Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Посетители на авиоизложението край Париж оглеждат руския военен самоле
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:28 Страница 1 от 2 1 2 Следваща
oIo
18 Юни 2005 01:52
Мнения: 8,618
От: Bulgaria
А така! На земята само. Щото французите немат нерми от руските асове Натиснете тук
FL
18 Юни 2005 02:02
Мнения: 6,942
От: Canada
Руски боклук!
Пътническите им самолети напълно изчезнаха!
Това са последните няколко руски боини самолети!
Руската авиация фалирва понеже затъпялия от комунизъм руснак неможе да произвежда сложна технология!
nora_nora
18 Юни 2005 05:49
Мнения: 78
От: Bulgaria
Глупости, оглеждат, просто са се запътили към Еърбъса, който е зад него
zoroaster
18 Юни 2005 08:16
Мнения: 216
От: Bulgaria
Имам два въпроса:
Производството на коя държава е единствената космическа совалка която понастоящем лети до МКС (международна космическа станция) и осигурява снабдяването?
Имало ли е друга държава, чиито совалки са летеле до МКС, и ако е имало защо понастоящем не летят?

Zaq
18 Юни 2005 09:22
Мнения: 1,511
От: Bulgaria
Я, бе , малоумници, се позачетете в пресата по света и понаучете нещо за руските бойни самолети! Току виж сте поумняли(да не вярва човек!)

...По словам представителей компании "Сухой", впервые это произошло еще в начале 90-х годов. Тогда несколько истребителей Су-27 под руководством руководителя центра подготовки пилотов ВВС России в Липецке генерал-майора авиации Александра Харчевского перелетели Атлантику, для того чтобы специально померяться силами с американскими F-15. Событие это активно обсуждалось в американской прессе. Видимо, поэтому сами учебно-боевые полеты были по просьбе американцев проведены вдали от базы базирования американских самолетов в океане. Все, что в это время происходило в небе, фиксировалось на видео.
По словам Александра Харчевского, по условию боя сначала наши самолеты должны были сесть американским на хвост, затем они менялись местами. Так вот - в обоих случаях "сушки" без особых проблем выходили победителями. Почему? По словам российского аса, прежде всего из-за сверхманевренности и тяговооруженности. F-15 не мог, так же как российские Су-27, набирать скорость на восходящей траектории, американскому истребителю для этого надо было делать своеобразную "ступеньку" - пролетать в какой-то момент по прямой. Этим и воспользовались российские летчики - увлекали американцев в вертикальный подъем, те теряли скорость, а затем наши машины, совершив резкий разворот, оказывались в хвосте противника - цель была "уничтожена".
Пикачу
18 Юни 2005 09:52
Мнения: 8,152
От: South Africa
Колкото и да ви е мъчно, руските бойни самолети все още са на едно ниво над американските! Това ви го казвам като голям познавач и вещ по темата. И за да не изпадам в подробности и да ограмотявам изказалите се по-горе първосигнални "експерти" , ще ви припомня само, че руснаците си запазиха всички водещи конструкторски бюра - Сухой, Камов, Микоян и Гиревич, Туполев, Яковлев, Мил, Антонов и Илюшин. И сега в условията на бюджетна оскъдица, се избират най-рационалните и ефективни идеи. Това е!
Братя Стругацки
18 Юни 2005 12:46
Мнения: 6,644
От: Russian Federation
Все пак има малоумници във форума. Въпросът ми е насочен към тях: каква народност са пилотите, и как се казват самолетите, с които изпълняват фигурата "Камбана" от висшия пилотаж?
zaphodx
18 Юни 2005 12:57
Мнения: 1
От: Bulgaria
Пикачу,
първо искам да кажа че не съм някякъв фен на УС бойна техника, не сън и маниакален фен на руска такава.

Но трябва да те поправя в някои неща.
1) Руските изтребители не са имали надмощие над американските.
2) Това което дълги години беше (и дори сега продължава да е ) ужас за американските летателни машини е че руските ПВА и изобщо земя въздух са наистина мнооого напред.
3) По време на студената война амерканците се опитваха да поставят някакъв баланс в силата като изключително наблягаха на това да имат надмощие във въздух-въздух боя.
4) Медийно известната "стелт" технология се е породила именно зашото амриканците са нямали толкова проблеми във въздух-въздух, а защото тотално непреодолима пречка са били въпросните земя въздух.
5) Русия е затвъдила тоталното си надмощие във земя-бъздух системите, още като стелт е излязал (и не е бил чак толкова успешен колкото УС са се надявали), като са въвели подобрения (отново във земя-въздух системите) където топлинно ръководеното насочване е било толкова подобрено, че УС пак се е наложило да "бягат" като новия изтребител има т.нар "круз" който се старае да изпуска ама колкото се може по-малко топлина (именнто това е причината за тази технология - Руското надмощие никога не е било във бъздух-бъздух, а във земя въздух)

