Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
ФАГО е истинска партия на дребния и среден бизнес
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:32 Предишна Страница 2 от 2 1 2
Геновева
08 Апр 2005 22:42
Мнения: 24,361
От: Bulgaria
Да не издавам сериозните празнини в политическото си знание, помня за Луджев, че беше близо до Жельо, и гаче ли наистина либерал от първите, все пак СДС-либерали се именуваше формацията, доста се трудихме за нея през 91-ва година. От доста месеци насам либерал взе да звучи като мръсна дума, а особено с Алианса, хептен се измърси. Бидейки в политическото малцинство, Луджев звучеше свежо, именно защото имаше интерес да громи старите политически задници - спомни си съответния афиш, а кой ли не обича да ги громи, тия стари задници, и колко е сладко това за изтерзаните души на електората...
А иначе, подробности за това, как му се е развивала на Луджев идеологията във времето, наистина не знам. Не съм му следила всичките изцепки и успехи.
Don
08 Апр 2005 22:46
Мнения: 19,057
От: Bulgaria
Хе, тоя плакат е със запазени авторски права и знаеш ли кой ги носи?
Диана Дамянова.
Геновева
08 Апр 2005 22:56
Мнения: 24,361
От: Bulgaria
Колко жалко, че стария синдикалист Дзвера липсва тук по това извънработно време... Дон, колко свежи бяха неща, които виждахме за първи път, и колко малко неща сега могат да ни впечатлят вече... , изключително бърза амортизация, а може би и да е било бавно, знам ли, нали на всички ни беше първа женитба това...
hamer
08 Апр 2005 23:24
Мнения: 10,867
От: Bulgaria
Е, пък вие сега! Ми плакатът със задниците е заменен с плакат на къс предник И сигурно има неща, които още могат да ни впечатлят, но фантазията на "впечатлителите" е бедна. Дори Шулева и Свинаров продължават да експлоатират отминалата тема със задниците - тя иска да си ги поразмърдат, а Свинаров твърди, че винаги си го е мърдал Май в крайна сметка всичко се свежда до уста и г...з
Геновева
08 Апр 2005 23:32
Мнения: 24,361
От: Bulgaria
Това с късия предник съм го пропуснала някакси като политически прийом. Нали напоследък съм развила идиосинкразия към този вид анатомични внушения, поради изобилието им в обкръжаващото ме виртуално, та може би да съм го заобиколила и в реалното пространство.
Пясъчко
09 Апр 2005 00:59
Мнения: 83
От: Bulgaria
Прехласнах се - без ирония - по израза на Дон, че някои "се щракат либерали"

Геновева, Гоше - има ли някъде речник на съвременния български такъв или онакъв език с всекидневно обновяване?

Що да не отворим речникова тема тук някъде? Ще стане яка база лингвистични данни

Редактирано от - Пясъчко на 09/4/2005 г/ 01:02:46

Графът
09 Апр 2005 09:26
Мнения: 4,109
От: Bulgaria
ФАГО ли, ФСБ ли...
Ей, напредъкът напредва със светлинна (или тъмнинна, както ви хареса) скорост! Вече партиите не чакат да се създадат, че тогава да се делят – направо започват от втория стадий!
Don, за обсерваторията честито! Добропожелания за звездно небе!

Редактирано от - Графът на 09/4/2005 г/ 09:26:58

Don
09 Апр 2005 09:32
Мнения: 19,057
От: Bulgaria

Благодаря, в момента отлитам. Шашнах жената, че днес ми се яде гювеч и тя отърча до магазина, взел съм фотоапарата, кучката и новия байряк.
Ако не се видим, ще си пишем!
Геновева
09 Апр 2005 10:30
Мнения: 24,361
От: Bulgaria
За добро утро - ме хванахте за .... лингвистиката пак.
Допивам кафето, както е модерно да се отчитаме, де, във форумите, и докладвам.
Положението с речници на съвременния език е много зле.
Особено с тълковните - тия, дето съдържат думичките с тълкувания.
Защото се произвеждат на хартия, и трудно се обновяват, а и с копирайта има големи проблеми. Има един голям на БАН, който се произвежда по том на година, и не знам до коя буква е стигнал, не съм инвестирала в него, защото първите томове вече ги няма, а последните няма да съм жива да си ги купя, а речникът е полезен, когато е от А до Я.
Интересна тема е за речниците, тук, във Разговорката да си отворим, защото наистина има форумни бисери - в езиковото творчество на форумците.
Аз бих инициирала една такава, под надслов - ЗА ДУМИТЕ.
Там може да си приказваме в много широк обхват - и за обикновените, и за електронните, и за речниците на форумното творчество, и т.н., и т.н.
Гошко и д-р Тормозещ сигурно ще вземат участие.
Надявам се, че под чадъра, дето ни е разперен над главата, няма да ни паднат отгоре злостни препоствания на чужди грешки и недружелюбни дефиниции за форумни явления.
Понеже подлога вече го разчепкахме, време е да минем на друго лингвистично ниво.
steppenwolf
09 Апр 2005 10:40
Мнения: 4,887
От: New Zealand
Ади де! Кво чакаш? Темата ще стане култова! Открий я със спомен за един компютърен лингвист - нещо като посвещение.
Геновева
09 Апр 2005 10:48
Мнения: 24,361
От: Bulgaria
Ще гледам да не стане много лична, обаче, препълни се сайта с личните ми възпоминания, сега малко работа имам, дано да не намери някой ахмак пъстърмицата, че да не знае как да си я нареже.
За посвещението си прав, и .... а бе, я верно, да отида да забия колчето на периметъра, докато е време. После копането ще продължи.
Добави мнение   Мнения:32 Предишна Страница 2 от 2 1 2