Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Рефлексия
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:121 Страница 1 от 6 1 2 3 Следваща »
nesnaecht
12 Мар 2005 00:57
Мнения: 15,180
От: France
Аз имам КАРЕ СЕДМАЦИ , а вие господа ???
Сваляйте картите ! Бунджолов ти също !
anacephal
12 Мар 2005 02:06
Мнения: 3,134
От: Bulgaria
"Смисълът на всяка игра в крайна сметка е в победата на едни от участниците над други. Но тя предполага спазване на правилата от всички"
Кратко, ясно, и ... съвършено погрешно! Смисълът на истинската игра е да се прекара приятно време в компания на близки по дух, като в процеса може и да се научи нещо ново и интересно. Когато победата на един над друг стане смисъл на играта, играта става хазарт, и изобщо не предполага спазване на правилата, а точно обратното.
СветлоПиво
12 Мар 2005 02:13
Мнения: 8,839
От: Canada
Празни моабети. Равни сме единствено пред Свети Петър......
Анонимен7
12 Мар 2005 08:27
Мнения: 800
От: Bulgaria
Неясно, лигаво, мътно.
Да изпие 3 бири за избистряне!
Manrico
12 Мар 2005 08:40
Мнения: 31,153
От: Bulgaria
Аз ли днес съм по-нервен, защото съм в събота на работа, или днешният брой са го напълнили с дразнещи мрънкания? Разбрах, че авторът е недоволен по комунистически от много неща, едно конкретно предложение не видях.
олезатвориочички
12 Мар 2005 08:49
Мнения: 1,759
От: Turkmenistan
Право думаш, Анацефале!
Mrx++
12 Мар 2005 09:09
Мнения: 20,876
От: Bulgaria
Брях Манрико
Па ти си дововлен от това, което е сега България.
Лошото е, че недоволните са много, много повече от доволните и в един момент пак ше смачкат доволните.
J_J
12 Мар 2005 09:16
Мнения: 1,199
От: Bulgaria
Има решение на проблема и то е описано в прословутия виц, когато руснаците питали духа на своите вождове какво да правят. Когато стигнали до Ленин отговорът бил - викайте Троцки и ме чакайте на финландската гара. Започваме отначало. Съжалявам, но такива ала-бала като свободна пазарна конкуренция, равенство пред закона и т.н. ги виждаме до какво доведоха. Я каква свободна и пазарна конкуренция има между БТК, "Софийска вода", ЕРП, НЕК, Лукойл-нефтохим и останалите? Същата като между Даймлер и Крайслер. Или като между HP и Cоmpaq. Днес чета, че и при руснаците Газпром и Роснефт вече се сливат и започват свободна пазарна конкуренция.
Manrico
12 Мар 2005 09:20
Мнения: 31,153
От: Bulgaria
Mrx++, естествено, че не съм доволен - и съм го казвал във форума. Но:
1. Предпочитам дори това, което е сега, пред системата до '89 - както и да я наричаме оная система - социализъм, комунизъм...
2. Не харесвам неконструктивно мрънкане - като не харесва човек нещо, би трябвало да знае какво иска вместо него.
Пикачу
12 Мар 2005 09:26
Мнения: 8,152
От: South Africa
Бунжулов е уцелил болезнена тема. И ако не беше я засегнал той щях да повярвам на чистите му помисли. Но др. Бунжулов беше лидер на ДКМС, една структура по-вредна и мракобесническа от самата БКП. Защото ролята й беше преди всичко да внуши на българите още в младежка възраст, че всички сме равни, но партийните членове са малко по-равни. Нямаше място за компромиси в партийната номенклатура! Изградиха я с такъв безмилостен педантизъм, че и днес 15 години след "Преврата на лакомите" т.е кликата на Луканов и Петър Младенов, всички карти в стопанската сфера се раздават по волята на номенклатурата.
Е, да др. Бунжулов, и сега няма правда, но тази демокрация все има някакъв шанс да стане истинска, а вашата партийна номенклатура претендираше за вечност. Всъщност, точно това ви изяде главите!
ole-le
12 Мар 2005 09:27
Мнения: 5,620
От: Bulgaria
Manrico
Dedovec
12 Мар 2005 10:02
Мнения: 3,803
От: Bulgaria
За предпочитане е животът да се живее, а не да се играе.
Като дете игричките в махалата свършваха или с бой, или идваше някой строг чичко или лелка и раздаваше правосъдие свише.
SINDBAD
12 Мар 2005 10:30
Мнения: 6,430
От: Bulgaria
Бунджулов, няма да стане тая, дето я мислиш. Че кога ще бъдат равни тези, дето са 15 години напред с материала, и то яко напред, и останалите хора, които по никой начин не бяха допуснати до софрата.Точно никога.Прав си обаче- бедността ще ражда бедност, а богатите- нови годподари. И не ми дрънкай за надежда- затова народа бяга от България, тъкмо защото му е ясно до болка, че адежда не може да има.
Перчемлиев
12 Мар 2005 10:35
Мнения: 697
От: Canada
За тези форумци, които още не знаят, че сер гейчо юдейчо търси избираемо местенце в листите на БСП и на юдейчо Бунджулов, би трябвало да им светне, че комсомолецът-дИмУкрат отпочва предизборната си кампания. Местенце от този вид се търси и за душеприказчика му Ендрю Райчефф, виден ционист. За това много остро настоява "съюзникът" на БСП ренегатът-социалдемократ ционист Камофф. Няма как, ще закърши кунки сер гей, трябва да уредим тез ценни люде-ционисти! това им е задачата: да увеличават относителното присъствие на ционистите във всички позиции на властта в България.
