Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Фондации се оплакват от процедурите по програма ФАР
Добави мнение   Мнения:3 1
Томас
13 Яну 2005 09:33
Мнения: 5
От: Bulgaria
Публична тайна е, че корупционният натиск към чиновниците от ФАР, които могат да вземат решения за класиране на проекти, е огромен. Очакванията, че криминалният бизнес ще се насочи към евро парите се сбъднаха напълно. Като прибавим и агресивната намеса в разпределението им от областните управи и парламентаристи, посредством целево регистрирани НСО, то картинката е завършена изцяло. Известни са НСО и училища, които заделят по 10 % от перото “Човешки ресурси” в нелегални каси за подкупване на чиновниците. Тарифата варира от 3000 до 5000 лева и се заплаща почти винаги посредством бивши служители на ФАР в България като консултантски услуги. Гарантират участие във всички програми на ФАР.
Пълната непрозрачност на процедурите и резултатите до момента дават основание за подозрения в съпричастност към далаверата и на висши европейски чиновници. Всичко това е известно на политическия кабинет на НДСВ и незримо се подкрепя, доколкото част от парите се очаква да захранят предизборните каси. Вече съществуват сигнали, че ЕС се готви да измени договора за ФАР, подписан от правителството на Костов и да прехвърли финансовото му управление за България на свои чиновници, като осигури някаква прозрачност на процедурите. Не е изключен сценарий, при който ФАР за България да се рестартира, както това стана при отстраняването на гърка Майкъл Зографос в началото на 2001 година.
Top Gun
13 Яну 2005 14:12
Мнения: 5,874
От: Bulgaria
Томе, само "бившите" ви пречат ЗНАЧИ! А настоящите управляващи -"бивши" членове на Отворено общество и такива, които добре изпълняват повелята на партийните централи за "ДАРЕНИЯ"- те са едни ангелчета....Така, че да не търсим под вола теле ами действайте, че "време не остана"
shake
13 Яну 2005 15:20
Мнения: 5,773
От: 0
Много неправителствени организации се навъдиха. И много програми ФАР.
Добави мнение   Мнения:3 1