Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
8 и 9 години затвор за ученичките, убили приятелка
Добави мнение   Мнения:12 1
Bongo Barabata
14 Яну 2005 01:36
Мнения: 889
От: Burundi
Максималното наказание за убийство, извършено от непълнолетни, е 10 г. Окръжният съд присъди и 75 000 лв. обезщетение на майката на Маги - Цветана Петрова. Искът бе за 100 000 лв., но не бе уважен в пълния му размер. Щом чуха присъдите си, осмокласничките се разплакаха./////Горките, колко ли им е било мъчно!Сигурно и докато са я душали и били с бухалката по главата също са плакали.И сега, какво?Ще полежат, пък ще излязат.И ще живеят.А другото дете?След време ще си го спомнят само родителите му.И ще плачат горчиво и истински, цял живот.Ама че отвратителна, гадна история.
agent69
14 Яну 2005 09:43
Мнения: 866
От: Bulgaria
За добро поведение убийките / извинете ученичките/ след три, четири години ще са на свобода и ще могат да се запишат да следват право !
Майките им напразно се безпокояха, че изродчетата им не ще могат да си завършат образованието.
Dante
14 Яну 2005 09:52
Мнения: 3,839
От: Bulgaria
Дано това дело бъде като камбана са събуждане за заспалия дълбок сън български народ. Крайно време е да разбере, че даже да си зарови главата в пясъка (както го прави досега) няма да реши и да решава пълноценно проблемите си. Някои неща не се решават от само себе си или да се оставят да оттекат с времето си - те се трупат като боклука и след това причиняват епидемия!
KozaMostra
14 Яну 2005 11:28
Мнения: 77
От: Bulgaria
Тъжна присъда...мъка ми стана как затриха още два живота тъпите копеленца, за да се направят на велик съд! Питам: ТОВАЛИ СА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ В ДЪРЖАВАТА? Защо не се направят на такива мъже на Георги Илиев? То в пубертета може да се случи такова нещо, но на дете шанс трябва да се даде! [/b]

Редактирано от - bot на 14/1/2005 г/ 12:14:07

mila zorina
14 Яну 2005 12:07
Мнения: 1,360
От: Bulgaria
Шансът е даден- според възрастта и наказанието. Сега ще го обжалват, може и да го намалят още. Настина след няколко години тези "деца" ще излязат на свобода, за да потърсят момичето, което ги е предало, и да му видят сметката. Девойче, бягай някъде, сменяй самоличност и адрес, иначе си загубено. Те убиха заради едната завист...и нищо няма да ги спре. Плачът им не е от разкаяние, а от злоба, че са ги хванали. Жалко, но е факт.
arhiman
14 Яну 2005 12:13
Мнения: 2,069
От: Bulgaria
Това е резултатът от 60 години атеистично образование - цинизъм, духовна пустош, пълно загубване на равствени ориентири и ценности. А може би точно това е целта. Стадо от говеда се управлява най-лесно.
chown
14 Яну 2005 13:37
Мнения: 3,062
От: Bulgaria
па то освен от говеда, от друго може ли да е съставено едно стадо ?

...а да бе -и от овце става!
Гарван
14 Яну 2005 15:52
Мнения: 9,350
От: Bulgaria
Плачеха, но бяха гримирани, поне едната. Дали от разкаяние плачеха? Ако не ги бяха хванали щяха да си гледат кефа. Тези заслужават най-тежко наказание и нека и другите келеши се замислят за ценността на човешкия живот.
daskala
14 Яну 2005 15:59
Мнения: 5,537
От: Bulgaria
Възмущаваме се, но всичко това се получава защото:
1. Никъде в тази държава не е казано, че децата първо имат задължения и
чак след това права.
2. Оставихме всичко в ръцете на училището, но в изсконната си част на първо място стоят образователните цели и чак тогава възпитателните!
З. Родителският контрол е под всякаква критика. Влезте в най-близкото барче след 22.00 часа и ще видите за какво става въпрос! Алкохол, цигари, наркотици, чалга, рап. Представете си 28 фена на Мишо Шамара или Ванко І.
То последният е на топло в затвора.
4. Къде е полицията? Къде е Детска педагогическа стая? Кой контролира кметските заповеди? Спомняте си каква "КЕРБАЛАДА" беше по Коледа и Нова година. Навсякъде цари пълна БЕЗНАКАЗАНОСТ! Какво да очакваме след това?
Кога ще се оправим ли? Ами когато весеки понесе кръста на своята отговорнос и престанем да се обвиняваме. Родители, учители, общественост и държавни органи. Децата са на всички НАС!
БОЖЕ ПАЗИ БЪЛГАРИЯ!!!!!!!
starija hush
15 Яну 2005 01:00
Мнения: 5,041
От: United States
Malki sa im prisudite.No izlezat li edin den 6te budat ubiti ot roditelite na zhertvata.Taka 4e da ne obzhalvat ako iskat pone o6te 8 godini da sa zhivi.Izrodi smurt za vas.
Fani
15 Яну 2005 07:19
Мнения: 1,196
От: USA
Arhiman, страната, в която живея, е пълна с истински религиозни хора. (Даже аз, въпреки че съм върл атеист, поне веднъж месечно посещавам местната православна църква, нищо че е гръцка.) И въпреки това подобни случки има и тук, че и в по-лош размер, например преди 2 години едно хайванче вкара АК 47 (хеле пък той колко е забранен!) в гимназията и изпозастреля сума дечурлига въпреки металодетекторите на входа. (В някои от гимназиите се влиза по-трудно, отколкото в съда, да кажем.) На всичкото отгоре, добре известно е, че нигросите са по-религиозни от белите. А гимназията беше черна. От твоя гледна точка, от какво е предизвикано подобно поведение, от многогодишно атеистично или безбожно възпитание? Или от нещо друго?
За момичетата и леките присъди - просто нямам думи. Тук биха си лежали в панделата (отначало в детския, после в големия) доживот или в най-лекия случай 50 години без право на помилване.
XYZxyz
15 Яну 2005 11:33
Мнения: 26,211
От: Antigua and Barbuda
Най-лесното е да се каже - ето докъде ги доведе демократичното възпитание през последните 15 години. Те са родени, израснали, възпивавали и убили след 1989 година. Но не е само това - целия ни народ без мутрите и мутроподобните политици-мафиоти е докаран до там, че често се случва да излива натрупаната злоба към мафията, върху възможно най-беззащитните, дали ще са бездомници, деца, старци, кучета или други животни все тая.
Добави мнение   Мнения:12 1