Та затуй комсомолчето пак е заплещило за справедливост, равни възможности и т. н., все старата им ционистка песен от Френската революция насам. В същото време те са "богоизбрани", по-равни от нас, "по-умни и кадърни" от нас и затова "са родени" и "обречени" да ни тъпчат и доят държавата ни. Кърлежи! Но поне да не си мислят, че не знаем кой, какво, кога, как и в чия полза ни ощетява и души.
Карай, ционист, баламосвай червените бабета и дядки с изветрелите си глупости!
мики256
12 Мар 2005 10:35
Мнения: 546
От: Bulgaria
"Но могат ли да се сравнят възможностите на тези, които имат имот, и на онези, които нямат? Децата на родителите с много пари и на родителите с малко пари? На имащите работа и на безработните? На живеещите в София и на живеещите в Разград, Търговище или Кърджали?"
А според мен не е и необходимо.Същественото е максимално да се оползотворява наличното, с минимални усилия.Необходимо е реална преценка на уменията, таланта на човека, вяра, труд и нещата могат да се получат.Но и да се провалят, ще се получи натрупване на богатство за децата му и така нататък...
Примери:Дан Колов е от севлиевското село Сенник(май), не е бил богат, но е получил и пари, и световна слава.Топшахматиста Веселин Топалов не е мускулест мачо, но е сред световния шахматен елит, и печели добреплатени турнири.Кристо е от Габрово и е по-скоро хилав, но е световноизвестен.Христо Стоичков не е Академик, но е най-великия български футболист и е доста богат.От Пловдив(Харманли).Иво Папазов, Никола Манев, Васко Василев, и много, много други (да ме прошават).
И колко струва всичко това-лицеви опори, добра техника, шахматна дъска и подходяща литература, хартия за опаковане, топка, кларинет, четка и бои, цигулка....
Но друго е потребно-а именно "дупе и гащи-според Буров".Да разбереш какво искаш, да седнеш и да мислиш, да опитваш, да дерзаеш, да гориш в работата си, да страдаш...А другото са празни приказки от учебника по социално инженерство....
milcho
12 Мар 2005 10:42
Мнения: 13,257
От: Bulgaria
Бунджулов, това навремето в литературата га учехме се казваше критически реализъм, да описваш точно живота, но изход да не показваш. То пък може ли някой да го покаже...? Аз не се наемам, щото няма световен пример за това...Следователно: "трайко си бачкай", както казваше един тарикат навремето, а ако мож прекара някого значи си умен...
Перчемлиев
12 Мар 2005 11:04
Мнения: 697
От: Canada
Много важен цитат, всъщност азбучна истина: "Хората не може да бъдат държани отговорни за неща извън техния избор - произход и неравномерно разпределение на обективните условия и възможности".

От падането ни под османско владичество при евреина Иван Шишман и досега българите постоянно са били в обиктивно по-лоши или много по-лоши условия и възможности. След османлиите ни ограничават и често душат имперска Русия, великите европейски държави, особено Великобритания и Франция, а сега и USrael. Не го казвам, за да осъждам напразно великите ни "благодетели", а заради злонамерените или просто тъпанарски изцепки на разни форумни мръсници, които постоянно твърдят, че сме на тоя хал, защото сме ......... и изброяват разни действителни или приписани ни национални недостатъци. По времето на юдокомунизма ционистите у нас бяха натрапвани в ръководството на БКП и държавната власт от ционистка Москва, сега същите пак са обективно привилегировани с явната подкрепа на ционистката диктатура във Вашингтон. Е затова те ще ръководят "нашите" партии, те ще са лидерите в тях, те ще са депутати, министри, шефове на агенции, посланици, приватизатори, телевизии, вестници, радиа и т. н. Не е ли така? Така е! Не защото са по-умни, по кадърни или каквото и да е по- от нас, а защото поредните велики са ни стиснали за гушите и ни ги натрапват насила.
XYZxyz
12 Мар 2005 11:28
Мнения: 26,211
От: Antigua and Barbuda
И какво от това, че Бунджолов ни светна, че имало неравенство? Да не би да не го знаехме? Вече 15-16 години го изпитваме на гърба си. Но автора не е засегнал нещо много важно - как се получи това неравенство, как продължава и сега, защо на практика богатото малцинство е богато само и единствено чрез закононаказуеми действия, които никога няма да бъдат наказани от закона. И другото пропуснато важно нещо - къде е изхода от сегашното неприемливо положение?
SAIL
12 Мар 2005 12:32
Мнения: 25
От: Bulgaria
Няма ли начин другарят Перчемлиев да бъде спрян или поне цензуриран?
коруба
12 Мар 2005 12:43
Мнения: 257
От: Bulgaria
Светло пиво-абсолютно си прав!Я, Бунджулов да отиде на централните софииски гробища и да види колко са се изравнили с другите смъртни люде -Г.Димитров, Т.Живков, Людмила, Трайчо Костов, Д.Джуров, Мако Даков, Пеко Таков, Ц.Драгойчева.................и още плеяда други ръководители без които ние не можехме да живеем! Мръсно мекере е Бунджулов-още от Комсомола си го знам!
каруцаря
12 Мар 2005 12:43
Мнения: 5,516
От: Bulgaria
Току що ме освободиха от фризера и ще гледам известно време да спазвам приличие, иначе под тая статия има барем трима дето щех да им тегла по една п утка майна
Добави мнение   Мнения:121 Страница 1 от 6 1 2 3 Следваща »