Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
18 години затвор и 250 000 лева
Добави мнение   Мнения:11 1
pravdata
12 Яну 2005 23:58
Мнения: 67
От: Bulgaria
наи-после присуда!!!!!!!!! и то каква
очевидно някои си е свуршил работата

Редактирано от - bot на 13/1/2005 г/ 01:45:04

traitor
13 Яну 2005 01:44
Мнения: 87
От: USA
Замазват ни очите, ежедневна практика на българската "право"раздавна система(и само на нея ли?).
Не безизвесният Жоро Илиев, има висящо (доказано)дело за отвличане и убуство(и само това ли?).Страно то е , че пресата и прокуратурата го забравиха тотално(и само него ли?) , сякаш е станал маика Тереза.
Ку-Ку
13 Яну 2005 03:08
Мнения: 4,128
От: Bulgaria
Радвайте са балъци, цената на херото ще вдигне, абстениращите ще ви разбитят колата, ще ви пребият детето, жена ви ще ви напусне заради някое забогатяло от наркомафията чиче, обаче вие ще се чувствате удовлетворени. Колко ли години ще са необходими за да осъзнаят гражданите в каква идиотска игра са ги набутали. Пълна легализажия на всички видове наркотици и ритник в задника на всички дилъри, мутри и корумпирани изроди !
Sevastokrator
13 Яну 2005 09:14
Мнения: 238
От: Bulgaria
Ку-ку, не се ли замисляш, че легализацията на дрогата ще има обратния ефект на този, който си мислиш ти. Цигарите също се продават без проблеми и всеки има достъп до тях. Резултатът е, че България е една от най-пушещите нации в света. Мен ако питаш, същото ще стане и ако се легализират наркотиците - всеки хлапак ще може да отскочи до аптеката и да си вземе дозата, за да се боцне преди училище.
РАзрешението (според мен е другаде) - да се въведе регистрация на дрогата - всеки, който взема наркотици, да се регистрира в нарочно създадено държавно учреждение. Да му бъде издавана идентификация, срещу предоставянето на която да може да си купи наркотик от аптеката. Така хем ще намалеят дилърите, хем ще се знае кои хора вземат наркотици, хем същите ще могат да вземат чиста дрога и няма да умират от инжектирана отрова за мишки и други гадости, с които се тъпче дрогата, за да се увеличи обемът й.
Alexa
13 Яну 2005 10:50
Мнения: 160
От: Bulgaria
Това е добра новина но къде са присъдите за големите наркобосове чиито имена медиите непрекъснато цитират а пък за един не сме чули да е осъден
:цонфусед:

Редактирано от - bot на 13/1/2005 г/ 11:29:19

Ку-Ку
13 Яну 2005 11:37
Мнения: 4,128
От: Bulgaria
Sevastokrator, не е въпросът в това да се намали употребата на дрога, а да се удари нарко мафията, която корумпира и съсипва обществото ни. Нелегалната търговия с наркотици е много по-голям проблем от самите наркотици. Никога в историята на човечеството един порок не е бил премахнат със забрани, има само един път за борба с наркоманията и това е просветата и образованието. Ако твоят хлапак е готов да се надруса преди училище няма какво да го спре. Ти май не си наясно докъде са проникнали пиплата на организираната престъпност и колко лесно е човек да си набави наркотик. Аз много повече бих се притеснявал за детето си като знам, че дилърите го дебнат пред училището и са готови на всичко за да го накарат да 'пробва' и че накрая ще му продадат кой знае какъв боклук.

Въобще трябва да свикнем с идеята, че наркотиците са част от живота ни, ние всички се дрогираме всеки ден - с алкохол, никотин, кофеин, лекарства, стимулиращи напитки и какво ли още не. Това не е фатално за живота ни именно защото тези наркотици са легални и производителите им са вложили усилия да намалят вредния им ефект до някакъв приемлив минимум.
Странно е защо обществото е приело, че забранените сега наркотици са бич божи, нещо ужасно и е страшен грях човек да си доставя удоволствие с тях.