6) "Това ви го казвам като голям познавач и вещ по темата." ако си купиш 2-3 пути списане "криле" това не те прави такъв - повярвай ми!
Братя Стругацки
18 Юни 2005 13:42
Мнения: 6,644
От: Russian Federation
"1) Руските изтребители не са имали надмощие над американските."

zaphodx, поинтересувай се за мнението на американските пилоти, участвали във виетнамската война и които е трябвало да се бият срещу руските Миг-ове.
(Това не го пише във сп. "Криле", повярвай ми )
Doctora
18 Юни 2005 14:59
Мнения: 19,503
От: Bulgaria
Видно е, че нашият форумен идиот е гледал Top Gun повече от три пъти...За ценителите: Натиснете тук
Д-р Косев
18 Юни 2005 15:11
Мнения: 902
От: Bulgaria
Ай стига се занимавахте с глупости... СССР имаше най-великите бомби, самолети, подводници - и к'во стана ? Сдаде багажа без пушка да гръмне. Същото и сега с Русия, Су28, МиГ30, МКС и други чудеса, а шепа полудиви мюмюни с Калашников и тротил им разгониха фамилията.
ФОРЕСТ ГЪМП-СИН
18 Юни 2005 15:30
Мнения: 1,915
От: 0
Че те полудивите направиха и 911
Pilotx5
18 Юни 2005 17:04
Мнения: 371
От: Bulgaria
Пичове събота вечер иде-много съм СУхой и за тва отивам да напраа една К А М Б А Н А у Ту-кашната кръчма а после МИГ-ом ще извърта неколко ЛУПИНГА налево надесно из останалите клубове : "При Илюшката", "Петляковска среща" и т.н.
bashmaistora
18 Юни 2005 18:41
Мнения: 377
От: Bulgaria
Горните Друзия !!!...Рибята, ма много советское сайтове читаите , а?
Я по добре ми покажете някой рашън сайит да видя хубаво нахранени съветски друзия, че храната била проблем там , а людята не хочат да влизат гладни в комунизма.
От гладен и затъпял от комунизам народ не очаквай нищо качествено.
Натиснете тук
ФОРЕСТ ГЪМП-СИН
18 Юни 2005 20:57
Мнения: 1,915
От: 0
Хубави картинки.
Ама тази ракета, дето се разминава с F-чето, над Сърбия си го сваляше!
Май даже и едно невидимо самолетче катурнаха...
Душко
18 Юни 2005 22:32
Мнения: 11,027
От: Austria
Д-р Косев , " Ай стига се занимавахте с глупости... СССР имаше ... "
Абе на Русия не и е за първи път да нагазва в калта до ушите. НАЙ - ВЕЛИКИЯ европейски военноначалник Наполеон чакаше 2 седмици в Москва царя на победена Русия да дойде да МОЛИ за мир. Цяла Европа знаеше че Русия е унищожена и може да разчита само на милоста на императора на Запада. Само скапаняците не им беше ясно колко са зле и продължаваха безсмисленната си съпротива, срещу модерно въоръжената и отлично обучена армия на прогресивна Европа. ( Не казвам френската, понеже в похода към Москва участваха всички европейски страни без Англия )


bashmaistora "" Горните Друзия !!!... От гладен и затъпял от комунизам народ не очаквай нищо качествено. ""
Същоата история се повтори и през 20- ти век. Най добрата техника в света - немската и най- добрата армия в света разказаха игрите на гладните боси въшльовци. Нищо качественно нищо свястно не можаха да направят " Рибятата Друзья ". ( Оказа се кофти, че немското супероръжие не работи при ниски температури. Както и новия евросуперсамолет - прехвъщач - хубав ама на студено в Алпите не може да лети. И няма оръдие - парите на Германия, Франция , Испания и Англия не стигнаха за проектирането на оръдието ).


И във Виетнам гладните въшльовци "от гладния и затъпял народ" нищо качественно не можаха да покажат.

