобриха с ООН
Добави мнение   Мнения:6 1
SedalginNeo
07 Яну 2005 07:29
Мнения: 2,295
От: Bulgaria
Ся както е хилав долара, европейските страни ще минат по-тънко като обръщат еврото. Ми тъй де, няма само янките да симулират скъпи помощи от почти просрочените военни резерви, като ги смятат по десет зелено пилешката кълка и по пет за кило брашно. Даже и по повече, щото шматките мерят в паунди, което е по-малко и от половин кило. Като им начислят и транспорта по халибъртънските тарифи, застраховката и разни ми ти там прочия, ей ти го чувала ориз по сто гущера! Така и ние можем да дадем половин милион - щайгата картофи по една хилка, oдеялата по две (нищо че не им трябват) и готово. Апропо - Доган & дружинка що не изръчкат турците да пратят малко тютюнец, че там техния съвсем се е подмокрил?
Amilcar
07 Яну 2005 10:04
Мнения: 1,907
От: Spain
И аз дарявам $ 100 000.
...........
Дано не се сети някой да ми ги иска
Аведар
07 Яну 2005 11:33
Мнения: 346
От: Bulgaria
Има огромна разлика между словестни обещания и дела.
До сега единствената ефективна помощ която спасява десетки хиляди хора в бедстващи и откъснати от транстпортни връзки области са американските военни кораби, всред които два самолатоносача, и прехвърлените и базирани върху тях вертолети. Те доставят в недостъпните райони вода, лекарства и ваксини. Останалото са обещания за в бъдещето.
САЩ правят грешка като гласуват по-голямо доверие на ООН и администрацията на Кофи Анан. Те отново проявяват благородство и щедрост, като допускат, че пред лицето на човешката трагедия администраторите на ООН ще станат принципни и честни. Кофи Анан остана равнодушен, меко казано, пред по-големите трагедии, като изгубен човешки живот, в Руанда и режимът на Саддам.
Локи
07 Яну 2005 12:03
Мнения: 4,862
От: Bulgaria
хайде Аведар, не само САЩ в момента помагат ефективно.
Браво че обещават, ама доста често такива обещания не са изпълнявани и на 20%.
А ООН докато се натутка, помощите за някой може вече да не са нужни.
zoroaster
07 Яну 2005 14:02
Мнения: 216
От: Bulgaria


Когато телевизията ни показва скърбящи жертви, ние си бръкваме в джобовете и проявяваме масов и сгряващ сърцето отклик като този, който сега демонстрираме в Азия. В останалото време сме циции, които отвръщат поглед, докато гинат много по-голям брой хора.

През 2003 г., последната година, за която излязоха данни, увеличихме тази помощ с една пета. Всъщност, президентът Джордж У. Буш се представя по-добре по отношение на помощта за бедните страни в сравнение с предшественика си Бил Клинтън. Но като дял от икономиката ни нашият принос продължава да ни класира на последно място сред 22 големи държави донори.
На глава от населението през 2003 г. сме дали дневно по 15 цента на 100 долара национален доход за помощ на бедните държави. Дания даде по 84 цента, Холандия 80 цента, Белгия 60 цента, Франция 41 цента, а Гърция 21 цента (най-ниският дял, ако изключим нашия).


Статията е писана от американец Никълъс Д. Кристоф,
psg
07 Яну 2005 16:09
Мнения: 1,523
От: Bulgaria
Така е Amilicar
На Иран бяха обещани щедро $1 милиард след земетресението в Бам, от които получиха по-малко от $18 милиона...
Добави мнение   Мнения:6 1