Половинчатите мерки, които предлагаш няма да разрешат проблема, защото правиш грешното предположение, че всички наркомани са 'видими', отличават се и могат да бъдат регистрирани. Това въобще не е вярно, търкалящите се по градинките прошляци са малка част от консуматорите на дрога, останалите са нормални, 'прилични' хора като нас, те никога няма да се съгласят да са бъдат заведени под отчет в лечебно заведение и ще предпочитат да си купуват дрогата тайно от дилърите, дори да е на по-висока цена.
zoroaster
13 Яну 2005 12:57
Мнения: 216
От: Bulgaria
Ку-Ку донякаде си прав ама има един сериозен проблем и той е че едно 12, 13, или 14 годишни дете не е достигнало още фазата на нравствено-физиологично развитие, която да му позволи да вземе адекватно решение да взима или не наркотици! Ако ги разрешим как ще му обясниш вредата от тях, като веднага щете контрира - ако бяха толкова вредни нямаше да ги продават свободно.А пък ти иди му обяснявай за тезите как се громи мафията по тоя начин!
Решението на проблема с наркотиците не може да е дело не една страна, само активна международна политика може да го ограничи.Както всички знаем 90 % от наркотиците идват от няколко държави в Южна Америка и Азия където картелите са се слели с държавата и няма никакъв контрол.Само координиран и много силен международен натиск, заедно с проверки от международни инспектори подобни на тези за оръжие може да намали производството от там и печалбите от този бизнес което да го направи по-рисков и по-малко атрактивен.Такива мерки заедно с легалзацията на марихуаната може да доведат до трайно намаляване на употребата на наркотици и свързаната с тях организирана пресъпност!
Sevastokrator
13 Яну 2005 13:08
Мнения: 238
От: Bulgaria
Ку-ку, съгласен съм с теб, че всичко е въпрос на възпитание. Само че кой да проведе това възпитание? Голяма част от родителите, тормозени от всекиденвните проблеми, сякаш забравят какви опасности дебнат децата им на улицата. Учителите ..... за тях пък направо не ми се говори. Според моите наблюдения доста голяма част от тях възприемат работата си като нещо съвсем нормално, без да съзнават важността на това, с което да се занимават.
И тъй като няма кой друг да предприеме активна борба сртещу наркотиците, моето предложение ми се струва доста разумно.
Това за легализацията, което предлагаш, може и да звучи забавно, но няма да даде положителен ефект в страна, с консервативно мислене, каквато е нашата.
DemonWind
13 Яну 2005 13:34
Мнения: 116
От: Bulgaria
Аз съм за легализацията на дрогата, но проблема в България е от съвсем друго естество. В Холандия например да станеш наркоман е въпро на личен избор - възможностите, които ти се предлагат са много и доста по-примамливи. В мизерията в България какво друго остава на младия човек, освен да се напие като свиня, да се надруса и по този начин да избяга от действителността. Апропо, напоследък се наблюдава тревожната тенденция да се популяризира употребата на алкохол за сметка на дрогата - нещо изключително опасно. Алкохолът е психоактивно вещство, което е доказано, че влияе най-разрушително на асолютно всички органи на човека (за разлика от марихуаната). А по последни данни алкохолиците в България са трета, да не кажа и втора политическа сила (т.е. ако направят партия, то алкохолиците ще имат над 80 представители в Парламента... Е, тогава наистина може би гроздовата ще стане 1 лв./ 1 литър, отрезвителите ще са безплатни, а по улиците ще витаят безгрижни пияници за радост на трезвениците!
Them or Us
13 Яну 2005 14:03
Мнения: 904
От: Bulgaria
Тц, Тц.За 300г.-18години пандиз.За убийство-от 3 до 5 максимум 8.Ебати и държавата, прокуратура, депутати и останала измет човешка......

Ку-Ку
13 Яну 2005 17:36
Мнения: 4,128
От: Bulgaria
Zoroaster:
Както всички знаем 90 % от наркотиците идват от няколко държави в Южна Америка и Азия където картелите са се слели с държавата и няма никакъв контрол.


Това е вярно само за наркотиците с органичен произход (например хероин, марихуана, кокаин). Тяхната популярност постепенно намалява за сметка на синтетичните (амфетамини, екстази, ЛСД и много други) - те се произвеждат навсякъде, включително в България. Така че дори да унищожат всеки стрък мак и канабис на Земята това въобще няма да реши проблема.

Съгласен съм, че ще трудно да се предпазят децата, но дали сега положението е по-добро ? Аз смятам, че ако наркотиците се легализират ще има много по-добри възможности за контрол над продажбата им. Странно е как сте готови с лека ръка да предадете отгорността за здравето на децата си на местните нарко дилъри и корумпираната полиция. Сами признавате, че е трудно да спрете децата от това да опитат дрога, а замисляли ли сте се какво ще стане ако ги изловят точно когато опитват и колко човешки живота за разсипани заради подобни хлапашки изпълнения. Всяка година в САЩ се арестуват повече 500 000 души само за употреба на безобидната марихуана, много от тях получават ефективни присъди, а повечето губят шанс за нормална житейска реализация. За мен това граничи с фашизъм.
Добави мнение   Мнения:11 1