Сега руснаците ако знаят колко са зян , колко са гладни и боси, какви зелени хартийки са тия МИЛИАРДИ $ и ? дето ги получават срещу нефта и газта си няма вече да тежкареят из Алпите, Лазурния Бряг, Гърция, Кипър, Испания, Турция, Египет ами ще ни го дават без пари скапания си нефт и газ.
oIo
19 Юни 2005 02:30
Мнения: 8,618
От: Bulgaria
Сега некой да не си помисли, че само СУ-тата падат като круши на Парижкото шоу. И Миг отгърме в дефилето. Това е любимо място на руснаците да правят камбани, кобри и други "невероятни" фигури с последващо дърпане на катапулта и мощно разбиване на машината у майката земля. Французите умрат от кеф. Застрахователите гризат нокти.

Показан е завършека на фигурата "камбана": Натиснете тук


Най-зрелищната демонстрация на руските пилоти, однако, е в добрата стара Англия. Там на смаяните туземци бе показан виртуозен таран изпълнен от СУ връз един МиГ във въздуха. Натиснете тук


Споко, пичове, всички пилоти са живи и здрави. Само малко уплах и лекарска забрана да се доближава летище на по-малко от 5 километра.
Muktadasaxkoburgidiotski
19 Юни 2005 09:16
Мнения: 14,528
От: Mali
Моля форумните тъпунгери да не взимат отношение по военно-технически теми. Нека ругаят : комунизите , мужиците , Путин , загиваща Русия и так далее, но по конкретните технически аспекти да мълчат. Хеле, пък , от самолети разбират , колкото ФЛ разбира от българска граматика Апропо -олото е дал една много интересна снимка - как при демонстрационен полет пада СУ 27...Там добре се вижда успешно изхвърления катапулт на пилота. При нулева височина и скорост, което е суперкомплимент за спасителните възможности на руската машина ! Разбира се руснаците загубиха една демонстрационна /не бойна !/ машина , но направиха луди поръчки от този инцидент за катапултните си системи... А най голямото изтребление на хора на въздушно шоу стана от братски НАТО-вски самолети през 1988 в Рамщайн, не от руснаци ! / скоро и украинците повториха касаплъка/...
oIo
19 Юни 2005 10:10
Мнения: 8,618
От: Bulgaria
1. Муки, тва е МиГ, бе брато

2. Скоростта въобще не е нулева.

3. Къде са продавали катапултни системи братугите?

4. Голем късмет. Голем.
Zaq
19 Юни 2005 10:42
Мнения: 1,511
От: Bulgaria
Пак ви повтарям: четете, бе малоумковци, или поне давайте вид...
Ето ви целият материал за размисъл(?)...
"СУШКИ" "ПОРВАЛИ" АМЕРИКАНСКИЕ F-15
http://www.izvestia.ru/world/article16862 1
Душко
19 Юни 2005 11:34
Мнения: 11,027
От: Austria
Който си седи мирно и тихо, кара колата с 40 км. в час не е заплашен от авария.
Познавам фамилия пенсионри, ако мъжът вдигнеше над 35 км, жена му вдигаше врява и той бързо снемаше скоростта. Трябва ли да ви казвам, че москвича му изкарв десетилетия и е като нов. Той с тази скорост ходеше само до лозето си. НИКОГА ЧОВЕКЪТ НЕ КАТАСТРОФИРА.
Във ФОРМУЛА 1 Ферарита и Мерцедеси се блъскат като овни помежду си и в дуварите. Значи ли че тия пилоти са скапаняци, или колите учаситващи във ФОРМУЛАТА са недодялани. Сигурно според oIo е така.

oIo, пилотите които правят фигурите от висшия пилотаж имат друга психология. Те знаят що за професия са си избрали, никой не ги е карал насила. Те имат ??? летателни часове зад гърбъ си, но за 1 секунда може да стане нещо непоправимо.
oIo, кажи ми коя техника е перфекта и никога не дава засечка. Нима Мерцедеса никога не катастрофира Знаеш ли колко коли в Париж и в " добрата стара Англия " свеки ден катастрофират. И всички са западни
" Французите умрат от кеф. Застрахователите гризат нокти. " Добре, че застраховките са задължителнни. Ако западните, коли бяха много хубави , нямаше да катастрофират, нали е така според тебе. Или поне нямаше да искат задължителни застраховки за Мерцедеси например.
Все пак възможно е албанската техника да е перфектна. не съм чувал самолет или кола албанско производство да са катастрофирали.
Добави мнение   Мнения:28 Страница 1 от 2 1 2 Следваща