Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Драстични нарушения в следствието
Добави мнение   Мнения:7 1
gestapo
23 Фев 2005 23:56
Мнения: 45
От: Albania
krass
24 Фев 2005 01:07
Мнения: 1,371
От: Bulgaria
Де да бяхме варварски народ...нямаше да ги траем толкоз нагли вождовете...
А ти гестапо нямаш очи да мрънкаш! Явно не живееш тук!
anacephal
24 Фев 2005 01:56
Мнения: 3,134
От: Bulgaria
Много се опасявам че не става дума за "прикриване на несвършена работа" поради мързел, а за изпълнение на поръчки срещу заплащане - вземаш пачката и пращаш делото в трета глуха.
ivanhoe
24 Фев 2005 09:16
Мнения: 189
От: Bulgaria
Сигурно има и пачки. Ала повечето е проста некадърност и мързел.
Алтънгого
24 Фев 2005 10:03
Мнения: 126
От: Bulgaria
Прокуратурата е най-мафиотизираната структура в БГ. Не знам защо хората се заблуждават да им вярват. На по-низшето стъпало са полицията , а на най-низшето са следователите. Схемата е следната - Прави се сигнал , че някой е сгафил здраво , да речем до полицията. Те започват да дознават. Ако е политически близък до управляващите се прекратява още там. Ако трябва да му се разкаже играта се дава в прокуратурата с мнение за образуване на следствено дело. Прокурора ако получи здрав рушвет го прекратява , ако не натоварва следовател да работи по случая. Ако не му хареса мнението на следов. го връща докато му хареса. Ако сигнала е до прокурора той командва целия парад както си иска. На един приятел му разказаха играта по донос , а не беше направил нищо. На друг близък до управляващите му крият бакиите , които са за затвор , вече година и половина , но той е един от малкото кметове на НДСВ. Мафията е в Прокуратурата.
XYZxyz
24 Фев 2005 11:26
Мнения: 26,211
От: Antigua and Barbuda
Схемата е простичка - за няма нищо те мотаят по 10-20 години и чакат или да хвърлиш топа или да им дадеш рушвет. Това най-вече го правят в прокуратурата, които с описания в статията пинг-понг със следствието, също си оправят статистиката. Примерно следствието решава (основателно), че няма престъпление и праща на прокуратурата, но прокурора не ще да се мине и връща обратно, защо ?, ами защото не е взел подкуп, оправя си статистиката и т.н. После, за да не мине някаква давност, прокурора поизменя малко в обвинението и ето ти ново обвинение с нова давност. Реалните престъпления практически не се разследват, защото подкупите там бързо решават нещата. В общи линии наистина по-голямия проблем е прокуратурата, защото тя, а не следователя, решават кой да гонят с години.
ki-kiriki
24 Фев 2005 12:50
Мнения: 15
От: Bulgaria
МВР- Х лв.-прекратено дознание ; следствие-Х+50%-прекратено следствие ; прокуратура-Х+200%-не повдига обвинение; съд-Х+...... оправдава.
Добави мнение   Мнения:7 1